Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2009, 15:55:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Nici eu nu inteleg, Geo, de ce trebuie mereu sa pui atatea majuscule si semne de exclamare. Stim sa citim si fara ele, sa stii, daca lasi spatii si paragrafe ca ceilalti. Inteleg ca esti mai dramatizant din fire, asa, dar uite la ce neintelegeri si suparari poate duce acest stil.

Poti sa ne citezi canoane cate vrei, practica Bisericii este adesea diferita de ce spune litera canoanelor, in acest domeniu si in altele iar in tipicuri exista folositoarea expresie 'sau cum va hotari cel mai mare'.
Unele canoane se tot vantura, de altfel, dar de altele nimeni nu-si mai aduce aminte.
De ex. sa stii ca un canon spune ca nu ai voie sa scrii cu cerneala rosie. E valabil precis si la computer :-) (ca asa scria imparatul..) Asa ca vezi matale, esti impotriva canoanelor.
Vechi 23.06.2009, 17:31:19
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nici eu nu inteleg, Geo, de ce trebuie mereu sa pui atatea majuscule si semne de exclamare. Stim sa citim si fara ele, sa stii, daca lasi spatii si paragrafe ca ceilalti. Inteleg ca esti mai dramatizant din fire, asa, dar uite la ce neintelegeri si suparari poate duce acest stil.
...cine are urechi de auzit sa auda... nu pot sa ma fac auzit, de aceea evidentiez prin scris... sunt din fire mai RIGUROS si imi place sa RESPECT ceea ce este sfant, si mai ales ce tine de Sf.Biserica si Sf.Slujbe!!! Iarta-ma!!!
Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
sa stii ca un canon spune ca nu ai voie sa scrii cu cerneala rosie. E valabil precis si la computer :-) (ca asa scria imparatul..) Asa ca vezi matale, esti impotriva canoanelor.
nush ce canon e asta, poate e din vreo "biserica extraterestra" nush... eu nu am auzit NICIODATA de asa ceva...
nu veni cu "auzite" ci vino cu CONCRETUL!!! cauta si vino si scriel aici cu TRMITERE, altfel nu ma iau dupa "vorbe"!!!

ca fratiei tale NU-ti plac CANOANELE, nu e treaba mea, nu sti sa faci ascultare de Sf.Biserica!!! E adevarat ca NU toate canoanele se aplica in litera, dar nici nu se face abstractie de ele... se mentine esenta si aplica de CAZ la CAZ prin ICONOMIE!!!
Legat de acest subiect de cum se APLICA Sf.Canoane sa stii ca am postat un THREAD cu "Principiul Iconomiei" de la DREPT CANONIC si daca vei citi vei intelege cum se aplica Sf.Canoane!!!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul care nu ajuta la nimic Delalucaci Postul 28 10.11.2014 08:56:28
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? maria32 Generalitati 5 01.02.2013 11:31:53
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului vidoveczandrei Secte si culte 861 29.08.2011 19:03:25
Preotul care calca pe locurile bolnave cozia Preotul 29 28.10.2009 14:56:51
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... pacatoasa Umanitare 0 13.10.2009 20:01:26