![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am incheiat citatul: http://www.sfant.ro/sfanta-lumina.html
|
|||
|
|||
![]()
O minune nu poate fi dovada pentru credinta. Nici Hristos nu vroia ca lumea sa creada in el pentru ca facea minuni.
Si la catolici si la protestanti s eintampla minuni, este de necontestat, dar nu ne facem catolici sau protestanti din cauza asta. Duhul sufla un de vrea. Sunt minuni care se intampla si ateilor, de altfel. Cred ca o minune, cand se face prea mult caz de ea, risca sa faca ecran pentru Cel de la care vine. Cred ca se face prea mare caz de acest foc si cred si ca este gresit a-l numi 'foc sfant'. Miroase a idolatrie, pentru cei mai naivi.. Bun, este o minune, sa zicem, dar sa o privim cu mai multa smerenie si modestie. Dumnezeu ne trimite acest mic semn, aceasta mangaiere: sa-i multumim, si sa trecem mai departe! Sa trecem la lucrurile cu adevarat importante: dragostea de El si aproape, smerenia, bucuria, multumirea..
|
||||
|
||||
![]()
Mai Fani, nu e o minune oarecare. Este singura minune care se intampla in fiecare an si in acelasi loc si la acelasi eveniment! Ooo, uite ca mi-a iesit tot o Trinitate: timp (fiecare an) + locatie (acelasi loc de fiecare data) + eveniment (Sfintele Pasti) = 1 (singura minune din lume care stii cand si unde se va intampla)!
Este singura minune pe care o pot vedea atat credinciosii cat si necredinciosii, atat crestinii cat si necrestinii sau evreii "daca vor" sa cerceteze! E singura minune care poate convinge pentru ca se intampla sub ochii tai! Si stii cand se va intampla! Tot ce trebuie sa faci este sa te duci acolo s-o vezi. Oricat de pacatos ai fi si oricat de ateu sau necredincios ai fi, poti s-o vezi!
|
|||
|
|||
![]()
Vine Lumina din cer? Asa ceva inca n-am auzit? Si vine numa la ortodocsi? Cea mai mare minune a Ortodoxiei?
Ii clar care-i religia adevarata, cine se mai poate indoi acum?. Si vine de 2000 ani? Bine, bine nu vreau sa sparg gheata dar aceasta Lumina era cam absenta in primul mileniu, dar poate ma lamuresc niste ortodocsi informati si imi dezvaluie marturii extraordinare din primul mileniu ca sa nu-mi fac pareri gresite. Citat:
“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin Last edited by Mihai3; 28.08.2009 at 15:06:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu nu ne obliga in acest fel sa credem, nu face minuniu dupa calendar care sa fie vizibile pentru toti.
|
||||
|
||||
![]()
Cam asa se petrece:
http://www.youtube.com/watch?v=6EI71Uk28rI Faptul ca in primele minute lumina nu arde pe nimeni dintre cei care se atinge de ea e cat se poate de real si dovedit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc, Iulia. M-am uitat si mie personal mi se pare a este prea multa isterie colectiva in aer pentru ca sa mai incapa si sfantum Duh pe acolo. Sa ma scuzati, poate va sochez. Asta imi inspira felul in care se poarta oamenii, cum striga, cum se agita. Imi inchipuiam cu totul astfel venirea luminii. Este prima data cand vad scena si m-a socat. Si asta nu inseamna ca neg ca se petrece o minune. Dar sa facem din asta o dovada pentru ortodoxie.. mi se pare deplasat. Si mi se pare ca ce se face din aceasta minune aduce a ritual pagan. Cand ma gandesc cate certuri sunt in jurul sfantului mormant, au ajuns sa se bata intre ei ortodocsii, armenii si catolicii, de exemplu..
|
||||
|
||||
![]()
E ceva specific orientului mijlociu, o exteriorizare a starilor sufletesti. De obicei arabii crestini sunt cei care striga si se manifesta asa.
Foarte frumoasa descriere a acelor momente in "Pelerinaj la Mormantul Domnului" de Arhimandrit Iaonichie Balan. Last edited by Iulia11; 31.08.2009 at 14:56:19. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta | speranta1970 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 2 | 15.02.2010 11:27:42 |
Ce inseamna pentru fiecare dintre voi Sfanta Sarbatoare a Craciunului? | ioanaz | Diverse Sarbatori | 41 | 30.12.2009 15:33:53 |
Sfanta Lumina | BogdanF2 | Generalitati | 17 | 25.08.2009 20:55:19 |
Lumina din fiecare om | Hristofor_Ilie | Din Noul Testament | 1 | 21.04.2008 09:29:47 |
|