Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales
Apropo: Am colindat nu putin peninsula Sinai si am ajuns la un munte pe care erau stanci.Un beduin ne-a aratat cum sa scoatem apa din stanci. Cu un toiag a batut usor stanca in diferite locuri pana a auzit un zgomot ca la un pepene copt.Acolo a lovit stanca cu un bolovan si am vazut ca a spart o mica coaja dupa care era o cavitate unde s`a adunat si pastrat apa de ploaie.
|
Extraordinar, hai ca m-ai lasat masca! Ce interesant!
Stiam eu Moshe, ca ai multe lucruri interesante de povestit!
In privinta riului care de Boboteaza "suie la deal" binenteles ca este folclor imbinat cu Ignoranta si lipsa precedentelor care vine din nestiinta adusa de faptul ca multi nu citesc nimic , nu se informeaza , nu calatoresc, sau cind o fac , din pacate, NU VAD NIMIC.
S-a discutat deja pe forum despre Iordanul care de Boboteaza suie la deal si este perceput ca o minune...de ignoranti sau de cei care vor sa impresioneze lumea.
Din cauza ca in Romania nu exista un asemenea fenomen al fluxului si refluxului prezent la multe riuri din lume, lumea tinde sa o dea pe minuni.
Desi daca ma gindesc si in Delta Dunarii sensul curgerii apei pe unele canale, ocazional se inverseaza brusc din cauza scaderii debitului Dunarii lucru vazut personal de mine
Acum un an Iordanul "nu s-a mai intors" nu din cauza pacatelor lumii ci tot din cauza variatiei de debit care a fost probabil mai mare decit nivelul Marii Moarte in care se varsa, caz in care nivelul mic al mareei nu mai are cum sa-i schimbe sensul curgerii.
Deci cind este minune este minune si ne bucuram de ea dar cind nu este hai sa nu le fabricam noi, mai ales la nivelele mari ale ierarhiei ca sa aratam ce "induhovniciti suntem"
Parinti sporiti duhovniceste exista, insa sunt multi si care se folosesc de fenomene naturale pentru a o da pe minuni