Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2009, 22:44:24
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Sophia, tu il personifici pe Dumnezeu si-i dai prea multe atribute umane. O fiinta suprema, care a creat tot, care e in tot si care stie tot ce-a fost, este si va fi nu se poate "rusina" de anumite elemente ale vietii tale oricat de ciudat ti se pare acest lucru. Eu nu-l cunosc pe Dumnezeu, nici nu stiu daca exista sau nu, dar e de ajuns sa citesc definitia ca sa-mi dau seama ca temerile tale sun total omenesti si nu au nici o legatura cu divinitatea.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2009, 23:06:46
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Eu asa pot sa mi-l imaginez. Altfel nu am cum sa ma raportez la EL.
Si nu EL se rusineaza, ci noi oamenii.
Cineva spunea undeva ca se rusineaza sa se dezbrace in fata icoanelor din casa.
Asa ca...
Reply With Quote
Vechi 26.08.2009, 20:24:56
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Sophia, tu il personifici pe Dumnezeu si-i dai prea multe atribute umane. O fiinta suprema, care a creat tot, care e in tot si care stie tot ce-a fost, este si va fi nu se poate "rusina" de anumite elemente ale vietii tale oricat de ciudat ti se pare acest lucru. Eu nu-l cunosc pe Dumnezeu, nici nu stiu daca exista sau nu, dar e de ajuns sa citesc definitia ca sa-mi dau seama ca temerile tale sun total omenesti si nu au nici o legatura cu divinitatea.
Dumnezeu este Persoane dar într-adevar El nu sufera de remuscari si alte manifestari caracteristice fiintelor marginite, fiind Atotstiutor.

.........................

Sophia, eu cred ca nu trebuie sa avem niste idei preconcepute, nici sa spunem cele mai intime lucruri nici sa le ascundem. Depinde de omul caruia ne marturisim. E ca si cu ceilalti oameni, unora poti sa le spui lucruri mai intime altora nu. Asta nu înseamna ca celui caruia poti sa-i spui trebuie si sa-i spui. Numai Dumnezeu stie ce si cât trebuie sa spunem, asa ca trebuie sa-L rugam pe El sa ne lumineze ca sa stim ce sa spunem.

Asta în privinta spovedaniei. În privinta a ceea ce facem, cred ca în cele mai multe situatii canoanele Bisericii sunt calauza; ele nu sunt niste inventii omenesti asa cum cred multi ci sunt facute sub inspiratia Duhului Sfânt. Dar canoanele sunt pentru oameni, nu oamenii pentru canoane, asa ca nu trebuie absolutizate. Însa trebuie sa avem în vedere ca lucrurile merg bine numai pentru oamenii care-si dedica viata lui Dumnezeu în totalitate, pentru ceilalti nu are ce bine sa fie, pe lumea asta o viata anosta si dincolo lepadarea de la fata lui Dumnezeu pe Care L-au tradat.

Deci daca în cazuri rare ne luam o libertate fata de unele canoane nu trebuie sa fie din pricina dorintei noastre de placeri ci numai în mod jertfelnic, pentru a sluji pe Dumnezeu într-un mod si mai ascetic.

Asa cum zice si Fani, Biserica nu se baga în viata noastra, ea doar ne spune ce e bine si ce e rau. Daca vrem sa schimbam aceste învataturi e semn ca vrem sa ne adormim constiintele, vrem sa umblam pe calea larga dar sa ne tocmim o biserica care ne aproba în egoismul nostru. Nu câstigam nimic cu asta, ne pacalim singuri, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Ce va culege, ceea va semana omul. Semanam în trup distractii si odihna, culegem putreziciune. Semanam asceya si sacrificiu, culegem roade duhovnicesti si mântuire. Sf. Siluan spune ca pentru a dobândi smerenia trebuie întâi sa ucidem trupul. Ceva asemanator spune si Sf. Ioan Scararul: smerenia nu se dobândeste traind în placeri.
Vechi 26.08.2009, 23:02:45
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Daca Hristos a respectat libertatea omului, cum dar sa nu o faca omul ?

Nici macar vindecari nu a facut Hristos, fara ca mai intai sa ceara voie celui bolnav.
"Vrei sa te faci sanatos?" Iar bolnavul spunea: "Da, Doamne, vreau."

Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 17:58:56
dorinastoica14
Guest

Implicit

"Să faci o Iisuse din inima mea
Biserică sfântă să stai Tu în ea"
Versuri simple dintr-un cântec care mie îmi place mult.
Se poate pătrunde oare dincolo de inimă?
Reply With Quote
Vechi 27.08.2009, 22:54:17
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
"Să faci o Iisuse din inima mea
Biserică sfântă să stai Tu în ea"
Versuri simple dintr-un cântec care mie îmi place mult.
Se poate pătrunde oare dincolo de inimă?
Da,se poate.In inima omului fiind Dumnezeu salasluit,prin Dumnezeu putem accede la inima oricarui alt om,de pe pamint,din Cer sau din iad...putem accede la cele nevazute,ingeri dar si demoni,putem zbura oriunde in acest univers sau ne cobori in cele mai din adinc.Prin Dumnezeu,omul devine o prezenta infinita...

Si eu cred ca cei care i-au raspuns Sofiei,Biserica sintem noi uniti prin Duhul lui Dumnezeu...Biserica nu impune,ci ne arata calea spre viata cea vesnica,ce sa facem ca sa nu ne imbolnavim si murim.Iar canoanele,alaturi de celelalte Sfinte Taine sint medicamente,vaccinuri pentru suflete bolnave,prescrise de doctorii duhovnici in functie de bolnavul din fata lor.

Ex de "canon": nu traversati strazile pe culoarea rosu a semaforului!
Vechi 29.08.2009, 21:58:15
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit "Dați cezarului cele ale cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu"

În timp ce trupul se mișcă pentru împlinirea treburilor necesare, inima trebuie să rămână dăruită în întregime lui Dumnezeu. Numai astfel vom reuși , în aces Babilon contemporan, să nu uităm adevărata noastră destinație, Ierusalimul cel de sus.
Vechi 30.08.2009, 21:36:18
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Dupa cum spuneam si mai sus, duhvnicul poate patrunde in viata noastra pana unde ii dam noi voie !

Nimeni si nimic nu poate atinge libertatea omului, nici chiar Dumnezeu.

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 15:14:51
copiii din viata noastra Mirela0110 Intrebari utilizatori 9 19.05.2011 12:40:21
Iubire de dusmani... pana unde? crestinOrtodoxa Intrebari utilizatori 8 06.01.2011 22:52:55
Până unde merge ascultarea de duhovnic florina_drossu Preotul 29 05.04.2010 15:28:56
Paganatatile din viata noastra adorcrysti Generalitati 18 26.01.2009 23:45:41