![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In privinta posterelor, si ele sunt acceptate in lipsa icoanelor pictate. Trebuie sa fi instarit sa iti poti permite icone pictate iar credinta nu tine ABSOLUT de loc de cit de gros este portofelul unuia si altuia. Exista chiar multe biserici in occident care au icoane tiparite...si asta este, decit de loc mai bine sa ai si din acelea facute la comanda Last edited by andreicozia; 06.09.2009 at 21:37:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doar la chestia cu baia, intradevar nu se pun icoane la baie. Nu se pun in general in spatii care nu sunt impotante sentimental pt trairea sarbatorilor de peste an. Daca ai un acaret langa casa unde-ti tii uneltele nu pui icoana acolo!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Batranii nostrii nu aveau multe icoane. Imi vine in minte casa strabunicii mele, in care am stat de cateva ori in copilarie. Avea cate o icoana pictata pe lemn, pusa la loc de cinste, in fiecare din cele trei camere ale casei. Tot loc de cinste aveau in inima ei si sfintii reprezentati in icoane. Lumea de astazi are nevoie mai mult ca oricand sa redescopere sensul icoanei autentice, dar prin multiplicarea in serie, cred se tinde mai mult spre relativizarea ei. Chiar un parinte profesor de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, ce detine si o editura cunoscuta, amintea la un moment dat ca doreste sa renunte la a mai reprezenta icoane pe copertile cartilor. Este lesne de inteles de ce. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa cum am mai afirmat, prima urmare a caderii a fost simtul goliciunii. Ce este rusinea in fata goliciunii? Este durerea ca celalalt ma priveste ca pe un obiect care ii da satisfacere poftei si de aceea te imbraci, pentru a te apara de aceasta privire.
Ori "privirea" unui sfant din icoana, nu mai este privirea omului cazut in pacat, ci a omului transfigurat. Noi ne punem problema ca nu ne putem dezbraca intr-o camera in care se afla o icoana, cand ar trebui sa ne rusinam de starea in care ne aflam atunci cand ne apropiem de o icoana. Cand va ramane doar rusinea din urma, e semn ca am progresat. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar, e culmea, de parca Hristos nu ne vede oricum, parca noi punem icoana acolo ca El sa se uite la noi.
E mai bine ca icoana sa fie in dormitor decat sa nu fie. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce sa facem Lavrentiu, multi si-ar dori sa se inchida si cerurile pentru o vreme, ca multe lucruri patimase au de facut. Se crede ca asa pacatul ramane cunoscut doar de cei ce au cazut in el, ca si cand Hristos are domicilul in cer. Am saracit in a privi curat lucrurile.
|
|
|||
|
|||
![]()
mie nu imi este rusine fata de icoane si pana la urma de ce mi-ar fi?trupul Dumnezeu ni l-a dat asa cum este el..sunt de acord sa-ti fie rusine daca gresesti cu ceva si vrei sa-ti ceri iertare sau daca ai comis vreun pacat,iti pare rau pt ceva,dar nu pt un lucru cum ar fi corpul tau
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 12:36:26 |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
ma intereseaza icoanele bizantine | carmenserghi | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 10 | 01.05.2011 10:07:43 |
Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 15:56:53 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|