Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2009, 16:00:35
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

Un raspuns concret nu se poate? Sau cand ramaneti fara replica, ajunge un 'necunoscute sunt caile Domnului'? Necunoscute si cam perverse. Eu unul nu stiu cum va puteti inchina unui zeu atat de nedrept si imoral.
Vechi 16.08.2009, 16:06:02
Banned

Implicit

Da, bun citatul. Reprezinta perfect filozifia credinciosului. De altfel, cand ajungi sa iei ca exemplu un om ca Petru Tutea, legionar si fanatic religios, om intolerant care ura tot ce nu intelegea si care nu corespundea normelor sale, inseamna ca ar cam trebui sa-ti reconsideri sistemul de valori.
Vechi 17.08.2009, 09:24:41
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Da, bun citatul. Reprezinta perfect filozifia credinciosului. De altfel, cand ajungi sa iei ca exemplu un om ca Petru Tutea, legionar si fanatic religios, om intolerant care ura tot ce nu intelegea si care nu corespundea normelor sale, inseamna ca ar cam trebui sa-ti reconsideri sistemul de valori.

Acum m-am prins! faceti parte din categoria comunistilor, bietii de ei, care au vrut sa subjuge crestinismul, care au vrut sa calce in picioare tot ce avea romanul mai drag -sufletul-,care si-au batut joc de tot ce insemna intelectual promovand nonvalorile si fariseismul. Sunteti o ramasita a acestor bieti muritori care au crezut ca ei sunt Dumnezeul tuturor crestinilor, dar uite ca n-a fost sa fie!
Faceti un bine si scutiti-ne de filozofia comunista! Petre Tutea, Valeriu Gafencu, Virgil Maxim si altii ca ei sunt eroii si martiriri neamului nostru; si daca noi vom inceta sa ducem lupta cea buna pentru apararea credintei, vor striga acesti martiri si vor cere razbunare pentru jertfa care au facut-o in apararea credintei si a neamului;
Cu riscul de a fi banata de pe acest site, sa va fie rusine pentru afirmatia care ati facut-o mai sus!
Vechi 16.08.2009, 16:16:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Un raspuns concret nu se poate? Sau cand ramaneti fara replica, ajunge un 'necunoscute sunt caile Domnului'? Necunoscute si cam perverse. Eu unul nu stiu cum va puteti inchina unui zeu atat de nedrept si imoral.
1. Te sfatuiesc sa fii mai respectuos pentru parerile altora si mai putin agresiv. Altfel, vom fi lipsiti probabil in curand de placerea de a conversa cu tine, pentru ca in regulile forumului se spune si ca parerile trebuie expuse fara insulte, si s-ar putea sa fii banat.
Este bineinteles valabil si pentru credinciosii care ii insulta pe atei. Fraze ca 'ateii s-au nascut degeaba' sunt si ele foarte agresive si nu vad ce sens au in discutie.

2. Ce raspuns concret ai vrea? sa spunem noi ce anume hotaraste Dumnezeu? Sunt si unii care o fac, de altfel.. care isi inchipuie ca stiu exact cine se va mantui si cine nu.
BO nu spune ca nimeni din afara bisericii nu se va mantui.

3. Atat Biserica Catolica cat si cea Ortodoxa, mai exact ioerarhii lor, au facut greseli in trecut si o sa mai faca; ele sunt formate din oameni, care sunt pacatorsi, si gresesc.
Este insa adevarat ca Inchizitia si in general persecutarea oamenilor pe motive religioase a fost mai mult in occident decat in orient. De asta zicea cineva mai sus ca alt ateu confunda BO cu BC. Acel user ne identifica cu cei care ardeau pe rug vrajitoarele etc.

4. Cand spui 'zeu nedrept si imoral' ce stacheta de dreptate si moralitate ai? Cum ar trebui sa fie dupa tine un zeu drept si moral?
Vechi 16.08.2009, 16:31:04
Banned

Implicit

4. Asa, ca o prima idee, probabil ca un zeu drept si moral nu ar trebui sa imbolnaveasca copii de 2 ani cu cancer. E prea sus stacheta mea morala?
Vechi 16.08.2009, 16:35:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
4. Asa, ca o prima idee, probabil ca un zeu drept si moral nu ar trebui sa imbolnaveasca copii de 2 ani cu cancer. E prea sus stacheta mea morala?
Acest zeu moral si drept ar fi un zeu care ar avea tot controlul asupra lumii, care ar functiona numai dupa sforile trase de el. Nu asa este Dumnezeu, cum il vad crestinii: El a lasat lumea sa-si traiasca aventura, dupa ce oamenii au preferat departarea de El.
Tu presupui insa ca acest 'zeu' e cel care trimite bolile? Cam ciudata conceptie. Nu spun crestinii asa ceva.

Este un subiect vast.. Cred ca depaseste topicul asta. Daca vreoi muta-rte la unul potrivit, sunt cateva deja incepute despre acest subiect.
Vechi 16.08.2009, 16:36:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit PS

Daca vrei un dialog, raspunde si la celelalte puncte. Ne acuzai mai sus ca nu raspundem decat la ce si cum ne convine, dar vad ca nu dai exemplu.
Vechi 16.08.2009, 17:25:30
Banned

Implicit

Ok.

