![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Romanul, intru intelepciunea lui, zice: "Noaptea este un sfetnic bun."
Sfantul Niceta de Remesiana, purtat fiind de Duhul Sfant, spune: "Este buna, intr-adevar, meditatia in timpul zilei, dar mai cu folos este in timpul noptii, caci ziua, felurite treburi tulbura sufletul, ocupatiile distrug mintea, grija indoita imparte atentia. Linistea si singuratatea noptii ofera un timp favorabil pentru rugaciuni si foarte potrivit pentru privegheri. Cand preocuparile lumesti inceteaza, atentia fiind adunata, crestinul intreg este asezat in fata privirilor dumnezeiesti." Isaia proorocul striga catre Dumnezeu: "De noapte privegheaza duhul meu catre tine, Dumnezeule, caci ca o lumina sunt invataturile Tale pe pamant". David, sfintit cu ungere profetica si regeasca, asa canta: "Doamne, Dumnezeul mantuirii mele, ziua si noaptea am strigat inaintea Ta". De asemenea, el zice: "Noaptea mi-am adus aminte de numele Tau, Doamne, si am pazit legea Ta". Tot acesta arata si timpul si locul si tinuta celui ce se roaga: "In timpul noptilor ridicati mainile voastre spre cele sfinte si binecuvantati pe Domnul". Fragmente dintr'un articol numit "Privegherea crestinilor".
|
|||
|
|||
|
Vin si intreb si eu ceva : este corect ca pe parcursul unui canon dat pt obtinerea unui lucru sa ti se dea spre citire pe langa acatiste si paraclis , citirea de 3 ori a psaltirii(in vremea celor 40 de zile de canon)?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Există 20 de catisme -> dacă s-ar citi 3 catisme pe zi înseamnă că am face o Psaltire întreagă în 7 zile; De 3 ori citire din Psaltire -> 21 de zile necesare. Dacă citim 2 catisme pe zi atunci terminăm de 3 ori Psaltirea în 30 de zile. Așadar, păcat în nici un caz nu e. Dacă așa a rânduit preotul duhovnic, atunci așa să fie.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, masoneriei, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului, părăsirii patriei și a venirii antihristului de papă în România! Semnați petiția împotriva venirii diavolului de papă în România! - http://www.petitieonline.ro/petitie/...p66477055.html Last edited by colaps3; 10.02.2011 at 14:51:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Ca simpli mireni nu avem voie sa citim decit o catisma la 24 de ore(din invataturile parintelui Arsenie Papacioc)..."cei mai imbunatatiti"au voie 2 catisme iar cei "foarte imbunatatiti"au voie 3 catisme pe zi,insa vor avea mare grija ....."vrajmasul "nu-i iubeste pe cei ce citesc aceste puternice rugaciuni......."se vor afunda".....aceste sfaturi le-am citit recent dintr-o carte.......pot spune din propria experienta ca.....nu mi-a fost bine deloc cind am citit 2 catisme pe zi......(nu stiam inca despre puterea lor,si lupta ce se da intre BINE si RAU)Doamne Ajuta!!!!!!!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Indraznesc si eu sa raspund la comentariul dvs legat de citirea Psaltirii...cel mult 2 Catisme pe zi??Iertati indrazneala,dar eu numesc asta ,,babism,,adica ceva din folclorul fals,popular....Sunt mireni,oameni care citesc cate 10 sau mai multe Catisme si nu patesc nimic...Si sunt suparati pe asta...oare nu cumva Dumnezeu e suparat pe ei?V-aduceti aminte de femeia aceea credincioasa din Pateric care plangea disperata ca de 3 ani nu a avut nici un necaz,copiii sunt perfect sanatosi...Era ferm convinsa ca Dumnezeu s-a suparat pe ea pentru ceva,un pacat...Ati avut un necaz dupa citirea Psaltirii??Nu cumva Dumnezeu pe cine iubeste il cearta?Cititi Psaltirea cat de mult si,desigur pregatiti-va sa infruntati prigoana...care este ingaduita de Dumnezeu celor ce-l iubesc si-l lauda pe el.Spor la citit,si pomeniti-ma si pe mine,pacatosul!
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| DESPRE PSALTIRE | iubire | Rugaciuni | 121 | 14.09.2011 11:33:00 |
| Exista pomenirii la psaltire ...... | mara2008 | Generalitati | 30 | 27.07.2011 19:04:52 |
| pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 13:32:10 |
| Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 18:01:04 |
|
|