Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2009, 08:55:53
mititelu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Minciuni le socotiti voi, dar el nu vine cu scorneli , ci numai cu citate din vasta ,,opera,, a ,,profetesei
Deschideti un alt topic si o sa va umplu cateva pagini cu pasaje din scrierile lui DM Canright ("inamicul" nr. 1 al Ellenei White), in care este elogiata viata si scrierile "profetesei". Apoi, ramane la latitudinea dvs. ce veti crede.
Vechi 14.08.2009, 10:13:48
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit "Ințeleptul se răzgandește adesea, dar nebunul niciodată."

Citat:
În prealabil postat de mititelu Vezi mesajul
Deschideti un alt topic si o sa va umplu cateva pagini cu pasaje din scrierile lui DM Canright ("inamicul" nr. 1 al Ellenei White), in
care este elogiata viata si scrierile "profetesei". Apoi, ramane la latitudinea dvs. ce veti crede.

Cam in urmă cu patruzeci de ani, in perioada de inceput a lucrării mele, cand credeam cu multă convingere in doctrinele bisericii adventiste, am scris un articol puternic in apărarea doamnei. In toți anii care au urmat, nici unul din apărătorii ei n-a mai scris ceva atat de convingător. O dovadă e faptul că l-au copiat in apărarea ei, omițandu-mi numele. De asemenea, citează acest articol in scrierile lor impotriva mea, spunand că acesta contrazice ceea ce afirm acum. Nu-i acuz, ci răspunsul meu este: "Ințeleptul se răzgandește adesea, dar nebunul niciodată."
Atunci cand am scris in apărarea doamnei White, in urmă cu patruzeci de ani, nu văzusem nici o copie a primelor ei viziuni incluse in "Un cuvant către mica turmă," 1847, și in Adevărul prezent, 1849 și 1850; nici pamfletele liderului Bates de la aceeași dată. Fuseseră ascunse atat de bine că nici măcar nu știam de existența lor. Acestea conțin cea mai distrugătoare dovadă impotriva inspirației ei. Acestea au ajuns in mainile mele mult mai tarziu. Cu trecerea anilor, se strangeau și alte dovezi, pană cand a trebuit să-mi schimb părerea.

Last edited by Iustin32; 14.08.2009 at 10:20:43.
Vechi 14.08.2009, 12:49:01
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ei, iata ca si eu vreau sa combat invataturile voastre mincinoase, aratand radacina minciunii-EG White, cea care le-a scornit si de care vad ca ti-e teama sa le iei apararea. Refuzi sa discuti acest subiect tocmai pentru ca stii ca esti slab, neputincios si fara argumente, dovedind in acest fel ca am dreptate si eu si cei care au scris Viata profetesei voastre, combatand invataturile ei mincinoase cu ajutorul multimii de aberatii din scrierile ei si ale multor martori pe care nu ai cum sa-i contrazici. Adevarul despre viziunile si invataturile mincinoase ale EG White si implicit ale sectei voastre trebuie sa iasa la iveala. De ce ti-e frica sa ma contrazici? Ca nu ai cu ce, nu ai argumente. Asta e adevarul!! Asa ai fost instruit.
Nu fii mandru cand spui ca vrei sa combati invataturile mincinoase. Parintele Cleopa spunea foarte bine ca daca te apuci sa faci teologie cu diavolul, sigur pierzi. Ca si el stie Scriptura pe de rost. Trebuie sa fii foarte induhovnicit ca sa combati ereziile altora. Nu te arunca in asa ceva. Foarte multi oameni au plecat de la ortodoxie, pt ca nu au stiut sa faca fata unei ispite din partea diavolului, ispita care se refera la faptul ca au intrat in contact cu eretici, si se rusinau ca nu stiau Scriptura, asa cum stiau ereticii, si i-au considerat buni, si au trecut de partea lor. Nici nu stii cati oameni care n-au citit niciodata din Scriptura, s-au mantuit. Asa e, e o rusine sa nu stii cat de cat ceva din Scriptura, chiar toata, dar sa nu cazi in extrema cealalta. Si niciodata nu ai sa poti intoarce un om la ortodoxie, daca procedezi asa. Trebuie sa fii bland, smerit, si mai ales cu dreapta socoteala. Numai bine si Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 14.08.2009, 13:26:54
mititelu
Guest

Implicit

Citat:
[b][font=&quot]
Atunci cand am scris in apărarea doamnei White, in urmă cu patruzeci de ani, nu văzusem nici o copie a primelor ei viziuni incluse in "[
Va sugerez, inca o data, sa cercetati viata si caracterul lui DM Canright. Minte cand spune ca nu a cunoscut bine scrierile Ellenei White.

DM Canright a avut mai multe renuntari si reveniri la credinta adventista. Spre exemplu, in anul 1880 se indeparteaza de credinta adventa. In 1881 revine. In 1882 ia decizia de a nu mai predica pentru biserica adventista si arata puternice resentimente fata de Ellen White ("ea imi displace foarte mult" - declara el in acel an). Aceste resentimente au continuat pana in 1884, cand revine alaturi de EG White si biserica adventista. Scrie articole si predica cu entuziasm despre forta invataturilor bisericii adventiste si rolul deosebit pe care il are Ellene White. Chiar isi marturiseste credinta ca scrierile Ellenei White au aceasi sursa de inspiratie ca scrierile biblice. In februarie 1887 DM Canright publica in Review and Herald o serie de articole prin care vrea sa spulbere orice indoiala referitoare la valoarea incontestabila a scrierilor Ellenei White si caracterul crestin al acesteia.
In luna august (tot 1887) incepe sa scrie , din nou contra Ellenei White, insirand o serie de minciuni sau exagerand asupra unor greseli ale Ellenei White.

