Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2009, 20:59:21
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
1. Nu stiu daca ar trebui sa dai crezare opiniilor formulate pe un forum, ca nu stii de la cine provin. Sf. Parinti spun ca fecioria e cu mult mai inalta decat casatoria:

"Feciorelnicii se aseamana cu soarele, iar cei casatoriti cu stelele." (Isidor Pelusiotul)

"Cu atat e mai sus feciora de nunta, cu cat e mai sus cerul de pamant." (Sf. Ioan Gura de Aur)

Marele Atanasie numeste nunta "cale masurata si lumeasca", iar fecioria o numeste "cale ingereasca si nesfarsita"

"Caci fecioria indumnezeieste oarecum pe cei ce se impartasesc de curatele ei Taine, intru a se face ei partasi ai slavei singurului cu adevart sfant si neprihanit Dumnezeu, imprietenindu-se cu Dansul prin curatie si nestricaciune" (Sf. Grigorie de Nissa)

2. Apocalipsa e o carte foarte simbolica si neinteleasa, nu cred ca e recomandat sa ii dam noi interpretari dupa mintea noastra. Din cate stiu e singura carte din Noul Testament care nu se citeste in Biserica, probabil din cauza ca nu prea existau talcuiri ale Sf. Parinti.

Bogdan.
Multumesc BogdanF2, ca de obicei la subiect si cu niste raspunsuri pertinente.
Inteleg, Apocalipsa nu trebuie interpretata dupa cum ne convine noua, dar o fi bine sa ignoram avertizarile multor Parinti? Mai ales ale Parintelui Paisie Aghioritul la care eu am mare evlavie... nu cred ca abera atunci cand a zis ca traim vremurile de pe urma.
Iar daca discutam despre aceasta tema, eu nu inteleg ce e rau, unii reactioneaza de parca ar fi o carte scrisa de sectari :| Dumnezeu sa ma ierte, poate exagerez...

Last edited by zoridezi; 30.07.2009 at 21:03:20.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Apocalipsa Anna Generalitati 16 07.11.2017 18:43:07
Apocalipsa Gabriel-G Spiritualitatea ortodoxa 1 05.12.2011 21:03:32
Apocalipsa gabrielazamfir Intrebari utilizatori 9 03.03.2010 16:07:36
APOCALIPSA elyere Despre Biserica Ortodoxa in general 15 31.05.2008 23:49:27
APOCALIPSA saccsiv Generalitati 5 30.03.2008 10:40:27