Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2009, 04:51:15
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

abia in seara asta am sesizat ca am gresit topicul pentru ca aici voi ati trecut doar rugaciuni catre Preacurata Fecioara iar eu credeam ca am scris in cel cu rugaciuni care misca sufletul nostru.
sper sa-mi fie iertata greseala

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 14:10:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Maică Pururea Fecioară

Stăpână de Dumnezeu dăruită, preaslăvită Maică a îndurărilor și a iubirii de oameni, atotmilostivă , mijlocitoare pentru toată lumea, cu osârdie alergăm, noi robii tăi, către dumnezeiasca ta stare înainte, și căzând cu umilință înaintea prealuminatei tale Icoane, ne rugăm : Înalță o caldă rugăciune către Fiul tău și Dumnezeul nostru, o preabună Împărăteasă și Stăpână, ca să ne izbăvească pentru tine, de toată boala și întristarea și de tot felul de păcate, arătându-ne moștenitori ai Împărăției Sale Cerești. Că tu, Maică purururea Fecioară, ai o negrăită îndrăzneală către Fiul tău și toate le poți câte le dorești, ceea ce ești una în veci bună și binecuvântată. Amin !
Vechi 03.04.2011, 18:18:01
PuiMicGeorgiana's Avatar
PuiMicGeorgiana PuiMicGeorgiana is offline
Member

Data înregistrării: 09.02.2008
Smile Rugaciune catre Maicuta Domnului bucuria celor necajiti

Cu putere de sus ma întareste Stapâna preabuna, pe mine robul tau care sunt neputincios sufleteste si trupeste si ma învredniceste de cercetarea si de purtarea ta de grija, alungând negura mâhnirii si a întristarii de care sunt cuprins, ca prin tine, fiind mântuit, pururea sa cânt lui Dumnezeu: Aliluia!:)
http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor
Reply With Quote
Vechi 03.04.2011, 19:44:21
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit Maicutei noastre sfinte!

"Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti izvorul milei, invredniceste-ne si pe noi milostivirii Tale. Cauta spre roaba ta pacatoasa. Arata-ti puterea Ta, ca totdeauna. Caci nadajduind intru Tine iti strigam, ca oarecand ti-a strigat Gavriil, mai-marele voievod al celor fara de trup: Fecioara, bucura-te !”

FARA SA O CINSTIM SI FARA SA O IUBIM PE MAICA DOMNULUI SI MANTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, NU SE POATE SA INAINTAM PE DRUMUL MANTUIRII NOASTRE!

Maicuta noastra buna, frumoasa si sfanta, STAPANA noastra, ajuta-ne noua!
Nu ne uita pe noi cei ce suntem in necazuri, boli, lipsuri si suferinte de tot felul, nu ne lipsi pe noi de mila si dragostea ta cea de maica iubitoare!
Fii langa noi in toata vremea vietii acesteia dar si alaturi de cei dragi noua, apara-ne, ocroteste-ne si ajuta-ne dupa cum iti este voita ta de maica sfanta si iubitoare, nu ne lasa pe noi nici in ceasul mortii, mijloceste pentru noi toti in fata Fiului tau si Mantuitorului nostru Iisus Hristos!
Reply With Quote
Vechi 03.04.2011, 19:55:47
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

Simbol al sentimentelor de dragoste, credinta si umilinta ale poporului roman, pe care Luceafarul poeziei romanesti, Mihai Eminescu, le-a transcris in versuri catre Sfanta Fecioa :

Rugaciune

„Craiasa alegandu-te
Ingenunchem rugandu-te,
Inalta-Te, ne mantuie
Din valul ce ne bantuie ;
Fii scut de intarire
Si zid de mantuire,
Privirea-ti adorata
Asupra-ne coboara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie !”

„Noi, ce din mila Sfantului
Umbra facem pamantului,
Rugamu-ne-ndurarilor,
Luceafarului marilor ;
Asculta-a noastre plangeri,
Regina peste ingeri,
Din neguri te arata,
Lumina dulce clara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie !”
Reply With Quote
Vechi 04.04.2011, 02:07:17
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit File din acatist - de Zorica Latcu, monahia Teodosia -

File din acatist - de Zorica Latcu, monahia Teodosia -

Bucura-te, leagan alb de iasomie,
Catre care-n roiuri fluturii coboara,
Bucura-te, raza stelei din vecie,
Sipot care curge lin cu apa vie,
Bucura-te, Maica pururea Fecioara,
Dulcea mea Marie.
Bucura-te, floare fara de prihana,
Alba ca argintul noptilor de vara,
Spicul cel de aur vesnic plin cu hrana,
Mirul care vindeci orice fel de rana,
Ploaia cea de mana.

Bucura-te, brazda plina de rodire,
Munte sfânt, în care s-a ?ngropat comoara,
Bucura-te, cântec tainic de iubire,
Clopot de chemare, cântec de marire,
Blânda fericire.

