Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2009, 15:22:49
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalina24680 Vezi mesajul
Dar eu deja imi pierd respectul pentru el , ne certam din ce in ce mai des, pentru faptul ca nu intreprinde nimic, sau daca ii gasesc eu un loc de munca ma face de ras acolo prin neseriozitate, neimplicare. Of ! Cateodata mi-e rusine de mine ca simt rusine fata de el si ma doare pentru ca e sotul meu si il iubesc ! Ce e de facut?
Aici e buba. Nu-l mai judeca pentru ca asa n-o sa se schimbe niciodata. Cand vei mai inceta sa ai asteptari de la el, atunci se va schimba. El trebuie sa munceasca dintr-o motivatie interioara, nu de rusine...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 16:03:00
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Aici e buba. Nu-l mai judeca pentru ca asa n-o sa se schimbe niciodata. Cand vei mai inceta sa ai asteptari de la el, atunci se va schimba. El trebuie sa munceasca dintr-o motivatie interioara, nu de rusine...
Da,sa nu il judece,insa nici sa nu ii zica nici da-te mai incolo,ca se va adanci si mai mult in lene sau nepasare...
Eu cred ca cel mai bine ar fi,daca discutand cu el nu ajunge la nici un rezultat,sa il confrunte atunci cu fapte care sa il constranga oarecum,adica sa inteleaga ca nu mai e de saga si nu poate continua la infinit in acest stil:in afara de mancare,sa nu ii mai ofere nimic dpdv material pana nu va pune mana si el sa faca ceva.
PS:Referitor la rugaciunea catre care v-a indrumat duhovnicul,da,e foarte buna,insa stiti vorba aceea "Dumnezeu iti da,dar in sac nu-ti baga!",deci,daca omul nu vrea sa se schimbe,nu vrea si pace si aici e problema.

Last edited by heaven; 18.07.2009 at 16:06:19.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 16:07:00
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Da heaven, dar e greu sa faci asta fara rautate. Trebuie sa fii parinte de Pateric sa poti sa ai atata intelepciune incat sa nici nu-l judeci si nici sa fii prea permisiva.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 16:40:42
anastasia2008's Avatar
anastasia2008 anastasia2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2008
Locație: Acum, in Valenii de Munte, Prahova.
Implicit

Stiu ca de multe ori esti tentata sa-l critici. Asa mi se intampla si mie cu sotul meu. Dar mi-am dat seama ca atunci cand il critic, parca si mai rau da inapoi. Iar atunci cand sunt alaturi de el si il incurajez, face lucrurile cu placere.
Te inteleg, si eu sunt mai activa, iar sotul meu mai molcom. Din cauza asta, mai exista uneori discutii.
E greu sa treci printr-o asemenea problema. Dar eu zic sa te rogi lui Dumnezeu pentru el, sa-i dea gandul cel bun. De cele mai multe ori, diavolul este cel care ne tine din a face ceea ce trebuie.
Intre minutul acesta care bate ... si celalalt.

Si-mi pare neinteles si trist,
Ca nu privim la cer mai des,
Ca nu culegem flori si nu iubim,
Noi, cei care asa de repede murim.

http://pensiuneaverasilivia.wordpress.com/
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 00:11:35
ralluka ralluka is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.08.2007
Implicit

sa sti ca eu o sa iti dau un exemplu al unei prietene ale mele. sa maritat din dragoste trecand cu vederea multe aspecte negative ale baiatului.. s au casatorit de 4 ani si acuma au un copilas minunat, dar sotul nu i si face deloc "meseria" de cap de familie!!! lucreaza pe taxi si toata ziua o pierde aiurea. el arata minunat. se imbraca, ca la revista iar ea din ce in ce mai rau arata. nu se mai gandeste la ea ci numai la copil..cand vede ca nu are ce sa ii puna pe masa. ea se chinuie sa mai coase la masina, sa mearga la unii la altii la curatenie..sau ce i se iveste sa mai scoata un ban in plus, iar pe el ...nici nu il doare capul. poveste ei mi se pare f. trista. si oricat de mult incerca sa treaca cu vederea si sa se gandeasca la Dumnezeu... uneori crede ca a uitat de ea. Pt. ca isi da seama ca nu ii poate oferi nimica copilasului , care este lumia ochilor ei. Suntem pe un site crestin si probabil doresti sfaturi care sa te faca sa il intelegi pe el mai bine. dar eu iti spun ca in viata ai nevoie de un sot care sa fie si sot si tata, capabil sa va intretina atunci cand veti avea familia intregita.Pt. ca unele aspecte- cum este cel despre care precizezi tu- te indeparteaza de sot si te indeamna la pacat Asa ca incearca neaparat sa rezolvi situatia din timp pana nu este prea tarziu
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 17:51:16
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Da heaven, dar e greu sa faci asta fara rautate. Trebuie sa fii parinte de Pateric sa poti sa ai atata intelepciune incat sa nici nu-l judeci si nici sa fii prea permisiva.
Nu,trebuie doar sa iubesti si sa fii suficient de cerebral pentru a intelege ca nu trebuie sa incurajezi un astfel de comportament si sa iei masuri,care sa il faca sa priceapa pe celalalt ca in viata e nevoie nu doar de vorbe,ci mai ales de fapte.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 18:39:47
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Parerea mea este ca cel mai potrivit

sa adoptezi ideia lui Sophia,sa il iei la un psiholog ca sai ajute si sa`l indrumeze.
Ca barbatul tau, cum scri tu se cam rataceste , nu este in stare sa se poarte ca matur si se sprijina pe tine prea mult. Poate la inceput ia fost rusine dar din pacate sa obisnuit sa fie iresponsabil la familia sa. Numai un tratament facut de catre un profesional ii poate ajuta. Nu este usor si desigur nu ieftin dar este vorba de viata familiei voastre.
Rugaciuni daca nu ajuta nu pot strica. La evrei se spune: "Dumnezeu ajuta la cine se ajuta"
Daca refuza ajutorul unui Psiholog, dai ultimatum si cu toata durerea trimetel la familia sa si nu accepta sa-ti distruga si viata ta.
Cum sta el cu bautura?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare