Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2009, 18:34:37
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este intr-adevar o problema complexa care necestita multa gandire si analiza. Cred ca multi crestini adesea vor un raspuns prea simplu, da sau nu, este pacat un anumit lucru?
Un lucru poate sa nu fie pacat, dar poate avea urmari grave. Asta e parerea mea referitoare la tehnicile de reproducere asistata care nu presupun crearea in vitro de embrioni (inseminarea artificiala, injectia intrafalopiana de spermatozoizi). FIV... nu pot sa nu o consider pacat...

Citat:
Ca orice domeniu, si acesta al conceptiei este 'rupt din rai', nu in sensul obisnuit al expresiei, ci in sensul literal.. atins de cadere, deci de boala, de defecte, de pericole..
Tocmai pentru ca este rupt din rai, ar trebui sa ne straduim sa nu il indepartam de rai si mai tare.

Citat:
Cred ca nu ar trebui sa inpartim conceptia asa de strict in naturala si nenaturala. Conceptul de natural in teologie nu este ortodox, de altfel, ci de origine catolica. Noi, de la cadere, nu mai traim 'natural' in sensul ca natura este si ea cazuta sau atinsa de caderea omului, si asteapta si ea mantuirea 'cu suspine', cum spune sf. Pavel.
Poate pentru ca am vorbit eu mult cu catolicii pe aceasta tema
Adevarul este ca am e o problema a mea personala cu naturalul.

Citat:
Apoi, Dumnezeu i-a dat omului ratiune si cu acea ratiune el a dezvoltat niste stiinte, care pot fi folostite si in scopuri bune (nu unealta e rea, ci modul in care ar ptea fi folosita).
Pai e foarte bine sa folosim stiinta medicala in scopul vindecarii trupului. Problema mea cu aceste tehnici este ca ele nu vindeca trupul, ci se pun impotriva naturii, netinand seama nici de Dumnezeu care a lasat totusi ca evenimentul procrearii unei fiinte umane sa fie atat complex, nu doar fizic ci si psihic si etic si social si in plus sa aiba si implicatii spirituale. Noi ca oameni nu ne reproducem ca animalele, pentru noi e mult mai "bogat" evenimentul si mult mai complicat.

Lansez o intrebare: Oare de ce animalele nu sunt sterile si avorteaza???
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un posibil raspuns ! ( Cum sa traiasca sotii care nu pot avea copii ) cristiboss56 Nunta 1 03.02.2009 20:21:53
Copilas in cuplu mixt. toma_nec Generalitati 53 28.08.2008 17:34:59
Lesbiencele vor putea avea copii biologici florina.stan Homosexualitatea 92 19.05.2008 17:37:26
Cum vede un cuplu lucrurile "duhovniceste" ? nicolae.lucian Nunta 6 22.12.2007 16:40:13
Dragostea in viata de cuplu eugen_gh Nunta 38 03.09.2007 21:28:50