Bucura-te, marul vietii care-nvie,
Pomul greu de roada-n plina primavara
Bucura-te iarasi, tarm de bucurie
Dintru care curge miere aurie,
Sfânta mea Marie.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2011, 10:59:48
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

Preacurata Maica pururea feciora Sufletul din mine nu-l lasa sa moara
Ci revarsa Sfanto peste el de sus Mila ta cea mare ,mila lui Isus!
Ingeri imprejuru-mi fa sa se adune
Sa-mi arate cale catre cele bune,
Sa-mi indrepte pasii pe cararea milei,
Si la ceasul noptii si la cesul zilei-
Frant de umilinta cu adanci suspine
Sufletul la tine vine sa se-nchine.
Mila ta din ceruri peste el coboara Maica Preacurata pururea Fercioara!

de Tudor Gabriela
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 14:30:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Bucura-te, Fecioara neprihanita!Bucura-te,Mireasa aleasa a lui Dumnezeu!Bucura-te, cea Sfanta!Bucura-te, cea Preafrumoasa si Aleasa!Bucura-te, vedere plina de bucurie!Bucura-te pamant nelucrat!Bucura-te,Maica ce nu stii de barbat!Bucura-te,Mireasa, pururea fecioara!

Raiul in intregime, cu fiecare salas este prea mic pentru a te cuprinde Doamne!Si iata aceasta Fecioara smerita cum te va primi?

Spune-mi,Fiul meu,cum ai fost sadit in mine si cum ai luat chip in pantecele meu? Te vad,o,pantece, si ma minunez.Sanul meu este plin de lapte si nu sunt casatorita.Te vad iesit din mine si infasat cu scutece, iar pecetea fecioriei mele intreaga,pentru ca Tu ai lasat-o asa cand ai voit a Te naste.O,Pruncul meu preaiubit,Dumnezeu mai inainte de toti vecii.Imparate Doamne,Cel Preainalt,ce partasie ai Tu cu noi cei de jos?Facatorule al cerului cum ai primit a Te salaslui printre noi?Cum ai binevoit a Te naste intr-o pestera?

O,Rod al pantecelui meu!O,Viata mea!Prin Tine am cunoscut ce sunt in lume si ca Tu esti Dumnezeul meu.Din pricina nestricarii pecetii fecioriei mele strig acuma ca Tu esti Dumnezeul meu cel Vesnic,Care ai venit in Trup.Nu cunosc barbat,dar cunosc ca Tu ai pus capat necuratiei mele, fiind curata intru Nasterea ta.Tu ai lasat pantecele meu intreg, asa precum a fost mai inainte de Nastere.

Sfantul Roman Melodul
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 14:44:54
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Un loc trebuie pregatit inainte de venirea imparatului.Hainele trebuie curatate pentru a primi pe Imparatescul Prunc.In sfarsit, lutul trebuie pregatit inainte de sosirea Olarului.

Sa salte toata faptura;sa salte David, caci din tulpina si din samanta lui a iesit Floarea,Mantuitorul si Domnul tuturor...Ana a fost stearpa si a nascut si nu a mai fost ca cea fara de fii.Din veci a fost harazita ea sa fie maica a Preacuratei Fecioare,din care a iesit Domnul nostru,Facatorul a toate,in chip de rob.Mielusea neprihanita, care ai purtat in pantece pe Hristos, Cel ce a luat chipul nostru,pe tine te cinstim,cu cantari,impreuna cu Ana, maica ta.

Astazi firea omeneasca, care din pamant a fost zidita, primeste pentru intaia oara dumnezeirea.Tarana a fost plamadita din nou, cu desavarsita slava.Astazi firea noastra primeste de la Dumnezeu darul facerii celei dintai si se intoarce la starea cea aleasa;primind insa stralucirea cea dintai, care a fost intunecata odinioara de pacat, de la Maica Celui Preafrumos, firea a primit dumnezeiasca innoire,zidirea din nou a lumii.Omul a fost plamadit iarasi, primind dumnezeirea, stravechea asezare.

Sf Andrei Criteanul
Reply With Quote
Vechi 08.08.2009, 19:07:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Către tine !

Către tine, Preacurat-o , Maică a lui Dumnezeu, eu , ticălosul , cad și mă rog. Știi, Împărăteasă, că eu neîncetat păcătuiesc și-L mânii pe Dumnezeul meu. Și de multe ori căindu-mă , devin mincinos în fața lui Dumnezeu și mă căiesc și mă cutremur ca să nu mă trăsnească Dumnezeu, și apoi , iarăși săvârșesc păcatul. Cunoscând toate acestea, Stăpâna mea Doamnă Născătoare de Dumnezeu, te rog să mă miluiești , să mă întărești și să-mi dai putere să fac binetle. Căci știi, Stăpână, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, că mi-am urât întodeauna faptele mele cele rele și că iubesc din tot sufletul meu Legea Dumnezeului meu ! Dar nu știu , Doamnă Preacurată, cum se face că iubesc ceea ce urăsc, iar cele bune le calc în picioare. Nu îngădui , Preacurată să fac voia mea, că nu este bună. Ci să fac voia Fiului tău și Dumnezeul meu , ca să mă mântuiască și să mă înțelepțească și să-mi dea harul Sfântului Duh, ca de azi înainte să încetez săvârșirea faptelor mele celor rele și să-mi trăiesc zilele ce mi-au rămas, în poruncile Fiului tău, Căruia I se cuvine toată slava , cinstea și stăpânirea, cu Tatăl cel fără de început și cu Preasfântul și Bunul și de viață făcătorul lui Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin !
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru claudiu-marius Rugaciuni 208 18.02.2019 20:00:38
Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... dorinastoica14 Diverse Sarbatori 18 25.03.2018 04:20:35
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 16:57:10
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu alecsandru Rugaciuni 20 06.02.2010 18:42:59
Maria Nascatoare de Dumnezeu danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 28 29.08.2008 12:39:39