Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
1. Nu stiu daca ar trebui sa dai crezare opiniilor formulate pe un forum, ca nu stii de la cine provin. Sf. Parinti spun ca fecioria e cu mult mai inalta decat casatoria:
"Feciorelnicii se aseamana cu soarele, iar cei casatoriti cu stelele." (Isidor Pelusiotul)
"Cu atat e mai sus feciora de nunta, cu cat e mai sus cerul de pamant." (Sf. Ioan Gura de Aur)
Marele Atanasie numeste nunta "cale masurata si lumeasca", iar fecioria o numeste "cale ingereasca si nesfarsita"
"Caci fecioria indumnezeieste oarecum pe cei ce se impartasesc de curatele ei Taine, intru a se face ei partasi ai slavei singurului cu adevart sfant si neprihanit Dumnezeu, imprietenindu-se cu Dansul prin curatie si nestricaciune" (Sf. Grigorie de Nissa)
2. Apocalipsa e o carte foarte simbolica si neinteleasa, nu cred ca e recomandat sa ii dam noi interpretari dupa mintea noastra. Din cate stiu e singura carte din Noul Testament care nu se citeste in Biserica, probabil din cauza ca nu prea existau talcuiri ale Sf. Parinti.
Bogdan.
|
Multumesc BogdanF2, ca de obicei la subiect si cu niste raspunsuri pertinente.
Inteleg, Apocalipsa nu trebuie interpretata dupa cum ne convine noua, dar o fi bine sa ignoram avertizarile multor Parinti? Mai ales ale Parintelui Paisie Aghioritul la care eu am mare evlavie... nu cred ca abera atunci cand a zis ca traim vremurile de pe urma.
Iar daca discutam despre aceasta tema, eu nu inteleg ce e rau, unii reactioneaza de parca ar fi o carte scrisa de sectari :| Dumnezeu sa ma ierte, poate exagerez...