![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu Ory. Explica f.bine problema.
Multi oameni viseaza exact ceea ce este in sufletul lor si ascund incontinuu. nu reusesc in viata reala. Viseaza cautarile si neimplinirile lor. Visele pot fi explicate, corelate cu psihicul omului spun eu. Nu e vorba de interpretari din acelea babesti: am visat nu stiu ce, este semn rau sau semn bun. Este vorba de a talcui semnificatia visului legat de persoana, de sufletul si problemele ei. Exista vise care intre timp au fost corelate cu anumite boli. De ex. daca ai frica puternica in vis si se repeta, este posibil sa suferi cu inima. Am mai intrebat de ex. pe un alt fir, tocmai ca sa clarificam acest aspect, care este visul bun, dat de Dumnezeu in ajutor, si care este cel trimis de cel rau ca sa te sminteasca? Sa luam un ex. concret: cineva viseaza pe Iisus. Ce spune asta omului? Este de bine, inseamna indemn spre credinta? Sau, asa cum am intalnit in povestioare pe aici, inseamna ca este o infatisare a diavolului? Cum de nici un teolog nu crede in astfel de vise si nu gaseste o interpretare corecta? In cazul acesta concret, omul are probleme, indoieli cu credinta poate, si afla in vis o clarificare in suflet. Sau omul este f.credincios si visul lui este confirmarea. Nu stiu, zic si eu. Spunea cineva aici ca suntem constienti cand visam si asa facem totusi pacat (voit)prin ceea ce visam. Nu este asa. Visul este format in subconstient. Imi imaginez creierul nostru ca hardul unui calculator. Acela lucreaza tot timpul, are tot felul de erori si este si f.plin. Cand il stingi el incearca mai intai sa rezolve totul si sa inchida programele care erau in lucru. Asa o fi si la noi. Dupa ce "l-am stins" ca sa dormim, creierul se straduie sa incheie ce mai este lasat deschis, sau in eroare. Chiar visele erotice pot avea o alta explicatie in afara de cea erotica (daca o au intr-adevar). Si daca o au, ar putea, asa cum spune si Ory, sa denote tocmai ca anumite ganduri si fapte nu au avut(nu au loc in realitate si ca sunt reprimate si ascunse si nu invers, adica nu pacatul. Nu stiu, eu asa gandesc. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
prea multe pacate?! | rainbow | Pocainta | 11 | 08.01.2010 17:37:15 |
Pacate | iarta-ma | Pocainta | 13 | 27.09.2009 04:40:25 |
pacate | walmarc04 | Generalitati | 22 | 08.09.2008 01:12:42 |
Sapte noi pacate? | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 6 | 12.03.2008 08:42:28 |
Patimi si pacate | ancah | Generalitati | 2 | 23.01.2007 13:29:11 |
|