Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2009, 00:15:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Este ilogic sa spui despre Iisus ca avea o religie, cat timp religia (re-ligare, inseamna refacerea legaturii cu Dumnezeu)! El Insusi este Dumnezeu!

Citat:
Iisus a murit pe cruce, i-a trimis in prealabil pe apostoli, bine scoliti, in lume.
Ai omis sa spui ca a inviat si s-a suit in cer..

Citat:
Si fiecare din ei a facut cum a putut.
Este un pic inexact.
Apostolii aveau har, ceea ce au facut ei nu sta in putere omeneasca. Insusi Dumnezeu a lucrat prin ei.
"Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! " (Ioan 14:16-17)
Duhul Sfant s-a coborat la cincizecime asupra apostolilor, dupa cum le-a spus Hristos. Si tot cei ce L-au iubit pe El, renuntand la tot, inclusiv la ei, s-au facut casa a Sf. Duh. Marturiile sfintilor sunt in acord cu invatatura lui Iisus (si in acord intre ele), pentru ca sunt inspirate de Sf. Duh.
Lucrarea Duhului Sfant este reala. Citeste viata Sf. Maria Egipteanca (mi-e mi-a placut f mult): vei vedea ca ea stia scripturile desi nu le citise niciodata (si nici nu i le-a citit altcineva). Duhul Sfant o invatase din scripturi in pustie!
Sfintii nu interpreteaza Biblia dupa mintea lor, ci Sfantul Duh le reveleaza intelesul. De aceea opinia unui om de rand (fie el oricat de documentat) nu are aceeasi valoare ca opinia unui sfant in ce priveste invatatura lui Hristos.

Tu vezi lucrurile prea lumeste. Nu, Iisus nu este un invatator moral (nu a venit sa ne invete reguli de purtare!)..
El este Insusi Dumnezeu si a venit sa arate adevarata noastra menire.

Spui ca ne-a parasit (pe alt topic). Nu este adevarat. El a spus:
"Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor. "
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34
Ce boala, din lista de sapte, aveti ? Mihnea Dragomir Pocainta 75 15.05.2010 23:08:46
Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 6 22.03.2010 16:36:44
Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... alecsandru Generalitati 4 15.05.2007 09:16:13