Ce poti sa crezi despre un astfel de om? Nu a fost nevoie de o "trecere a anilor" pentru a-si schimba parerea (a facut-o deseori in decursul a 30 de ani). Totul se schimba, de la un an la altul, in functie de felul cum era gadilata mandria lui.
Vechi 14.08.2009, 13:28:20
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Nici nu stii cati oameni care n-au citit niciodata din Scriptura, s-au mantuit.
Adevarat, insa mult mai multi s-au ratacit tocmai pentru ca nu au cunoscut-o:

29. "Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22)
Vechi 14.08.2009, 14:14:22
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Adevarat, insa mult mai multi s-au ratacit tocmai pentru ca nu au cunoscut-o:

29. "Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22)
Asa este. Ai mare dreptate. Eu nu recomand acum ca lumea sa nu citeasca Sf Scriptura. Doamne fereste. Din contra, sa citeasca Sf Scriptura. Dar sunt si multi oameni care au cunoscut Sf Scriptura, si au pierit.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 14.08.2009, 18:27:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Va sugerez, inca o data, sa cercetati viata si caracterul lui DM Canright. Minte cand spune ca nu a cunoscut bine scrierile Ellenei White.

DM Canright a avut mai multe renuntari si reveniri la credinta adventista. Spre exemplu, in anul 1880 se indeparteaza de credinta adventa. In 1881 revine. In 1882 ia decizia de a nu mai predica pentru biserica adventista si arata puternice resentimente fata de Ellen White ("ea imi displace foarte mult" - declara el in acel an). Aceste resentimente au continuat pana in 1884, cand revine alaturi de EG White si biserica adventista. Scrie articole si predica cu entuziasm despre forta invataturilor bisericii adventiste si rolul deosebit pe care il are Ellene White. Chiar isi marturiseste credinta ca scrierile Ellenei White au aceasi sursa de inspiratie ca scrierile biblice. In februarie 1887 DM Canright publica in Review and Herald o serie de articole prin care vrea sa spulbere orice indoiala referitoare la valoarea incontestabila a scrierilor Ellenei White si caracterul crestin al acesteia.
In luna august (tot 1887) incepe sa scrie , din nou contra Ellenei White, insirand o serie de minciuni sau exagerand asupra unor greseli ale Ellenei White.

Ce poti sa crezi despre un astfel de om? Nu a fost nevoie de o "trecere a anilor" pentru a-si schimba parerea (a facut-o deseori in decursul a 30 de ani). Totul se schimba, de la un an la altul, in functie de felul cum era gadilata mandria lui.
Asa s-a intamplat cu toti cei care dandu-si seama de falsitatea ,,viziunilor,, mincinii albe si au combatut-o, au sfarsit prin a fi inventate pe seama lor tot felul de exagerari si defaimari. In cartea lui, el vine cu citate si martori asa ca il cred, mai ales ca sunteti mereu suspecti de grabiti sa inchideti subiectul intemeierii sectei voastre care s-a facut pe baza gandurilor si visurilor schizofrenice ale ,,profetesei,, voastre. Dar de [SIZE=+1]Minciuna Albă! de Walter Reace ce mai aveti de zis? Si el a fost tot atat de instabil ca [/SIZE]DM Canright ? Ce te opreste sa cunosti si din partea cealalta a baricadei adevarul asa cum l-au vazut ei? Daca ai fi sincer, ai cauta adevarul, dar nu esti!
Vechi 14.08.2009, 20:55:33
mititelu
Guest

Implicit

Citat:
In cartea lui, el vine cu citate si martori asa ca il cred
Este problema dvs. daca il credeti pe un astfel de om. De fapt, cred ca doar va place ce spune. Totusi, pentru o mai buna documentare va sugerez si eu o lucrare, in care veti gasi redate si greselile lui Ellen White.

http://www.scribd.com/doc/12881576/A...ui-Ellen-White

Daca tot ramaneti la aceeasi parere despre Ellen White... nu aveti decat.
Vechi 14.08.2009, 22:00:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Este problema dvs. daca il credeti pe un astfel de om. De fapt, cred ca doar va place ce spune. Totusi, pentru o mai buna documentare va sugerez si eu o lucrare, in care veti gasi redate si greselile lui Ellen White.

http://www.scribd.com/doc/12881576/A...ui-Ellen-White

Daca tot ramaneti la aceeasi parere despre Ellen White... nu aveti decat.
Eu m-am apucat sa o citesc. Apucate si tu sa citesti din cele doua carti sa vedem vei ramane cu aceiasi parere despre Ellen White?
Vechi 14.08.2009, 22:39:45
mititelu
Guest

Implicit

Citat:
Eu m-am apucat sa o citesc. Apucate si tu sa citesti din cele doua carti sa vedem vei ramane cu aceiasi parere despre Ellen White?

Chiar o sa ma apuc (de fapt am si inceput). Ce importanta are cu ce parere despre Ellene White o sa raman? Oricum, convingerile mele sunt bazate pe Sfanta Scriptura.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17