Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2009, 17:46:07
topcat
Guest

Implicit

Evolutia nu inseamna evolutie calitativa, neaparat.
Evolutie inseamna ca ramin doar indivizii care sint "echipati", la un moment dat, corespunzator supravietuirii mediului in care ei traiesc.
De exemplu, daca brusc temperatura Terrei s-ar modifica in sus cu, sa zicem, 10 grade, ar supravietui (sa zicem) numai bacteriile ce traiesc in preajma izvoarelor sulfuroase de pe fundul oceanului. Atunci, ele ar fi cele mai evoluate fiinte de pe Pamint, mai evoluate chiar decit mamiferele.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 17:59:20
Nevrednicul
Guest

Implicit

Eu am cerut lamurire la ceva anume... vad ca eviti sa raspunzi. Celacantul e o dovada (stiintifica) clara care dovedeste ca evolutia e o tampenie!
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 18:21:52
topcat
Guest

Implicit

Poate pentru tine
Uite, citeste si altceva decit bullshit-uri creationiste:
http://www.antievolution.org/topics/...oelacanth.html
http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB930.html
http://www.don-lindsay-archive.org/c...oelacanth.html

Fata de care din celacantii din imagine nu au evoluat celacantii gasiti azi? :)
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 19:29:40
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Topcat, ce cauti tu pe forumul asta? Du-te si-ti expune aberatiile in alta parte.

Coelacanth-ul nu are nici o treaba cu evolutia, data viitoare incerca sa aduci niste poze cu fosile reale, nu cu desenele imaginate de unii ("artist's impression", etc...).

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 19:38:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Topcat, ce cauti tu pe forumul asta? Du-te si-ti expune aberatiile in alta parte.
Si pe tine te intereseaza ce fac eu in timpul liber?
Citat:
Coelacanth-ul nu are nici o treaba cu evolutia, data viitoare incerca sa aduci niste poze cu fosile reale, nu cu desenele imaginate de unii ("artist's impression", etc...).

Bogdan.
Nu te opresc sa aduci niste poze cu fosile reale.
Si chiar si sa dovedesti ca nu are vreo treaba nu evolutia.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 21:17:51
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mie personal mi se pare interesant faptul ca noi oamenii privim lucrurile de baza din perspectiva noastra si cu aceasta perspectiva asupra realitatii, incercam sa explicam nasterea Universului si a omului.
Ma refer aici la perspectiva, perceptia despre timp si spatiu. De unde stim noi ce perspectiva are Dumnezeu despre spatiu si timp? Poate pentru Dumnezeu nici macar nu exista timpul! Noi de fapt IL limitam pe El la simturile noastre, ceea ce este absurd!
Si daca nu putem defini clar ceea timpul reprezinta pentru Dumnezeu, atunci mai bine s-o lasam moarta.
Este ca si cum s-ar pune maimutele sa incerce sa-si explice cum se face o naveta spatiala.
Vechi 24.06.2009, 22:14:12
topcat
Guest

Talking

Poate.
Poate ca Dzeu nici macar nu exista.

Pai asta esti tu, o maimuta care incearca sa descrie o naveta spatiala pe care n-a vazut-o niciodata.

Intrebarea mea este asemenea cu a ta: de unde stiti ce vrea Dzeu? de unde stiti ce perceptii are Dzeu? de unde stiti ca Dzeu are perceptii?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 10:04:56
brunhilda brunhilda is offline
Member

Data înregistrării: 22.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Mie personal mi se pare interesant faptul ca noi oamenii privim lucrurile de baza din perspectiva noastra si cu aceasta perspectiva asupra realitatii, incercam sa explicam nasterea Universului si a omului.
Ma refer aici la perspectiva, perceptia despre timp si spatiu. De unde stim noi ce perspectiva are Dumnezeu despre spatiu si timp? Poate pentru Dumnezeu nici macar nu exista timpul! Noi de fapt IL limitam pe El la simturile noastre, ceea ce este absurd!
Si daca nu putem defini clar ceea timpul reprezinta pentru Dumnezeu, atunci mai bine s-o lasam moarta.
acest tip de comentarii intalnite la aceasta discutie chiar ma surprind! informatii cu privire la faptul ca timpul lui Dumnezeu nu este acelasi cu timpul pe terra, precum si altele in acelasi ton, eu le-am gasit in.... biblie! inclusiv micul Florin-Ionut, tot incearca sa explice chestia aia cu "creatia in 6 zile" pe care eu banuiesc ca o stie de la cineva foarte intelept, dar nu-l baga nimeni in seama. alte date pe aceeasi tema se gasesc in cartea lui enoh din belsug. altele nu stiu daca se vor gasi vreodata pt ca sunt ori foarte bine pastrate, ori distruse. nu inteleg de ce nu va interesati mai mult cu privire la istoria bibliei! sau nu credeti ca exista una?? vt cel putin este plin de aparitiile lui Dumnezeu, fii lui Dumnezeu, oameni din oastea lui Dumnezeu, etc. si dintr-o data pe aici si aiurea gasesc scris ceva de tipul "nu stie nimeni cum arata ca nu l-a vazut nimeni"??? cand Ioan in Apocalipsa face o descriere destul de... amanuntita as zice! de aici trag concluzia ca voi nu prea credeti chiar... scrierile respective!

cu privire la acest aspect si celelalte lucruri referitoarea la univers, eu cred ca omul nu cunoaste inca anumite legi. sau sa ma exprim mai corect, omul de rand, pt ca la un anumit nivel se fac experimente despre care noi habar nu avem. dintr-o data teoria unificarii campurilor a lui enstein si teoriile lui tesla nu prea mai par ale unor nebuni! dar asa se intampla cand unul gandeste mai repede decat restul, trebuie sa treaca vreo 50-60 de ani sa fie priceput! app. eu nu stiu fizica, doar am citit despre teoriile respective, nu sustin ca le-as putea expune sau mai stiu eu ce :))))
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 18:28:28
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu te opresc sa aduci niste poze cu fosile reale.
Nu exista fosile reala care sa arate cum se transforma ceva in ceva diferit. Evolutionisti ca Stephen J. Gould si Niles Eldredge stiau asta bine inca din anii 70/80. Tu pe ce lume traiesti?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 18:34:51
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Nu exista fosile reala care sa arate cum se transforma ceva in ceva diferit. Evolutionisti ca Stephen J. Gould si Niles Eldredge stiau asta bine inca din anii 70/80. Tu pe ce lume traiesti?
Fosilele sunt "poze" ale evolutiei si nu filme! Evident ca exista goluri ca doar nu avem un numar infinit de fosile. Asa cum urmarind pasii unei persoane pe nisip putem spune ca a trecut pe acolo, la fel folosim si fosilele pentru a sti cum au evoluat organismele.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Creatie versus evolutie vladstejaru Dogmatica 721 20.10.2012 00:48:42
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45