Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2009, 15:33:50
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Nu exista "supra-logic". Este foarte convenabil sa fii credincios si sa inventezi cuvinte cand ramai fara argumente. Sau sa spui 'asa a dat Dumnezeu, noi nu putem explica'. Pentru atei este mult mai greu. Noi trebuie sa ne demonstram spusele. Si o facem.
Kant spunea ca in probleme de filozofie putem sa avem opinii, dar in legatura cu credinta nu putem avea opinii. Imi pare rau ca nu esti acomodata cu paradoxul, sau teologic cu antinomia. Dumnezeu este mai presus de logica si atunci relatia cu El este mai presus de logica. Si taina semenului tau scapa logicii.
Vechi 17.08.2009, 15:35:30
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Kant spunea ca in probleme de filozofie putem sa avem opinii, dar in legatura cu credinta nu putem avea opinii. Imi pare rau ca nu esti acomodata cu paradoxul, sau teologic cu antinomia. Dumnezeu este mai presus de logica si atunci relatia cu El este mai presus de logica. Si taina semenului tau scapa logicii.
Poate scapa logicii dar nu scapa psihiatriei!
Realitatea te forteaza sa nu fii complet ilogic. Daca negi realitatea exita totusi tratamente.
Vechi 17.08.2009, 15:39:00
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

E chiar amuzant ce zici tu. Ok, sa zicem ca Pariul lui Pascal e "supra-logic". Despre care religie vorbeste? Nu li se poate aplica si Martorilor lui Iehova? Gandeste putin, inainte sa arunci cu dogme bisericesti.
Vechi 17.08.2009, 15:53:21
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
E chiar amuzant ce zici tu. Ok, sa zicem ca Pariul lui Pascal e "supra-logic". Despre care religie vorbeste? Nu li se poate aplica si Martorilor lui Iehova? Gandeste putin, inainte sa arunci cu dogme bisericesti.
NU CRED CA AM ARUNCAT CU DOGME BISERICESTI. Pe mine ma intereseaza faptul ca vorbeste despre o Realitate absoluta- care este cea adevarata? este o alta discutie. Cred ca putin din Eliade ne-ar prinde bine ca sa intelegem fenomenologia religiilor.
Vechi 17.08.2009, 15:50:17
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Poate scapa logicii dar nu scapa psihiatriei!
Realitatea te forteaza sa nu fii complet ilogic. Daca negi realitatea exita totusi tratamente.
Daca ti se pare ca sunt un caz de psihiatrie atunci renunt la dialog, ca sa nu contaminez. Scuze, asta nu este dialog, ne jucam cu replici de doi lei si dam citate din noi insine ca pe celelalte nu le intelegem.
Vechi 17.08.2009, 15:58:21
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Daca ti se pare ca sunt un caz de psihiatrie atunci renunt la dialog, ca sa nu contaminez. Scuze, asta nu este dialog, ne jucam cu replici de doi lei si dam citate din noi insine ca pe celelalte nu le intelegem.
Raspounsul meu era unul cam dur dar totusi simplu. Stiinta explica LOGIC foarte multe lucruri iar daca spui ca "taina semenului tau" scapa logicii inseamna sa negi realitatea. Fenomenul religios este explicat de stiinta si uneori are nevoie de tratament. Asta e realitatea, chiar daca topicurile care prezentau astfel de probleme au fost sterse. Eu nu am spus ca tu esti nebun. Te rog sa nu te pripesti cu astfel de concluzii si mai ales incearca sa scapi de mania persecutiei.
Daca folosesti astfel de formulari alambicate ("taina semenului tau") nu inseamna ca ai dreptate.
Vechi 17.08.2009, 16:01:56
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Raspounsul meu era unul cam dur dar totusi simplu. Stiinta explica LOGIC foarte multe lucruri iar daca spui ca "taina semenului tau" scapa logicii inseamna sa negi realitatea. Fenomenul religios este explicat de stiinta si uneori are nevoie de tratament. Asta e realitatea, chiar daca topicurile care prezentau astfel de probleme au fost sterse. Eu nu am spus ca tu esti nebun. Te rog sa nu te pripesti cu astfel de concluzii si mai ales incearca sa scapi de mania persecutiei.
Daca folosesti astfel de formulari alambicate ("taina semenului tau") nu inseamna ca ai dreptate.
Te rog sa-l definesti pe semenul tau potrivit LOGICII.
Vechi 17.08.2009, 16:09:46
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Te rog sa-l definesti pe semenul tau potrivit LOGICII.
What? Cred ca glumesti!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30