![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Dupa cum am mai spus, am facut sotului Sf. Maslu, l-am spovedit si impartasit. Acum am pus acatiste la 9 biserici in acelasi timp, pentru a fi citite toate odata. Acum intradevar este nevoie de o minune de la Dumnezeu. Azi noapte sotul meu a fost ridicat cu salvarea din cauza durerilor foarte mari. Deoarece spitalul este f. aglomerat, cate 2 in pat, l-am luat acasa si am vorbit cu medicul si cu o asistenta sa faca acasa tratamentul necesar (perfuzii cu calmante, vitamine, hemostatice). Costa ceva, dar nu pot sa-l vad cum se chinuie prin spital.
Din pacate nu am mai verificat conturile de vreo 2 saptamani. Nu pot pleca de acasa si sa-l las singur. Daca sunt ceva bani, ii vom folosi pentru tratament. Ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne dea putere sa trecem peste toate. Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Abia azi am citit despre nenorocirea familiei Constantinescu pe acest forum, atunci cand am apasat butonul "ultimele postari". Eu sunt din Galati si cand am vazut adresa dumnealor mi-am dat seama ca locuiesc foarte aproape (5 minute de mers pe jos). Am fost la familia Constantinescu acasa, am vorbit cu domnul Stelica si cu sotia sa Mariana si pot sa certific pentru cei care nu stiau daca e adevarat, ca e vorba de un om intr-adevar foarte bolnav, mai mult va pot spune in particular daca vreti sa aflati, ca poate citeste si dumnealui si nu vreau sa se simta incurcat. Apropos, imi cer scuze familiei pentru ca am ajuns abia la 10 seara la dumnealor dar abia atunci apucasem sa vad pe site (la fata locului am uitat sa fac asta). Acuma, in alta ordine de idei, am vorbit cu un medic care mi-a spus ca nu exista sanse sa compensam medicamentele. Adica ele sunt compensate 100% de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS-ul) pentru ca toate bolile grave de natura oncologica intra intr-un program national gratuit. Problema e ca, te duci la farmacie cu reteta iar farmacia spune: nu avem compensate, cu bani va dam dar compensate nu avem. Si nu au pentru ca, CAS-ul nu plateste farmaciilor medicamentele astea pe motiv ca nu au bani. Sunt scumpe si nu au bani. Medicul mi-a mai zis ca daca nu au bani nu e atat vina lor a CAS-ului) cat a guvernantilor care au vandut firme mari precum Mittal-ul (Combinatul Siderurgic Galati) cu conditia sa le stearga datoriile (inclusiv cele catre CAS care erau acumulate timp de vreo 10 ani!)
Asa ca singura solutie e sa strangem cumva bani, ca statul n-are. Desi fiecare salariat varsa vreo 3% din salariu in fiecare luna in contul CAS. Ma rog. Cum facem sa strangem bani? Vorbiti fiecare cu duhovnicii vostri si intrebati de o solutie. Am sa vb si eu cu al meu poate pune duminica un anunt la biserica sa facem o cheta. Dar tre sa ne miscam repede ca ...e grava situatia! Asta pe partea materiala. Dar trebuie sa ne ingrijim si de partea spirituala. Boala o permite Dumnezeu ca sa se sfinteasca familia in care poposeste. Asa ca, in primul rand familia, dar si noi, care am aflat de necaz, trebuie sa ne rugam pentru domnul Stelica. Ideea cu rugaciunea comuna de la aceeasi ora este o solutie foarte buna. In seara asta am ratat-o dar maine seara o sa particip si eu la ora 22. Si fiecare sa se roage cat poate, chiar si 1 minut e bun, 1 minut dar din suflet. Haideti sa dam fiecare 1 minut din suflet! Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum le potriveste Domnul pe toate! In timp ce unii se rugau, dumneavoastra erati acolo! S-a mai facut apel catre persoane din Galati sa se duca cineva acolo, sa ne spuna care este situatia si care sunt nevoile stringente! In sfarsit exista cineva pe forum care tace si face! Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Da, si eu am fost impresionata de gestul acestui om cu suflet mare. Si noi tot asta trebuie sa facem: fapte, nu vorbe. Sper sa se alature tot mai multa lume la rugaciune, caci atata timp cat ne rugam pentru cineva viata merge inainte... si noi inca speram sa-l vedem pe domnul Stelica sanatos si in stare sa ne scrie personal, ca se simte bine.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si mai e ceva care m-a determinat (si asta ma face sa ma gandesc ca e mana lui Dumnezeu la mijloc pentru rugaciunile domnului Stelica si ale familiei sale): eu am pe peretele de rasarit icoanele, iar pe peretele de sud am o fotografie a Parintelui Cleopa luata anul trecut de la Sihastria, cand am fost la mormantul Sfintiei Sale. O tin pe peretele de sud pentru ca inca n-a fost canonizat. Stiu ca a fost Sfant dar respect regulile canonice si n-o pun langa icoane deocamdata. Ei bine, acum cateva zile am descoperit forumul asta crestin ortodox si in prima mea postare am luat apararea Parintelui Cleopa. De atunci parca s-a rasucit un comutator si simt dorinta sa iau parte la slujbe chiar si in timpul saptamanii! Iar rugaciunea merge altfel, mai usor. Eu cred ca Parintele Cleopa s-a rugat pentru mine sau i-a zis lui Dumnezeu: Doamne, ia-l pe pacatosul asta ca m-am saturat sa-i vad necuratiile ce le face zilnic aicea (macar de mi-ar da jos poza de aicea sa nu-l mai vad pe pacatosul asta), ia-l sau fa-i ceva ca m-am saturat. Si Dumnezeu nu m-a luat ca ar fi insemnat sa ma trimita direct in iad, dar mi-a dat o felie de prajiturica duhovniceasca, sa-si odihneasca ochii un pic (cateva zile) si Parintele. Si in plus o prietena mi-a oferit aproape toate cartile Parintelui Cleopa (vreo 10 dintre ele) dupa episodul cu articolasul! In alta ordine de idei, s-a rugat cineva aseara la ora 22? Ca eu m-am simtit cam singur la rugaciune! |
|
|
|||
|
|||
|
Imi pare rau ca te-ai simtit asa singur aseara la rugaciune; eram si eu pe acolo, dar mai in umbra...
|
|
|
||||
|
||||
|
Ieri Stelica s-a simtit mai bine (sau cel putin asa mi-a spus). Astazi n-am mai fost la el dar maine o sa incerc sa ajung si promit sa va tin la curent cu evolutia sanatatii lui. Sper sa dau de Parintele staret de la manastirea unde ma rog, ca sa organizeze o cheta duminica. Nu l-am gasit ieri dar am vorbit cu duhovnicul meu si o sa vina si Sfintia Sa zilele astea sa-l vada si sa faca o sfestanie. Ieri a venit la Stelica si o foarte buna prietena a mea, care a fost bolnava de cancer acum 8 ani si s-a insanatosit miraculos, cand nu mai avea nici-o sansa. Desi nu era credincioasa inainte, de atunci s-a schimbat radical devenind un adevarat stalp al rugaciunii. I-am lasat singuri sa discute si sper ca l-a intarit sufleteste destul cat sa reziste pana vin ajutoare mai consistente de la Domnul prin oamenii Sai de bine sau prin Duhul Sfant spre vindecarea sufletului si a trupului.
Doamne ajuta
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce m-am saturat de viata si totusi o traiesc? | Mflory | Generalitati | 65 | 23.01.2015 00:14:41 |
| "Vreau sa traiesc" | dorinastoica14 | Umanitare | 224 | 25.01.2013 23:25:09 |
| Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 14:33:08 |
| Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 14:31:49 |
| Cum traiesc crestinii in lume | Tudor | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 21.11.2006 15:13:17 |
|
|