![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by zaharia_2009; 19.08.2009 at 18:12:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Dacă dormitorul este locul unde se consumă intimitatea celor doi soți sau propria intimitate păcătoasă,dacă trupul tău este pătimaș și dornic de a face păcate atunci da, ar fi bine ca icoanele să le ții în alt loc decât în dormitor.
Dar dacă locul unde și dormi este spațiul tău personal unde lucrezi,unde te rogi iar sfinții din icoane sunt casnicii tăi nu văd de ce nu te-ai schimba acolo de hainele, sau atunci când este mai cald, nu ai sta îmbrăcat mai sumar. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu am icoane in toata casa, inclusiv pe holuri. Doar in baie nu am icoane. Stiti ca acum 100 de ani, cand oamenii nu aveau toaleta in casa, nu ieseau noaptea prin zapada sa-si faca nevoile, ci tineau o oala de noapte acoperita sub pat folosita in acest scop. Isi faceau nevoile in dormitor unde erau si icoane, fireste. Lumea era mai simpla, oamenii isi puneau mai putine intrebari. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Noi vorbim despre omul modern,care este bombardat continu cu informații și ispite despre care,acei mai sus amintiți habar nu aveau sau nu au. Mie personal subiectul acestui topic mi se pare smintitor pentru persoane mai tinere care, căsătorite fiind locuiesc într-o singură cameră cu copil (sau copii),în acel spațiu consumându-se și viața de familie și intimitatea și rugăciunea atâta câtă este (dacă este). Oare ce este mai bine în această situație;să stea fără icoane în casă sau să își vadă de traiul lor având o viață decentă și trăind cu frică de Dumnezeu mulțumind chiar și pentru puținul pe care îl au. Poate printre noi sunt și unii care aspiră la sfințenie dar majoritatea suntem oameni simpli care trăim,păcătuim,cădem,ne ridicăm și o luăm de la capăt. Last edited by dorinastoica14; 19.08.2009 at 23:23:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Chiar m-am distrat la unele replici de pe aici... Imi aminteste de bancul cu iezuitul si franciscanul, ultimul il intreaba pe primul cum de i-a dat voie duhovnicul sa fumeze in timp ce se roaga. Iezuitul ii spune: pai, eu l-am intrebat: Parinte, pot sa ma rog cand fumez? Asa ca, este bine sa ne uitam la icoane in timp ce ne dezbracam. ;-)
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doar ca le avem in minte, in gand, iar nu in fata ochilor. Ce zici? E vreo mare diferenta ?
|
|||
|
|||
|
draga zaharia 2009, sa sti ca ai mare dreptate si multumesc ca mi-ai deschis ochii, cu ceea ce ai spus de cum sa avem grija de icoane, si tocmai ca aveti 22 de ani de profesie, deci sunteti mai in etate decat multi de pe aici si aveti o viata duhovniceasca mult mai lunga, va face mai intelept contrar celor spuse de andreicozia.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Acum ,eu intaresc cele de mai sus ,spunind ca dumneata poti sa faci ce si cum voiesti ,esti liber de la Hristos sa faci asa desi completarea facuta de sf. ap.Pavel (despre lucrurile care zidesc este mai mult decit graitoare si )este normativa insa procedind astfel (punind icoane in toaleta )sa nu crezi ca faci cinstire canonica de icoane. Pt. prezenta ,venerarea,alcatuirea si intretinerea icoanelor s-a tinut in trecut un sfint sinod si au existat numerosi mucenici aparindu-le existenta si cinstirea . Chiar daca dumneata te simti ,,bine" in propria-ti toaleta sa nu crezi ca ea este pt. toata lumea locul in care devi solitar si cazi pe ginduri incepind sa cugeti ! Parerea aceasta care o ai despre pusul icoanelor la toaleta ti-a venit in cuget/ginduri tot cind erai singur in toaleta ? |
|
|
|||
|
|||
|
Pai in toaleta nu se tin din motive de igiena oameni buni, nu de rusine. Ca sunt aburi, bacterii, apa, etc. In baie s-ar distruge. Si peria de dinti trebe s-o schimbi mereu si sa ai grija sa n-o tii prea aproape de toaleta.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
||||
|
||||
|
Am crezut ca s-a inteles, insa din cate vad ajungem de rasul altora. Sa ne fie clar: am icoana in dormitor pentru ca trebuie sa ma rog. Nu am icoana in toaleta pentru ca aceasta nu este un loc de rugaciune. Am o singura camera, ce fac daca trebuie sa ma dezbrac? Scot icoana din casa sau stau mai multe zile imbracat si ma schimb in alta parte. O Doamne la cate aberatii putem ajunge. Iar daca am o icoana cu Sfanta Treime ce fac? Nu o sa ma mai dezbrac niciodata, ca Dumnezeu e prezent pretutindeni.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 13:36:26 |
| Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 23:25:47 |
| ma intereseaza icoanele bizantine | carmenserghi | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 10 | 01.05.2011 11:07:43 |
| Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 16:56:53 |
| Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 22:00:04 |
|
|