![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La baza educatiei trebuie sa existe o componenta morala- daca scoatem religia cu ce o vom inlocui? si cine va preda disciplina, sa zicem, de educatie morala??? |
|
|||
|
|||
![]()
Este imbucurator faptul ca dupa atatia ani se scoate in sfarsit religia din scoli. Cei care isi doresc un suflet la fel de imaculat ca si creierul, sa opteze pt profesori particulari. Sub supravegherea parintilor, de preferinta, pt a nu avea surprize de genul celei de la Caldarusani. In cadrul invatamantului obligatoriu, copiii au nevoie de cunostinte care sa ii ajute in viata, nu de povesti cu balauri vandute pe post de adevaruri. La urma urmei, e si ridicol sa inveti la ora 9 la Biologie despre evolutie, iar la ora 10 sa vina nenea parintele si sa iti explice ca alea sunt minciuni, totul sub indemnul 'crede si nu cerceta'. Dupa care sa le ceara bani pt biserica.
Astept cu nerabdare ziua in care bisericile, moscheile si toate lacasurile de cult din lume vor fi vizitate doar de catre turisti, la fel ca templele din Grecia, alte vestigii parasite ale unor zei inchipuiti de oameni prea inapoiati pt a-si putea explica fenomenele inconjuratoare. Eu nu voi mai prinde ziua aceea, probabil nici copiii mei, dar acest lucru se va intampla inevitabil, iar Biblia va lua loc in raft langa Legendele Olimpului, unde ii e locul. |
|
|||
|
|||
![]()
desigur ateii au si ei parerile lor... dar jignirile nu se accepta pe acest forum, asa ca pregatiti-va sa primiti un BAN.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta!Eu nu cred ca e un lucru rau sa-i invatam pe copii in scoala cine ne-a creat,despre Dumnezeu.Eu nu am avut sansa sa invat in gimnaziu si nici in liceu religia,si drept consecinta in gimnaziu aveam o colega sectanta(caci e gresit numit pocaiti)care a incercat sa ma corupa sa merg la adunarile lor,numai ca spre dezamagirea ei pe atunci trebuia o semnatura din partea parintilor,ffind minora,si clar parintii mei nu au fost de acord.Mi-au spus daca vreau sa invat mai multe despre Dumnezeu avem biblie.Si le multumesc in zi de astazi,caci am ramas crestin ortodoxa,si slava lui Dumnezeu acum sunt studenta la Facultatea de teologie didactica.Si eu cred ca nu se va scoate religia din scoli.Ce am fi fara Dumnezeu?Nimic.DOMNUL IISUS HRISTOS SA NE APERE DE RELE.
|
|
||||
|
||||
![]()
Conform Realitatea.net, Mnistrul Educatiei sustine predarea religieii in scoli ca materie obligtorie.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Sa speram ca lucrurile vor ramane asa. Dar totul e la nivel de discutii momentan. Problema e ca tot mai multe voci sprijinite de mass-media si de anumite cercuri bine definite, inclina spre a da acestei materii un statut neclar chiar sa o scoata pe usa din dos.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca o sa ajung vreodata sa vad ca religia nu se va mai preda in scoala in tara mea draga Romania! daca sa zicem o sa se intample trebuie sa stim ca locul fiarei comuniste a fost luat de fiara modernista , care vreme multa nu i se da si a carui dumnezeu e stiinta si modernismul. Sa recunoastem timpurile deci si sa ne rugam la Dumnezeul nostru sa nu li se ia copiilor Parintii pe care spre fericirea noastra ii purtam pe peretii clasei inspre rasarit.
Marturisesc ca desi sunt departe de tara gandul mi e tot timpul la Romania ortodoxa pe care ca tinar fiind nu am stiut sa o pretuiesc. si daca cineva ma intreaba ce viitor imi doresc raspund ca mi as dori sa devin profesor de religie. Gasesc ca aceasta e mai mult decat o profesie , e un dar de la Dumnezeul parintilor nostri de care sper ca ne vom bucura cat mai mult.Noi, cei in singura credinta adevarata, ortodoxia, ne bucuram sa avem pe peretii casei chipurile celor in iubirea si grija carora traim zi de zi.Nu mai vezi asa ceva pe peretii caselor unde unde inimile sunt pietre si banii sunt dumnezei. Noi romanii, grecii, rusii, sarbii, sirienii si putin din toate neamurile pamantului slavim pe Dumnezeul cel Adevarat pt ca mai avem inca parinti care traiesc in lipsuri si sacrificii ca ne arate ca viata nu inseamna stiinta si modernism ci iubire si daruire. Am 30 de ani, profesor de educatie fizica si sport, sunt in america de 3 ani si imi doresc sa ma intorc in tara curand sa pot sa invat pe cei curati, pe copii nostri romani sa nu se lipseasca de iubirea Parintilor lor. Asa ceva nu trebuie sa pierdem. Sa ne ajute Dumnezeu sa depasim greutatile si sa ramanem in casa plina de iubire a parintilor nostri. Daniel |
|
|||
|
|||
![]()
In toata Europa se lucreaza la scoaterea religiei din scolile publice.In cazul nostru biserica va trebui sa se implice mai mult in latura sociala,noi parintii de asemenea in educarea copiilor...In ce priveste profesorii de religie, pot preda o alta materie de ex.Educatie Sociala unde se pot viitorii cetateni in spiritul dragostei,tolerantei..,fara sa-si piarda postul de munca,destul de util societatii bineinteles.Biserica de asemenea in loc sa scoata preoti"pe banda"care deja nu au biserici,pot transforma liceele la fel ca in vest.Daca noi vrem cu adevarat credinta va ramane VIE.Sa invatam de la minunatul popor evreu care a reusit atat de mult datorita credintei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|