Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 21:01:05
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Din cate imi aduc aminte, dragostea dintre barbat si femeie in sanul familiei crestine (si necrestine) e precum valul marii, care vine si spala orice suparare, si aduce uitarea si iertarea peste toate ranile deschise...
Superb Anca, imi place aceasta analogie si as adauga ca spala si supararile din comunitate, cu vecinii, cu care incepi sa tii mai aproape.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:06:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
Deci clar ca orgasmul este doar o placere fizica si psihica,a simturilor nu are legatura cu starea de Rai care e o stare netrupeasca,duhovniceasca,dincolo de simturi si placeri trupesti.

Sa nu facem greseala sa acceptam ideea tantrica ca prin contact sexual,prin orgasme cosmice se poate ajunge la nirvana,eliberare etc cum cred yoghinii tantrici si new age-istii.

Mantuirea sufletului,ajungerea acestuia in Rai dupa ce a fost curatit si luminat de Dumnezeu nu are de-a face cu placerile trupesti,sexuale,trecatoare care tin doar de corpul fizic si cele 5 simturi ale omului.

Prin rugaciune si tainele Bisericii omul se curata,este dincolo de simturi si placeri trupesti si astfel cu Harul lui Dumnezeu se poate mantui deci poate ajunge in Rai.
Concluzia ta nu cred ca este corecta, pentru ca noi nu am zis (cel putin eu nu) ca orgasmul 'este' rai, ci ca il oglindeste, fiind o manifestare a dragostei fizice care este o imagine a dragostei dintre Dumnezeu si om.

Mantuirea sufletului ARE de-a face si cu cele 5 simlturi, altfel nu ar mai exista sfintele taine, care sunt materiale si se primesc rin simturi.

Omul prin rugaciune nu se curata de placerile IN SINE, ci de atasarea excslusiva, "intunecatoare" de ele si de uitarea li Dumnezeu.
Vechi 06.07.2009, 21:06:26
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Articolul respectiv al parintelui Serafim Rose e mai greu de inteles decat pare la prima vedere.
De fapt sunt plin eu de mandrie si de parere de sine si de judecata superficiala nu e articolul absurd.
La ce se referea parintele Serafim Rose zicand lume cazuta?
Se pare ca la faptul ca atunci cand omul a cazut in pacat lumea in care traia a fost afectata de aceasta.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:11:50
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
,imi permit sa fac o gluma..am o intrebare retorica pt andrei..ce fel de orgasm a avut cand se ruga vaginal sau clitoridian ?!
Judecind dupa felul in care sfinta se zvircolea in fata crucifixului cred ca regizorul a vrut sa sugereze un orgasm clitoridian desi este greu de spus iar la spovedanii Sf. Teresa nu a fost intr-atit de specifica, si cred ca nici nu se stia de aceste zone erogene.

Abstinenta feminina nu garanteaza lipsa orgasmului. Un orgasm spontan poate surveni si fara interactiune vaginala, se poate declansa asa cum am auzit si de la boare de vint mai jucaus, de la un miros puternic de trandafiri de la vederea unei coapse de barbat dezvelite, asa cum apare Hristos pe crucifixurile catolice.

La barbati in schimb abstinenta prelungita are repercursiuni destul de grave. Lichidul care contine sperma, de ex, devine rosiatico-maroniu din cauza singerarii spermatozoizilor care(in gluma) se dau cap in cap de atita densitate si presiune si in final cine stie ce afectiuni genereaza... eu o vad ca o lupta nefireasca(cu creatia lui Dumnezeu) care duce deseori la boli cronice
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:12:26
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
nu ma pot abtine sa fac o remarca putin cam neortodoxa,dar..avand in vedere ca Teresa de Avila nu e sfanta,imi permit sa fac o gluma..am o intrebare retorica pt andrei..ce fel de orgasm a avut cand se ruga vaginal sau clitoridian ?!
Nu vedeti la ce aberatii se ajung cum sa ai orgasm in timpul rugaciunii..mai ales ca ea era calugarita,deci practica abstinenta.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Orgasm
"Orgasmul (climax sexual, juisare) este rezultatul final apărut ca răspuns al activității ciclice din timpul actului sexual și poate fi obținut de ambii parteneri. [SIZE=3][COLOR=Red]Orgasmul este caracterizat ca o plăcere fizică[/COLOR][/SIZE] intensă, controlată involuntar de sistemul nervos autonom. El este acompaniat de contracții ciclice rapide ai mușchilor pelvini inferiori, care înconjoară organele genitale și orificiul anal. Orgasmele sunt deasemenea frecvent asociate cu alte reacții involuntare, incluzând spasme musculare în diverse zone ale corpului, stare de euforie generalizată și vocalizare involuntară.
[SIZE=3][COLOR=Red]După starea de orgasm, individul resimte o stare de oboseală și nevoia de odihnă[/COLOR][/SIZE]. Aceasta este atribuită eliberării de prolactină în timpul orgasmului."

Deci clar ca orgasmul este doar o placere fizica si psihica,a simturilor nu are legatura cu starea de Rai care e o stare netrupeasca,duhovniceasca,dincolo de simturi si placeri trupesti.

