Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2009, 22:33:11
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit I-mipare foarte rau dar noi,

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Evreul nu asculta decat de Vechiul Testament.

Iata cate va profetii mesianice pe care s-ar putea sa le fi trecut cu vederea:
a) despre timpul venirii Mantuitorului
24. Saptezeci de saptamani sunt hotarate pentru poporul tau si pentru cetatea ta cea sfanta pana ce faradelegea va trece peste margini si se va pecetlui pacatul si se va ispasi nelegiuirea, pana ce dreptatea cea vesnica va veni, vedenia si proorocia se vor pecetlui si se va unge Sfantul Sfintilor.
25. Sa stii si sa intelegi ca de la iesirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului si pana la Cel-Uns - Cel-Vestit - sunt sapte saptamani si saizeci si doua de saptamani; si din nou vor fi zidite pietele si zidul din afara, in vremuri de stramtorare.
26. Iar dupa cele saizeci si doua de saptamani, Cel-Uns va pieri fara sa se gaseasca vreo vina in El, iar poporul unui domn va veni si va darama cetatea si templul. Si
sfarsitul cetatii va veni prin potopul maniei lui Dumnezeu si pana la capat va fi razboi - prapadul cel hotarat.
27. Si El va incheia un legamant cu multi intr-o saptamana, iar la mijlocul saptamanii va inceta jertfa si prinosul si in templu va fi uraciunea pustiirii, pana cand pedeapsa nimicirii cea hotarata se va varsa peste locul pustiirii".
(Daniel 9,24-27)

Toate aceste profetii s-au implinit: saptamanile sunt saptamani de ani care se calculeaza de la darea edictului de rezidira a Ierusalimului de catre imparatul Artaxerxe Longimanul in anul 452 i. Hr. , daramarea cetatii Ierusalimului si a templului in anul 70 de catre Imparatul Vespasian si fiul sau Titus, de atunci a incetat jertfa si prinosul ( de ce nu ati rezidit templul sa aduceti jertfa asa cum cere Legea lui Moise?)

b)Nasterea Mantuitorului in Betlehemul Iudeii:
1. Si tu, Betleeme Efrata, desi esti mic intre miile lui Iuda, din tine va iesi Stapanitor peste Israel, iar obarsia Lui este dintru inceput, din zilele vesniciei.(Miheia 5,1) Iisus Hristos S-a nascut in Betlehem care inseamna in evrita -Casa Painii, iar in araba Betlahem-Casa Carnii--painea care la Sfanta Liturghie se transforma in trupul lui Hristos.

c)Nasterea Mntuitorului dintr-o fecioara si nu dintr-o femeie cum gresit spuneti voi caci atunci nu mai este nici un fel de semn, ci doar ceva normal:,,14. Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel.,,(Isaia 7,14)
Evreii nu luam in serios ghicitul vitorului.In VT se cere sa nu se ia in seama asa pronosticuri , scamatori si sa credem in stele si noroacele astrologice.
A convinge un evreu prin ce este scris in NT este bineinteles de neinteles.
Betlehem in ebraica Casa painii (brutaria) si nu are nici o legatura cu carnea.
Cat despre nasterea unui evreu dintr`o fecioara,ca evreu,i-mi este greu sa inteleg cum i-mi este imposibil sa cred ca Dumnezeu, cel Totputernic care a facut om din lut,a gasit de cuvinta sa faca un copil cu o femeie maritata la un tamplar evreu.Nu mi se pare logic ca El ar fi trebuit sa faca asa daca avea de gand sa aduca pe lume un Fiu a lui.
Asta este ce cred eu insa voi sa credeti si sa serviti religia voastra cum i se cuvine.
Eu as prefera sa nu trebuie sa fiu nevoit sa-mi explic credinta mea in legatura cu Mantuitorul crestinilor.Cand nu am incotro,voi explica dar va rog, eu nu sunt o persoana religioasa si nu veti reusi sa ma convingeti sa ma fac crestin,asa ca sa ne marginim la explicarea Judaismului ca ista este aci subiectul.
Nu as gresi daca as mentiona ca majoritatea membrilor,aci nu au intalnit in fata un evreu in viata lor si nu putini ,tot ce stiu despre evrei au invatat de la situri sau persoane care ,din motivele lor prefera antisemitismul la prosemitismul. Sunt la dispozitia voastra ca sa va explic ca si evreii sunt persoane normative si antisemiti gresesc.
Vechi 12.08.2009, 22:03:07
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Evreii nu luam in serios ghicitul vitorului.In VT se cere sa nu se ia in seama asa pronosticuri , scamatori si sa credem in stele si noroacele astrologice.
A convinge un evreu prin ce este scris in NT este bineinteles de neinteles.
Betlehem in ebraica Casa painii (brutaria) si nu are nici o legatura cu carnea.
Cat despre nasterea unui evreu dintr`o fecioara,ca evreu,i-mi este greu sa inteleg cum i-mi este imposibil sa cred ca Dumnezeu, cel Totputernic care a facut om din lut,a gasit de cuvinta sa faca un copil cu o femeie maritata la un tamplar evreu.Nu mi se pare logic ca El ar fi trebuit sa faca asa daca avea de gand sa aduca pe lume un Fiu a lui.
Asta este ce cred eu insa voi sa credeti si sa serviti religia voastra cum i se cuvine.
Eu as prefera sa nu trebuie sa fiu nevoit sa-mi explic credinta mea in legatura cu Mantuitorul crestinilor.Cand nu am incotro,voi explica dar va rog, eu nu sunt o persoana religioasa si nu veti reusi sa ma convingeti sa ma fac crestin,asa ca sa ne marginim la explicarea Judaismului ca ista este aci subiectul.
Nu as gresi daca as mentiona ca majoritatea membrilor,aci nu au intalnit in fata un evreu in viata lor si nu putini ,tot ce stiu despre evrei au invatat de la situri sau persoane care ,din motivele lor prefera antisemitismul la prosemitismul. Sunt la dispozitia voastra ca sa va explic ca si evreii sunt persoane normative si antisemiti gresesc.
Daca nu iei in seama profetiiile, socotindu-le ghicit al viitorului, de ce-i mai tineti in Biblie pe profeti pe care-i socotesti scamatori??? Ce sa discut cu tine iudaismul cand tu habar nu ai de Tora, cartea voastra Sfanta si de profeti pe care-i socotesti scamatori??! Despre ce vrei sa sa se discute? Despre o religie pe care nici n-o cunosti, nici n-o respecti. Esti un fals evreu.
Vechi 13.08.2009, 12:24:39
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Ignorantule,se poate ca eu

Citat:
Daca nu iei in seama profetiiile, socotindu-le ghicit al viitorului, de ce-i mai tineti in Biblie pe profeti pe care-i socotesti scamatori??? Ce sa discut cu tine iudaismul cand tu habar nu ai de Tora, cartea voastra Sfanta si de profeti pe care-i socotesti scamatori??! Despre ce vrei sa sa se discute? Despre o religie pe care nici n-o cunosti, nici n-o respecti. Esti un fals evreu.
nu sunt un "adevarat evreu" dar tu esti mai mult pagan decat crestin. Tora-ua aceia face parte din Cartea Sfanta si a crestinilor Biblia.
Vad ca tratamentul psihiatric nu a reusit.
Vechi 13.08.2009, 13:15:00
Senior Member

Implicit

Citat:
nu sunt un "adevarat evreu" dar tu esti mai mult pagan decat crestin. Tora-ua aceia face parte din Cartea Sfanta si a crestinilor Biblia.
Vad ca tratamentul psihiatric nu a reusit.
Asa e, face parte, dar daca tu n-o cunosti, despre ce sa discutam, despre faptul ca ,, acei bogatasi va dau de lucru,platesc impozite si inainteaza Romania sa fie o tara moderna,, dar care au deposedat-o de fabricile, uzinele si resursele ei? Sa vorbim despre asta! Da, luati-le voi pe toate, poate va veti satura o data. Hristos a zis ceva ce vi se potriveste: ,,Ce-i va folosi omului de va castiga toata lumea, cu toate bogatiile ei, dar isi va pierde sufletul? Nu-l va putea rascumpara cu toate acestea.,,
Vechi 13.08.2009, 19:46:06
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Tu inca nu te-ai hotarat

