Citat:
În prealabil postat de monica.miholca
Am observat ca sfintii casatoriti, dupa ce se hotarau sa Il urmeze pe Domnul, nu mai aveam relatii trupesti, ci traiau in curatie deplina, ca frate si sora.
|
Nu generaliza aceasta, Monica. Multi au facut asa, precum spui, caci odata crescand ravna si nevointa din inimile celor doi, acestia nu se mai puteau lipi de nimic din aceasta lume, si nici macar unul de celalalt. Insa
niciodata casatoria alba nu a fost incurajata ! Iar daca relatiile trupesti au loc intotdeauna in casatorie, sa insemna aceasta ca cei casatoriti sunt impiedicati de la sfintenie? Fereasca Domnul. Sa nu spunem aceasta, va rog.
Fa'mi bucuria si citeste
Viata Sfintei Iuliana de Lazarevo. O mama cu 13 copii, cu un sot alaturi de care a trait pana aproape de sfarsitul vietii, doar o perioada ei stand despartiti trupeste, spre sfarsit. Inca de mica si tot timpul vietuirii ei ca sotie si mama ea nu a incetat sa se nevoiasca si sa faca mari si minunate fapte crestine. Sa nu indraznim sa spunem ca doar pentru renuntarea trupeasca de la sfarsitul vietii sale a fost ea numita sfanta. Toata viata si'a petrecut'o ca sfanta !!
Moastele acesteia izvorasc mir !