Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2009, 12:56:38
MrJuve MrJuve is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit :)

In ultima saptamana m-am tot gandit ce se intampla dupa ce murim, am mai citit pe net varianta diferitelor religii... cu familia mea n-am indraznit sa vorbesc asa ceva, nu cred ca isi pun si ei asemenea intrebari, pur si simplu se complac in traiul lor de zi cu zi.

Un prieten de-al meu considera ca - dupa moarte - pur si simplu ti se taie filmul, nu mai simti nimic, esti inconstient. Evident l-am contrazis spunandu-i ca viata nu ar mai avea niciun sens deoarece chiar daca am face fapte bune sau rele... am avea aceiasi finalitate.

Partea cu "vamile" (la noi, la ortodoxi) mi s-a parut ff infricosatoare... nimeni nu cred ca si-ar dori sa vada draci sau alte fiinte infrocosatoare sau sa viziteze iadul 30 de zile...

Altundeva am citit ca: Biserica primelor secole a acceptat teza reincarnarii, sustinuta si de Isus. In anul 553 însa, la cel de al cincelea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol, teza reincarnarii a fost anatemizata, fiind considerata drept o eroare dogmatica.

Personal, cred ca va fi o judecata particulara... intrebarea e: cat de exigent va fi Dumnezeu cu noi....
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
Moarte dupa 2 saptamani ? Robertworld Generalitati 6 03.08.2010 13:26:33
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte Iustin32 Secte si culte 1872 20.12.2009 22:41:43