![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Buna ziua !
Am gasit pe net http://flacaraarzand.blogspot.com/20...-vatopedu.html, http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=ro si http://forum.desprecopii.com/forum/t...77&whichpage=3 intrebarea mea este - e ceva real in lumea asta virtuala sau s-a ajuns pana acolo incat se speculeaza pana si cu disperarea extrema a oamenilor - se dau si conturi banare pt doritorii care trimit prin posta pomelnice, iar in conturile banare se vireaza bani. Site-ull "vatopedi.gr" e "under construction". Desigur ca as dori sa primesc si eu un suvenir de la Athos - m-ar "motiva" si mai mult in demersul meu spiritual. Ideea e ca am intalnit destula manipulare, destui oameni frustrati cu identitati multiple, care habar n-am, din diverse motive, se hraneau efectiv cu manipularea si inducerea in eroare a celor cu buna-credinta. Intrebarea mea e - a primit cineva ceva REAL de la Muntele Athos sau e doar o ....alta inducere in eroare ? Va multumesc, iulia Last edited by iulia2009; 02.08.2009 at 16:14:22. |
|
|
|||
|
|||
|
da, eu am primit una din acele cordelute atinse de Braul Maicii Domnului. a fost adusa de un calugar de la Sf. Munte iar eu am primit-o printr-o prietena de pe acest forum.
adresa data de tine este un blog, unde ti se da o adresa de mail ptr a face o comanda. chiar daca email-ul are extensia @vatopedi.gr asta nu inseamna ca site-ul www.vatopedi.gr trebuie sa fie activ. |
|
|
||||
|
||||
|
Postul Sfintei Marii este mai aspru decat cel al Craciunului sau al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, in sensul ca Tipicul cel Mare si invatatura privind posturile din Ceaslov recomanda ajunare luni, miercuri si vineri pana la ceasul al IX-lea, adica pana la ora 15, cand se consuma mancare uscata. Marti si joi se mananca fara ulei, iar sambata si duminica se da dezlegare la untdelemn si vin. Aceasta prevedere este mai aspra. Exista o precizare insa in Pravila Mare (glava 385), care da dezlegare la untdelemn si vin nu doar sambata si duminica, ci si pentru zilele de marti si joi din aceasta perioada. Dupa cum stim, postul aspru se tine, in primul rand, la manastiri. Dar fiecare credincios trebuie sa tina postul, cum ne indeamna Biserica, avand, desigur, in vedere si starea de sanatate a fiecaruia si recomandarile preotului duhovnic. Postul trupesc trebuie sa includa si infranarea de la celelalte pacate trupesti. De o deosebita importanta este si postul sufletesc, adica infranarea de la pacatele facute cu gandul si cu vorbele: hula, vorbele urate, clevetirea (barfa), citirea sau privirea la lucruri imorale. Desigur, infranarea de la aceste ultime pacate enumerate nu se limiteaza la perioadele posturilor, ci trebuie permanent respectate.
|
|
|
|||
|
|||
|
Doamne-ajuta !
Last edited by iulia2009; 17.09.2009 at 15:43:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru ca in Postul Adormirii Maicii Domnului se slujeste un biserici sau se citeste acasa Paraclisul Nascatoarei de Dumnezeu, adaug aici un link cu mai multe variante cantate ale acestuia.
http://www.crestinortodox.ro/audio/c...cii%20domnului Post cu folos! |
|
|
||||
|
||||
|
Multumim, Marius! Doamne ajuta!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Iti multumim, Cristian, pentru ca ne-ai trimis-o pe Maicuta Domnului in casa noastra intr-un mod inedit! Binecuvantari, sa ai parte tu si familia ta de mult bine!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
In seara aceasta sa ne invrednicim cu totii sa ajungem la prohodul Maicii Domnului!
http://sfintii-imparati.trei.ro/pagi...i_Domnului.htm.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul Maicii Domnului, scara spre Poarta Cerului | Sf.Asteapta | Generalitati | 17 | 31.07.2012 01:18:42 |
| Postul Adormirii Maicii Domnului | sfanta | Intrebari utilizatori | 1 | 01.08.2011 22:16:16 |
| Pelerinaj in insula kefalonia de ziua adormirii maicii domnului unde apar serpisorii | agriniotour | Pelerinaje la locuri Sfinte | 0 | 29.01.2011 21:05:30 |
| POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI | jenica | Generalitati | 13 | 27.07.2009 16:01:57 |
| Rugaciunea " Adormirii Maicii Domnului " | icamilin | Rugaciuni | 0 | 30.07.2008 03:53:04 |
|
|