![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Eu cred ca nu sunt destul de smerita sa aud glasul Sf. Duh.. Intai ar trebui sa linistesc gandurile lumesti. Nu dispretuiesc invatatura, nicidecum. O dispretuiesc pe cea lumeasca. Invatatura Bisericii este foarte importanta pentru mine! Dar exercitiul "intelectual" cu Biblia in fata este steril, daca nu accepti ca mintea umana nu poate patrunde intelesul scripturii fara ajutorul harului. Trebuie sa recunosti ca a contesta invataturile sf. parinti iti hraneste orgoliul, iti da "dovada" ca esti luminat direct de la "sursa", iti creste "parerea de sine". Idolul este orgoliul! Eu nu stiu mai multe decat sf. parinti si nu vreau sa pun parerile mele deasupa invataturii Bisericii, deoarece acesta este un pacat impotriva Duhului Sfant (despre care scrie ca nu se iarta). |
|
|
|||
|
|||
|
Ti-o iau inainte ca sa nu afirmi tu ca nu cercetez.. Cercetez: scrierile Sf. Parinti.
Dar inainte de a afla DE CE, nu ma grabesc sa arunc cu pietre spunand ca eu stiu mai bine! (Poate ca am inteles eu gresit, poate nu am ajuns inca la o explicatie.. dar in general rabdarea imi este rasplatita si una cate una intrebarile mele gasesc raspuns!) |
|
|
|||
|
|||
|
Dintr-un articol care mi-a placut mult..
"Dorim minciuni frumoase, “linistitoare” si atragatoare, dorim gandire trupeasca ambalata estetic in pachetele virtuale cu referinte duhovnicesti legate in fundite roz, dorim sa ne prefacem ca nu exista nici un conflict intre crestinism si lume, nici intre traditionalisti si ecumenisti, ca totul ar fi minunat daca am recurge la magicul “dialog” (al negocierii, al compromisului?), ca se poate trai vesnic sub zodia lui “nici, nici” sau “si, si”, ca sa nu se supere nimeni si sa nu ne prigoneasca nimeni, ca nu trebuie niciodata sa facem alegeri cruciale si rastignitoare, ca putem visa in voie ca se poate Inviere si fara Cruce, ca se poate pocainta si fara…. pocainta, ca Raiul, la o adica, poate fi si pe pamant, in timp ce sfarsitul lumii, bineinteles, nu va mai veni niciodata (a, da si dorim, daca s-ar putea, sa inchidem gura “apocalipticilor” astora nesuferiti, care mereu ne strica cheful cu vestile lor proaste). Iar daca am inseta sincer dupa adevar si numai dupa adevar, atunci pana si un magar ne-ar dezvalui voia lui Dumnezeu! Cu alte cuvinte… “Du-te, sa-ti fie dupa cum ai crezut!” |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
„Nenumărate sunt chipurile în care obiceiurile păgânești au furat straie bisericești pentru a fi luate drept altceva decât ceea ce sunt într-adevăr...” Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, în Buruieni crescute la umbra Bisericii, 1955, pag. 39. Citat:
In categoria miilor de confesiuni care-si "disputa/impart adevarul" intra si biserica ortodoxa. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 04:18:26 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
|
|