Citat:
În prealabil postat de VEGIRO
PRELUAT DE LA CRISTINA
Sa luam in considerare totusi faptul ca este creat dupa asemanarea lui Dumnezeu, daca Dumnezeu ar sti inaintea omului ce anume va alege acesta, atunci omul nu mai este dupa asemanarea lui Dumnezeu. La fel si cu ingerii. Dumnezeu a stiut ca ei pot cadea sau nu, dar nu a stiut dinainte ca vor alege caderea.
Deci cum adica Dumnezeu nu a stiut dinainte ca vor alege caderea atunci eliminam una dintre caracteristicile lui de atotstiutor si astfel nu mai e Dumnezeu nu se poate asa eu zic ca el stie tot dar totusi nici unul nu aveti inca un raspuns nu mai incercati sa luati pe ocolite ca el stie dar ne lasa sa alegem ca si cum as zice eu ca eu ma joc cu kasparov sah si el stie ca ma bate sigur dar ma lasa sa incerc unde mai e libertatea aici in a pierde?Sa recunoastem ca nu stim raspunsul la aceasta intrebare e cu mult peste intelegerea noastra.
|
La Dumnezeu nu poate fi vorba de dinainte sau de viitor. El nu este o entitate care traieste "o data cu" noi, intr-un colt de Univers departe si care are puteri supranaturale. El este! Punct. Nu poate fi comparat cu nimic din Creatia Sa. Nu putem sa-L intelegem in Fiinta Sa. Suntem atat de mici incat nu putem sa intelegem nici macar natura Universului, ce sa mai meditam la atotstiinta versus predestinare! Oamenii nu pot sa explice existenta unui balon de sapun sau electrizarea prin frecare! :))
In teologie, logica devine metalogica si rationalul se transforma in suprarational. Aici intervine credinta, cand e vorba de lucruri suprafiresti pe care nici macar ingerii nu le pot intelege.