Sa nu facem greseala sa acceptam ideea tantrica ca prin contact sexual,prin orgasme cosmice se poate ajunge la nirvana,eliberare etc cum cred yoghinii tantrici si new age-istii.

Mantuirea sufletului,ajungerea acestuia in Rai dupa ce a fost curatit si luminat de Dumnezeu nu are de-a face cu placerile trupesti,sexuale,trecatoare care tin doar de corpul fizic si cele 5 simturi ale omului.

Prin rugaciune si tainele Bisericii omul se curata,este dincolo de simturi si placeri trupesti si astfel cu Harul lui Dumnezeu se poate mantui deci poate ajunge in Rai.
Ma iarta,dar intrebarea referitoare la Teresa de Avilla,fie ca tu o consideri sau nu sfanta,e de prost gust.
Si cred ca ti s-a explicat ca era vorba de un orgasm mistic.
In rest,nu stiu pentru ce ai umplut atatea randuri cu astfel de detalii,pentru ca anatomie cunoastem si noi si am avut si orgasme incat sa nu fim atat de ignoranti.
Faptul ca,pentru tine,comuniunea dintre un barbat si o femeie,chiar si in timpul actului sexual,reprezinta doar ceva pur fizic,atunci e problema si parerea ta.
Unii sa stii ca percep mai mult dintr-o astfel de unire,mult dincolo de aceasta limita.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:14:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Judecind dupa felul in care sfinta se zvircolea in fata crucifixului cred ca regizorul a vrut sa sugereze un orgasm clitoridian desi este greu de spus iar la spovedanii Sf. Teresa nu a fost intr-atit de specifica, si cred ca nici nu se stia de aceste zone erogene.

Abstinenta feminina nu garanteaza lipsa orgasmului. Un orgasm spontan poate surveni si fara interactiune vaginala, se poate declansa asa cum am auzit si de la boare de vint mai jucaus, de la un miros puternic de trandafiri de la vederea unei coapse de barbat dezvelite, asa cum apare Hristos pe crucifixurile catolice.

La barbati in schimb abstinenta prelungita are repercursiuni destul de grave. Lichidul care contine sperma, de ex, devine rosiatico-maroniu din cauza singerarii spermatozoizilor care(in gluma) se dau cap in cap de atita densitate si presiune si in final cine stie ce afectiuni genereaza... eu o vad ca o lupta nefireasca(cu creatia lui Dumnezeu) care duce deseori la boli cronice
Eu am tot citit despre acest orgasm si din ce am inteles,nu este vorba de unul similar celui din timpul actului sexual,ci unul mistic.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:14:42
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit Sper că s-a epuizat deja subiectul

Cer iertare, dar acest subiect este potrivit să se discute cu foarte mare reținere pe un forum ortodox și mai ales între ortodoxi. Dacă este o Taină nunta,așa se cuvine să se vorbească despre ea: cu măsură, cu frică de Dumnezeu. Buna intenție de clarificare, și folosirea limbajului științific, sunt foarte nepotrivite cu adevărul de credință , și cu scopurile vieții veșnice. Vă mulțumesc pentru Înțelegere.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:14:45
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Omul prin rugaciune nu se curata de placerile IN SINE, ci de atasarea excslusiva, "intunecatoare" de ele si de uitarea li Dumnezeu.
Oh, ba da, prin rugaciune omul se curata de dorinta... daca adaugam si postul.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:18:17
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Ideea este ca atunci cand cineva atinge un nivel spiritual foarte inalt poate trai si fara viata sexuala si fara mancare,poate sfida frigul,legile gravitatiei,ale fizicului in general.
Din pacate,insa,mult prea putini oameni de pe Terra ating un astfel de nivel.Iar atunci cand nu il ai si incerci sa duci mai mult decat poti purta pe umeri,atunci intervin acele dezechilibre,boli etc.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:18:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Concluzia ta nu cred ca este corecta, pentru ca noi nu am zis (cel putin eu nu) ca orgasmul 'este' rai, ci ca il oglindeste, fiind o manifestare a dragostei fizice care este o imagine a dragostei dintre Dumnezeu si om.

Mantuirea sufletului ARE de-a face si cu cele 5 simlturi, altfel nu ar mai exista sfintele taine, care sunt materiale si se primesc rin simturi.

Pai cred ca ar trebui sa mentionezi ca orgasmul acela apare in anumite conditii.. ca este vorba de un cuplu crestin, ca sunt casatoriti, ca ei se iubesc, ca nu este zi de post, ca adoua zi nu este o mare sarbatoare ortodoxa, ca nu se folosesc anticonceptionale, ca ea nu alapteaza, ca nu este sex oral sau altceva de genul acesta (scuze! dar daca tot vorbim despre asta..).. cred ca ar mai fi lucruri de adaugat.. (iar partea cu iubirea nu sunt sigura.. poate este valabila si lipsa ei).
Si iaca asa eliminam vreo 90-95% din orgasme.. si impacam capra cu varza.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare