Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2009, 13:56:06
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

ca sa intelegi cum privesc eu angajarea spirituala, du-te si spovedeste-te.
prima data eu m-am spovedit din curiozitate, ca ulterior sa realizez ca este o necesitate.
Vechi 20.08.2009, 14:14:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 8NihilSineDeo9 Vezi mesajul
ca sa intelegi cum privesc eu angajarea spirituala, du-te si spovedeste-te.
prima data eu m-am spovedit din curiozitate, ca ulterior sa realizez ca este o necesitate.
Uite, ma spovedesc in public, cit de sincer pot eu, ca sa-l scutesc pe popa de ceva penibil:
Doamne, iarta-ma ca nu cred nimic in ceea ce te priveste, ca tot ce te priveste mi se pare stupid, pentru ca eu cred ca tote energiile cheltuite pentru venerarea ta s-ar putea dirija catre ceva mai util societatii si regret fapta comisa.
Nu crezi ca e cam ridicol? Crezi ca cineva care nu crede in ceva i s-ar putea spovedi acelui cineva?
Vechi 20.08.2009, 14:19:14
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Cred ca aici topcat are dreptate.
Eu as zice ca angajarea spirituala in cazul unui ateu ar fi sa nu fie indiferent, sa cerceteze bine inainte sa critice, sa fie cinstit cu el insusi, si sa nu dispretuiasca ceea ce nu intelege. Sa nu se aseze niciodata pe moale, sa continue sa invete si sa cerceteze si sa incerce sa isi imbunatateasca mintea si inima. Sa incerce mereu sa faca binele, cat ii sta in putere.
Vechi 20.08.2009, 14:21:09
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

cum vine asta cu...."prima data eu m-am spovedit din curiozitate"???
Vechi 20.08.2009, 21:52:17
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

@ Fani71

spui ca un ateu nu trebuie sa fie indiferent - indiferent fata de ce anume? .. sa cerceteze bine inainte sa critice - pai asta ar trebui sa facem toti .. sa fie cinstit cu el insusi - poate considera ca este .. sa nu dispretuiasca ceea ce nu intelege - eu tind sa cred ca ateii refuza sa creada ca ar exista "un inteles" mai presus de al lor. Sunt oare atei care sa recunoasca existenta unei realitati spirituale ce nu poate fi perceputa, care se afla dincolo de ratiunea noastra? Cu siguranta NU. cred ca aia sunt agnostici.

personal mi-e greu sa privesc angajarea spirituala in afara spovedaniei .. iar in discutia cu topcat era vorba de cum o percep eu nu altcineva.

@ emanouela

Iete asa! prima data m-am spovedit din simpla curiozitate. inaintea acestui eveniment nu simteam nici o legatura intre mine si Dumnezeu, desi nu negam existenta Lui.
Numai ca ceea ce s-a intamplat in timpul marturisirii si mai ales dupa, mi-a dat mult de gandit si de cercetat. treptat am ajuns sa inteleg, sa cunosc valoarea Sf.Spovedanii.
Vechi 20.08.2009, 22:07:32
maria63 maria63 is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2008
Implicit

Ce s-a intamplat?
Vechi 20.08.2009, 22:40:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 8NihilSineDeo9 Vezi mesajul
Sunt oare atei care sa recunoasca existenta unei realitati spirituale ce nu poate fi perceputa, care se afla dincolo de ratiunea noastra? Cu siguranta NU. cred ca aia sunt agnostici.
Ce rost are sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala (si aici ma refer la spiritual=nematerial) ce nu poate fi perceputa?
Cui prodest?

Te rog sa ma crezi, (daca nu, citeste-mi posturile de pe atei.ro, unde am discutat in contradictoriu despre ceea ce fizica cuantica ne releva despre lumea noastra) realitatea este cu muuuult mai ciudata decit tot ce si-a imaginat omul acum 2000 de ani, realitate in care vad ca tineti cu tot dinadinsul sa ramineti: multiversuri, n-spe dimensiuni, gauri negre, curgeri diferite ale timpului, tunelari etc.
Toate aceste minunatii iti pot da stari spirituale echivalente cu cele religioase, nevoia de sublim, de frumos e comuna tuturor oamenilor. Doar ca fiecare le gaseste in ceea ce ii iese in drum in timpul vietii. Eu am fost unul dintre privilegiati, mi-a placut fizica de mic. Altora le place poezia, rima din ea ii da probabil aceeasi senzatie ca fizicianului ce vede intr-o formula cum e E=mc2 o mica parte, si totusi atit de cuprinzatoare, din univers.
Vechi 20.08.2009, 22:51:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ce rost are sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala (si aici ma refer la spiritual=nematerial) ce nu poate fi perceputa?
Cui prodest?

Te rog sa ma crezi, (daca nu, citeste-mi posturile de pe atei.ro, unde am discutat in contradictoriu despre ceea ce fizica cuantica ne releva despre lumea noastra) realitatea este cu muuuult mai ciudata decit tot ce si-a imaginat omul acum 2000 de ani, realitate in care vad ca tineti cu tot dinadinsul sa ramineti: multiversuri, n-spe dimensiuni, gauri negre, curgeri diferite ale timpului, tunelari etc.
Toate aceste minunatii iti pot da stari spirituale echivalente cu cele religioase, nevoia de sublim, de frumos e comuna tuturor oamenilor. Doar ca fiecare le gaseste in ceea ce ii iese in drum in timpul vietii. Eu am fost unul dintre privilegiati, mi-a placut fizica de mic. Altora le place poezia, rima din ea ii da probabil aceeasi senzatie ca fizicianului ce vede intr-o formula cum e E=mc2 o mica parte, si totusi atit de cuprinzatoare, din univers.
Faceti o mare greseala daca intrati pe saitul ala... O spune un patit, vinovat ca i-a provocat pe unii sa aduca grave blasfemii celor sfinte. In naivitatea mea, credeam ca pot purta un dialog civilizat pe terenul lor.

Te lauzi cu fizica moderna, da-mi te rog niste linkuri de preferinta in romaneste cu ce descoperiri s-au mai facut, ce teorii s-au mai nascut... Merci anticipat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30