![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin tine vorbeste necunoasterea, iar asta este o prima sursa de pacat :-) Nu stiu exact versetele, dar chiar Sfantul Apostol Pavel a scris ca este bine ca sotii sa se impreuneze o perioada, iar apoi sa poasteasca, samd. De asemenea, citind marturii despre Parintele Arsenie Boca am descoperit enorm de multe lucruri. Un mic exemplu, a venit la el o mama cu un copil pe brate[ era handicapat ], iar Parintele i-a spus: "E drept ca l-ai conceput in post? " Parintele a scris carti despre casatorie, sfaturi pentru tineri, etc. Le am in format electronic, daca vrei, ti le pot trimite, astfel incat sa poti elimina cauza necunoasterii. Am gasit in cateva carti si faptul ca aceste reguli, de a nu avea contact trupesc decat luni, joi si samabta, au fost date de catre mari asceti, postitori, de cei care nu mai aveau patimi trupesti, si din acest motiv ei nu inteleg tinerii casatoriti. Eu nu sunt casatorita si nu sunt in masura sa dau sfaturi..dar il am la suflet pe Parintele Arsenie, si stiu ca a vietuit ca un sfant, astfel incat nu pun la indoiala cuvintele si sfaturile sale. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
"[quote=E_my;161872]Prin tine vorbeste necunoasterea, iar asta este o prima sursa de pacat :-)
Nu stiu exact versetele, dar chiar Sfantul Apostol Pavel a scris ca este bine ca sotii sa se impreuneze o perioada, iar apoi sa poasteasca, samd. De asemenea, citind marturii despre Parintele Arsenie Boca am descoperit enorm de multe lucruri. Un mic exemplu, a venit la el o mama cu un copil pe brate[ era handicapat ], iar Parintele i-a spus: "E drept ca l-ai conceput in post? " Parintele a scris carti despre casatorie, sfaturi pentru tineri, etc. Le am in format electronic, daca vrei, ti le pot trimite, astfel incat sa poti elimina cauza necunoasterii. Am gasit in cateva carti si faptul ca aceste reguli, de a nu avea contact trupesc decat luni, joi si samabta, au fost date de catre mari asceti, postitori, de cei care nu mai aveau patimi trupesti, si din acest motiv ei nu inteleg tinerii casatoriti. Eu nu sunt casatorita si nu sunt in masura sa dau sfaturi..dar il am la suflet pe Parintele Arsenie, si stiu ca a vietuit ca un sfant, astfel incat nu pun la indoiala cuvintele si sfaturile sale. " Aha, prin mine vorbeste necunoasterea ca sursa de pacat...atunci sa inteleg ca toate femeile credincioase si imbrobodite care umplu biserica debordeaza de cunoastere, probabil sunt la punct cu toata teologia, altfel nu se pot numi credincioase ? ! Deci , sa mai inteleg ca tu dai pe-afara de atata cunoastere...si lipsa de pacat. Nu ma intereseaza pe ce parinte ai in suflet, dar, daca ai copii stii sigur ca, indiferent in ziua in care i-ai conceput, ei sunt o certitudine a Binecuvantarii Lui Dumnezeu. I-a sa intrebam o femeie care nu poate avea copii, cand trebuie sa conceapa ?...probabil si-ar dori oricand, numai sa poata procreea, sa poata indeplini legea Lui Dumnezeu... Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu daca si crezi ceea ce spui, dar debitezi prostii la foc automat. Daca ai merge la biserica ca sa te rogi si sa fii atenta la predici si daca ai avea un duhovnic cu care sa discuti problemele care te framanta, ai avea intelepciunea necesara sa nu mai sustii ineptii.
Orice crestin ortodox PRACTICANT stie ca in zilele de post si de sarbatoare trebuie sa traiasca in relatie de fratie cu sotul/sotia. Asta inseamna ca relatiile conjugale sunt interzise, iar copiii conceputi in astfel de zile sunt predispusi la diverse afectiuni sau malformatii. Probabil ca tu si postesti doar cand ai chef, sau postesti doar ca sa iti mentii silueta si nu convingere religioasa. Ar fii mai intelept si mai prudent sa te abtii de la sfaturi si comentarii periculoase. ata pentru tine cat si pentru altii. Invatatura Bisericii este alcatuita din Sfanta Scriptura ( Biblia) si din Sfanta Traditie, care se impletesc in mod armonios. Sfanta Traditie isi are originea in Sfanta Scriptura, deci invataturile date de Sfanta Traditie au aceeasi valoare morala. Degeaba stii Biblia pe de rost daca nu pui in practica sau pui in practica doar ceea ce iti convine din versetele biblice. Asta fac sectarii care nu recunosc decat cele scrise in Biblie si doar in masura in care le convine sau ii avantajeaza in smintirea semenilor lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, domnule de la Sibiu...pentru " aprecieri ".
Sper ca dumneavoastra tineti cont de aceste sfaturi, nu doar la nivel teoretic, iar Dumnezeu va stie cugetul si, tot acelasi Dumnezeu stie cat de fatarnici suntem si farisei care trancanim la infinit despre legi spirituale, in acelasi timp in care aproape nimeni nu tine cont de ele, incepand de la Episcop pana la ultimul boschetar, ne doare-n cot de ele in realitate, ca atare conduita moral-crestina a oamenilor din lumea larga.....inclusiv " practicantii " de care vorbesti. Eu, cel putin sunt realista si sincera, refuz sa ma mint pe mine si, cu atat mai mult pe Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Observ ca prinde tare la forumisti topicurile cu intrebari despre intimitate. De-ar fi atata agitatie si critica, schimburi de idei si pe "Sfanta Scriptura" cred ca altundeva am fi acum. Raspunsul s-a dat inca de la inceput: sora noastra trebuie sa consulte un duhovnic.
Cred ca prea exageram cu subiectele de genul.... demult nimeni n-a mai scos un subiect cu adevarat captivant in care se sa dezbata Sfanta Scriptura... Haideti sa fim seriosi. Iertati-ma si Dumnezeu sa va binecuvinteze! Har si Pace de la Domnul! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Subiectele intime sunt foarte importante pentru ca framanta omenirea de cand lumea. Si dupa cum am citit intr-o carte, o buna randuiala a sexualitatii unui om ii influenteaza INTREAGA viata cu toate aspectele ei, si la fel o proasta oranduire. E un aspect DE BAZA.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 20:40:33 |
buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 16:51:44 |
buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 13:32:43 |
|