Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2009, 12:16:49
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Am observat ca sfintii casatoriti, dupa ce se hotarau sa Il urmeze pe Domnul, nu mai aveam relatii trupesti, ci traiau in curatie deplina, ca frate si sora.
Nu generaliza aceasta, Monica. Multi au facut asa, precum spui, caci odata crescand ravna si nevointa din inimile celor doi, acestia nu se mai puteau lipi de nimic din aceasta lume, si nici macar unul de celalalt. Insa niciodata casatoria alba nu a fost incurajata ! Iar daca relatiile trupesti au loc intotdeauna in casatorie, sa insemna aceasta ca cei casatoriti sunt impiedicati de la sfintenie? Fereasca Domnul. Sa nu spunem aceasta, va rog.

Fa'mi bucuria si citeste Viata Sfintei Iuliana de Lazarevo. O mama cu 13 copii, cu un sot alaturi de care a trait pana aproape de sfarsitul vietii, doar o perioada ei stand despartiti trupeste, spre sfarsit. Inca de mica si tot timpul vietuirii ei ca sotie si mama ea nu a incetat sa se nevoiasca si sa faca mari si minunate fapte crestine. Sa nu indraznim sa spunem ca doar pentru renuntarea trupeasca de la sfarsitul vietii sale a fost ea numita sfanta. Toata viata si'a petrecut'o ca sfanta !!

Moastele acesteia izvorasc mir !

Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sotul ideal cdiasimi Nunta 231 17.07.2012 10:34:54
sotul cel neideal VLCMirela Nunta 138 12.05.2012 12:10:57
Cine nu si-a inselat sotul/sotia?? anika12 Nunta 94 26.10.2011 17:16:41
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54