1. Nu am folosit nicio insulta. Lipsa de respect, probabil, dar nu mai multa decat cea aratata de crestini celor care nu se aliniaza turmei.

2. Da. Sunt destui care dau raspunsuri clare si raspicate. Petru Tutea era unul dintre ei.

3. Care e intrebarea?

Sa revenim la discutia despre moralitate. Asadar, sa inteleg ca Dumnezeu a creat omul, l-a lasat sa faca ce vrea, iar la sfarsit ii contabilizeaza punctele si il judeca? Asta iar mi se pare un joc cel putin pervers. E putin cam aiurea sa chinuiesti oamenii in halul asta, doar pentru a vedea cat sunt de puternici si cat pot sa rabde.

p.s. Cum adica nu acest zeu trasmite bolile? Credeam ca Dumnezeu a facut absolut tot ce exista in univers, incepand de la mazare pana la sindromul Down. Ma insel?
Vechi 16.08.2009, 17:34:33
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

p.s. Cum adica nu acest zeu trasmite bolile? Credeam ca Dumnezeu a facut absolut tot ce exista in univers, incepand de la mazare pana la sindromul Down. Ma insel?[/quote]
Da, va inselati. Unele si le face omul, singur, cu mana lui. Exemple de virusi creati in laboratoare si apoi raspandite la oameni...;vi se pare cunoscut? Bineinteles ca Dumnezeu are stiinta de acestea, le ingaduie, caci daca ar interveni, unde ne-ar mai fi responsabilitatea noastra, constiinta noastra? Unde ar mai fi dreptul nostru de a alege, libertatea? Bolile la copii....sunt greselile parintilor- medical vorbind. Femei care fumeaza, avorteaza, alcolice cu un stil de viata dezordonat, ( si nu numai femeile) nu realizeaza ca nu isi fac rau doar lor ci si copiilor carora le vor da nastere. Intr-adevar, nu copiii sunt cei vinovati.
Vechi 16.08.2009, 17:50:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ok.

1. Nu am folosit nicio insulta. Lipsa de respect, probabil, dar nu mai multa decat cea aratata de crestini celor care nu se aliniaza turmei.?
Sunt de acord ca si unii crestini nu respecta ateii, dar asta nu inseamna ca atat comportamentul unora cat si al celorlalti este frumos si moral. Si eu as putea sa te tratez pe tine ca pe un tortionar ateu militant, dar nu o fac. Sa nu alegem fiecare din tabara celuilalt exemplarele cele mai negative.
By the way, vad ca in principiile tale morale intra si 'iti fac tie ce-mi faci tu mie' aplicat la grup, de altfel, nu la persoana. Cam asa cum spui ca ar fi Dumnezeu - omul l-a parasit, il paraseste si el...

Nu are sens sa intram in amanunte, dar au fost si insulte. Ca suntem prosti si inapoiati, de ex.

Citat:
2. Da. Sunt destui care dau raspunsuri clare si raspicate. Petru Tutea era unul dintre ei.
Exista unii care dau astfel de raspunsuri, insa nu asta e pozitia oficiala a Bisericii. Unii credinciosi se cred mai catolici decat papa.

Citat:
3. Care e intrebarea?
OK, nu era intrebare, era comentariu.

Citat:
Sa revenim la discutia despre moralitate. Asadar, sa inteleg ca Dumnezeu a creat omul, l-a lasat sa faca ce vrea, iar la sfarsit ii contabilizeaza punctele si il judeca? Asta iar mi se pare un joc cel putin pervers. E putin cam aiurea sa chinuiesti oamenii in halul asta, doar pentru a vedea cat sunt de puternici si cat pot sa rabde.
Nu este asa. Nu este vorba de puncte, este vorba de libertatea umana, pe care Dumnezeu o respecta, or aceasta libertate are si efecte globale. Caderea omului a avut ca efect si caderea lumii si a naturii in general, care depinde de om. Cum se vede si in genetica, umantiatea este si un tot, si orice hotarare a cuiva are efecte asupra altora. Deci si libertatea cuiva, aplicata impotriva lui Dumnezeu, are efecte negative asupra intregului.

Fiecare va fi juecat dupa propriile fapte si tinand cont de conditiile in care a trait. Nu este vorba aici de razbunare sau de contabilitate, ci de vindecare si iertare.
Noi inchidem usa, nu Dumnezeu. Noi punem stavila iertarii, nu el.

Citat:
p.s. Cum adica nu acest zeu trasmite bolile? Credeam ca Dumnezeu a facut absolut tot ce exista in univers, incepand de la mazare pana la sindromul Down. Ma insel?
Da, te inseli!
Vezi mai sus.
Dumnezeu nu a facut raul, bolile si moartea. Ele sunt rezultat indirect al departarii omului de Dumnezeu (pacatul).

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30