Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2009, 00:56:45
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Nu gasesc postul lui Costel. Explica-mi cu concluzia si argumentul ca nu pricep (chiar ma intereseaza)
Doamne-ajuta!

Postarea lui Costel este ultima de pe pagina 6. Ca sa nu o mai cauti:

Da, trebuie sa tinem seama ca Dumnezeu in Sine isi este autosuficient. Nu are nevoie de nimeni si de nimic pentru a ajunge la aceasta stare. Dar tainic, in afara Sa, nu e doar in stare de inviere, ci e si in drum spre inviere cu fiecare dintre noi. Asa putem intelege de ce Dumnezeu are nevoie de dragoste noastra: ca sa ne faca pe noi "partasi firii dumnezeiesti", dupa cum spune Scriptura.

Disputa noastra a fost daca, din perspectiva iubirii, Dumnezeu isi este sau nu autosuficient. Eu spuneam ca nu, tu ca da. Si fiecare a incercat sa argumenteze. In ultima ta interventie ai scris: Nu cred ca Dumnezeu are nevoie de noi si de iubirea noastra, altfel nu si-ar mai fi autosuficient. Adica, ai argumentat cu ceea ce era de demonstrat. Am vrut doar sa te atentionez ca riscam sa pierdem sensul discutiei.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? Marcel_Ionut Generalitati 21 20.09.2012 01:23:18
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
Voia lui Dumnezeu Mtcrysty17 Generalitati 146 24.11.2011 11:25:29
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? skicolour Intrebari utilizatori 13 18.01.2011 14:12:28
Dumnezeu cel bun -oare? evolution Rugaciuni 292 18.05.2009 22:38:42