![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Etimologic, cuvantul sambata vine de la evreiescu "shabat" (nu stiu daca am scris corect), care apare in porunca a patra, si se refera la ziua a saptea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sheva= sapte, shiva= a sedea 7 zile pe jos si a nu facea nimica in semn de doliu cand moare un membru din familie de primul rang.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci e cam asha priceperea ca a aplica e mult mai greu: sa-tzi aminteshti ziua de odihna ca s-o sfintzeshti deci ea nu e sfanta pentru tine daca n-o sfintzeshti shi tu, caci era data lui Israel in mijlocul caria locuia Domnul, deci Preotul o sfintzea shi asha o tzineau shi ei sfanta prin a cauta sa nu gresheasca Domnului shi sa nu pacatuiasca toata saptamana, asha se odihneau in ea, asha ishi aminteau de ea toate cele 6 zile ca in ele sa faci totul, toate muncile tale, ale casei tale, ale intregului Israel ca in ziua a 7 sa o tzii sfanta, sa o potzi cinsti ca pe ziua Domnului, ca sa se odihneasca Domnul in ea shi s-o binecuvinteze shi asha o sfintzeshti ca in ea sa nu faci nici o munca pentru tine shi nici pentru cei ai tai shi nici ai tai pentru tine shi nici strainul adapostit la tine sa nu faca nici o munca pentru tine sau pentru el caci asha a sfintzit Domnul odihna ca nimeni sa nu faca o munca pentru sine ci pentru Dumnezeu sa se odihneasca in ziua aceea shi sa se odihneasca shi aproapele lui spre odihna Lui Dumnezeu... in toate ale Sale deci a aratat Domnul Hristos cum se sfintzeshte Sabatul, shi cum se Lucreaza toata saptamana shi de Sabat caci Dumnezeu shi cand se odihneshte lucreaza binele de sus de la Dumnezeu pentru cei ce nu se pot odihni caci au greshit, pacatuit, sunt bolnavi din pricina pacatelor "unora" shi nu neaparat a lor shi a aratat cum anume se odihneshte Dumnezeu in Sabat shi a explicat prin fapte cum se sfintzeshte ziua Domnului... Sabatul... ziua ta de odihna... shi cum o cinsteshti sau o sfintzeshti shi tu daca eshti credincios... ascultand de Dumnezeu... dar "unii" au interpretat ca este interzis a face binele sambata... poi acolo e vorba ca e interzis a-ti face binele lacomiei tale toata saptamana iar ei au priceput ca e obligatoriu sa te lacomeshti lenevind... mai ales sambata. Last edited by vsovi; 12.08.2009 at 17:44:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta nu se potriveste la "cele 10 porunci.
|
||||
|
||||
![]()
Cele 10 porunci tin pana atunci. Dupa aceea va fi altceva.
Deci intrebarea se incadreaza in tema. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
CAND EU CITESC ASA CEVA: "pisMiliOjOqqqlulhul tau shade barna telescopica a popopostului."?
NU SUNT IN STARE SA MEDITEZ CA MOR DE RAS. Nu te astepta la ceva de valoare in replicel lui Tu nu esti prima care nu poate sa citeasca ce scrie omul ista ca se imbitioneaza sa scrie numai in limba lui care numai el poate descifra si nici asta nu sigur.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi draga mea sora Maria-Luisa a citat fara ,fara "in" shi de aceea e de neintzeles; dar citatul corect este: "... ca defapt in pisMiliOjOqqqlulhul tau shade barna telescopica a popopostului." deci accentul cade pe lacomie daca shti citi atent. dar foarte bine ca nu ma iei in seama ca iata ash vrea sa fac shi eu ca dumneata sa reushesc shi eu sa nu ma iau in serios, sa nu am iarashi impresia ca ar valora ceva vorbele mele ca doar nu era vorba despre mine... shi oricum eu scriu mai mult pentru mine... deci ai dreptate ca shi mie imi e greu sa le pricep ca e foarte greu sa-tzi scri tzie insushi-shiri... shi fac asta ca sa tziu minte dar recunoscu ca nu tziu minte nici macar o litera... ca daca ash tzine minte o litera m-ash mantui, defapt doua: i shi N... m-ash mantui daca le-ah memora. dar eu vreau sa tziu minte texte lungi shi sa invatz lectzii grele... shi de aia ma risipesc prin pustii ca paduchii, ca ploshnitzele... ca gogoshile cu gem de prune... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prima porunca: "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos (din pamanul Egiptului si din casa) robiei, sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine" Deuteronom 5,6-7 Iata ca Dumnezeu este cel care daruieste in primul rand (dezrobirea adica mantuirea)... EL nu are nevoie de nimic de la om. Si in marea lui iubire fata de om ii spune acestuia, sa nu isi piarda vremea cautand alti Dumnezei... ca nimeni altcineva in afara de Hristos nu scoate pe om din robia pacatului. A patra porunca... privita din perspectiva crestina trebuie corelata neaparat cu profetia din Psalmul 117, care arata foarte clar ca Hristos Domnul Dumnezeul nostru este usa (Ioan 10,9) si piatra de temelie (luca 20,17-18) si evident prima zi a saptamanii, ziua invierii (Ioan 24,1) Domnului (Dia Domini in latina, ziua Domnului) adica Duminica este ziua care a fost facuta de DUMNEZEU nu de om, ca "sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea"; "Aceasta este poarta Domnului; drepții vor intra prin ea. ... Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta s-a făcut în capul unghiului. De la Domnul s-a făcut aceasta și minunată este în ochii noștri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea. " Psalmul 117,20-24. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cele zece porunci | Dia20_diana | Din Vechiul Testament | 12 | 07.11.2017 22:15:51 |
Cele 7 CHAKRE | caryna | Reguli generale de utilizare a forumului | 98 | 17.10.2012 09:45:57 |
cele 10 porunci | luminita- | Generalitati | 31 | 23.11.2010 12:03:41 |
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) | cocacoc | Generalitati | 70 | 15.10.2010 12:10:26 |
despre cele 14 carti | Ioana-Andreea | Secte si culte | 1 | 06.04.2010 22:01:17 |
|