![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Condiția de femeie măritată se măsoară tot în ore: o familistă irosește cinci ani și jumătate ștergând praful, dând cu aspiratorul și făcând alte treburi casnice.
|
||||
|
||||
![]()
Peste 250 de persoane au murit marți în Pacificul de Sud in urma puternicului cutremur care a provocat un tsunami în insulele Samoa. Cutremurul de magnitudine 8 s-a produs la ora locală 6.48 ( 20.48 , ora României ) , iar epicentrul său a fost localizat la circa 200 de kilometri sud-vest de Apia , capitala insulei Samoa. Cutremurul a fost urmat de un tsunami produs 20 de minute mai târziu. Seismul a afectat arhipelagul Samoa, format din statul independent Samoa , cu 219.000 de locuitori și insulele Samoa americane, administrate de Washintgon și care numără 65.000 de locuitori. Președintele Barack Obama a declarat stare de urgență în Samoa Americană. Ieri, la 13.16, ora României , un alt seism de 7, 9 grade s-a produs în zona insulei Sumatra, dar nu a fost emisă alertă de tsunami. Mai multe clădiri au fost distruse, iar rețeaua de comunicare cu Padang- oraș cu un milion de locuitori- a căzut. Mai multe incendii au izbucnit în oraș, iar populația a ieșit în stradă. Pagubele sunt evaluate la peste două miliarde de dolari.
|
||||
|
||||
![]()
tu ai selectie a stirilor care ti s-au parut tie mai importante?
:) se vede ca ai fost bine dispus si ai avut timp de cautari.... |
|
||||
|
||||
![]()
Nu neapărat bine dispus , dar selecția o mai fac și pe la serviciu, efectiv din presa "caldă", nu cea de pe net și asta nu tot timpul , ci numai când am momente de respiro ( destul de rare în ultimul timp ) . O fac pentru mine , dar mai ales pentru cei de aici și o fac cu mult drag și pasiune. Recunosc cu toată sinceritatea că-mi răpesc singur , cu voia mea neghioabă, mult timp din rugăciune, dar încerc și când scriu, vorbesc sau fac orice altceva , să - L am în suflet , în minte și-n gândirea mea. Mi-am format un reflex din asta, dar după multe lupte cu mine însumi și nu numai . Doamne ajută !
|
||||
|
||||
![]()
Povestea lui Stuart Sharp ( 67 de ani ) din Leicestershire ( Marea Britanie ) depășește orice închipuire. A creat o simfonie fără să fi studiat muzica și , după ce a cerșit pe străzi zece ani , a ajuns bogat. Iată articolul integral : " În 1973 s-a însurat cu iubita sa din copilărie și anul următor a venit pe lume fiica lor, Emma. După încă un an , s-a născut Ben, un băiețel care a murit la spital, din cauza unor malformații congenitale. Pierderea acestuia a schimbat total viața lui Suart. Nenorocirea i-a inspirat o simfonie, deși nu cunoștea nici notele muzicale. Auzea melodia în minte, pentru fiecare instrument, de parcă i-o cântau îngerii. Voia cu orice preț să înregistreze acea simfonie. Soția care s-a îmbolnăvit grav după nașterea lui Ben, îi zicea că este nebun. Ajunsese să bea câte o sticlă de whisky pe noapte, de supărare. Nu a mai putut suporta reproșurile și a plecat de acasă. A renunțat și la slujba de bucătar de la "Hanul Roșu". Zece ani a rătăcit pe străzi , mâncând din gunoaie si prestând ocazional servicii pentru câțiva bănuți. Și-a cumpărat o chitară ieftină și a încercat să-și cânte simfonia. În timp ce dormea în zona televiziunii BBC , l-a cunoscut pe muzicianul Anthony Wade, care s-a oferit să-l ajute. Orchestra Filarmonicii din Londra a recunoscut valoarea simfoniei sale, iar instrumentiștii l-au aplaudat la scenă deschisă. Piesa muzicală care îl obseda de aproape 35 de ani i-a adus mari câștiguri. În anul 1994 , Stuart devenise deja bogat și și-a cumpărat o casă mare în centrul Londrei. Stuart Sharp a mai compus încă 30 de piese muzicale de succes, uimind experții ".
|
||||
|
||||
![]()
O fetita in varsta de 13 ani din Croatia , care invatase la scoala numai cateva cuvinte in limba germana, s-a trezit aseara(12 APRILIE 2010 ) si vorbeste perfect aceasta limba . Parintii ei sunt socati insa , intrucat copilul nu-si mai aminteste limba croata . Misterul este insa si mai mare , intrucat doctorii spitalului din orasul Knin spun ca nu exista o cauza medicala pentru coma fetei . Pentru a usura comunicarea cu parintii , expertul in psihiatrie Mijo Milas a chemat interpreti care traduc totul si a garantat ca micuta nu se joaca , ci pur si simplu nu-si mai aminteste limba croata . Expertii veniti sa o ajute , toti absolventi cu studii superioare in limba germana , au garantat ca fata vorbeste perfect aceasta limba ,care ar trebui sa-i fie straina , si cunoaste subtilitati de limbaj ca un nativ german .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe unde o fi "calatorit" ea in starea de coma de a dat de "cineva" care a invatat-o germana la perfectie dar i-a si sters croata din minte. Lumea si psihicul uman este cu mult mai misterios decit credem noi. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|