Citat:
Asa e, face parte, dar daca tu n-o cunosti, despre ce sa discutam, despre faptul ca ,, acei bogatasi va dau de lucru,platesc impozite si inainteaza Romania sa fie o tara moderna,, dar care au deposedat-o de fabricile, uzinele si resursele ei? Sa vorbim despre asta! Da, luati-le voi pe toate, poate va veti satura o data. Hristos a zis ceva ce vi se potriveste: ,,Ce-i va folosi omului de va castiga toata lumea, cu toate bogatiile ei, dar isi va pierde sufletul? Nu-l va putea rascumpara cu toate acestea.,,
Daca sa fi comunist sau numai un antisemit jigarit? Tu nu baga pe Iisus in discutia asta ca tu nu scri ca un crestin ci ca un huligan. Iisus nu a pledat la ura si nu contra evreilor ca El insus a fost evreu si nu ca mine ci religios.Negustorii din preajma Marelui Templu a evreilor, cine i-a batut si alungat? Ca El era ingrijorat de spurcarea locului Sfant (evreu) de catre negustorii ambulanti... Cel putin asa scrie in NT.
Vechi 13.08.2009, 22:42:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca sa fi comunist sau numai un antisemit jigarit? Tu nu baga pe Iisus in discutia asta ca tu nu scri ca un crestin ci ca un huligan. Iisus nu a pledat la ura si nu contra evreilor ca El insus a fost evreu si nu ca mine ci religios.Negustorii din preajma Marelui Templu a evreilor, cine i-a batut si alungat? Ca El era ingrijorat de spurcarea locului Sfant (evreu) de catre negustorii ambulanti... Cel putin asa scrie in NT.
Eu nu-i urasc pe evrei ca natie. Nu urasc pe nimeni caci astfel nu as mai fi crestin. Nu urasc decat pacatul lor si pe cel ce sta in spatele lui, diavolul. Daca tu ai fi roman si ai vedea ce se intampla in Romania, cum o mana de oameni faradelege au furat si vandut cam tot, iar in spatele lor sunt si multi evrei, ce ai zice? E foarte posibil sa existe si evrei, oameni de afaceri cinstiti dar eu nu-i cunosc.
Vechi 14.08.2009, 17:06:13
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Erica,nu te mai zbate si scrie

din nou tampenii care le-au scris si altii inaintea ta.
Contra ignorantei este numai invatatura care iti desvolta si inteligenta.Daca nu ai invatat si nimic nu s`a desvoltat la tine dece te bagi in discutii?
Nu iti este clar ca nu poti sa aduci ca argument o fraza ca "totii stiu" ? Asta este exact problema ta ca nu ti s`a desvoltat la tine nimic afara de ura contra evreilor.
Nu poti sa aduci argumente ca in Talmud s`a scris aiureli,"din Talmudul ne cenzurat" in engleza.
Aaaaaa, in engleza? ne cenzurat ? Atunci sigur ca este adevarat ce se scrie acolo. Frumo0s ca nu ai scris ca unul din tovarasii tai ca acel Talmud era "originalul".
Erica draga, sezi pe banca ta si ar fi de preferat la o scoala in favoarea materie cenusiei a ta. Deocamdata fa un mare bine religii tale si nu spune la nimeni ca esti crestina deoarece crestinii adevarati nu urasc oameni ca si Mantuitorul tau a fost evreu.

Poate sunt membrii care nu stiu ca la Judaism nu se ia in socoteala daca un evreu a trecut la alta religie. Din punctul de vedere a Judaismului, cine s`a nascut din mama evreica,va muri evreu/ca de exemplu Iisus Hristos. Religia Judaisma trece numai prin mama asa ca daca tata va fi de alta religie,copii vor fi evrei.Acuma este intrebarea care va fi situatia daca acel evreu care a trecut la alta religie, va tine un serviciu religios ca de exemplu acel episcop catolic care s-a nascut evreu. Raspunsul este clar,el ramane evreu in ochii evreilor.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane cristina.c Generalitati 5 09.04.2010 13:04:38
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
Evreii in Romania. Evreulcelales Iudaismul 2 02.10.2009 17:42:50
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27