![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
dar care este rostul intrebarii tale?
exista viata fara suferinta ?!! |
|
|
|||
|
|||
|
pai, eu am vazut ca exista... desi nu pot garanta ca nu e decat o aparenta.
|
|
|
|||
|
|||
|
fani71 raspunsul tau m-a multumit. multumesc:) mi se pare drept ce spui tu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In viata mea, cred ca intrevad un raspuns, dar nu intotdeauna e usor de acceptat.
|
|||
|
|||
|
Raspunsuri despre legatura dintre suferinta si mantuire gasiti in cartea arhim. Simeon Kraiopoulos "Taina Suferintei"
|
|
|
||||
|
||||
|
Deci, daca suferi pentru ca nu ai bani si pentru ca x e mai bine imbracat ca tine, nu. Pentru ca e o suferinta lumeasca.
Dar, daca suferi ca cineva te-a batut, te-a injurat, te-a jignit si in adancul sufletului tu plangi si suferi, da. Daca suferi pentru pacatele tale si iti pare rau, categoric da. Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
e cred ca ala care spune ca nu sufera..stii..e ca maseaua amortita de durere..cica e ok :))
|
|
|
|||
|
|||
|
Fani, omul de care spui tu..eu cred ca sufera si el..dupa Dumnezeu. desigur este un alt nivel al suferintei, mult mai inalt. cred ca e minunat sa plangi pentru intreaga creatie. :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci, tot o suferinta, dar alta. Poate suferinta e necesara pentru ca traim intr-o lume cazuta. Asa cum ca sa te vindeci d e boala trebuie sa iei medicamente rele la gust, sa faci tratamente greu de suportat, sau ca sa te dezveti de un drog trebuie sa suferi mai intai.
|
|||
|
|||
|
Tot eu, inca o idee: unele feluri de suferinte iti ocupa fortele sufletului, si te fac sa evoluezi. Simti ca ai un tel, pentru ca ai acea cruce de purtat. Uneori ti se pare prea grea, dar in restul timpului esti constient de ce bine iti face.
Ca si cum ai face un antrenament pentru un sport si ti-ar fi greu, ai transpira de mama focului, dar ai sti ca faci asta pentru a fi performant. De altfel imaginea vine de la sf. Pavel, numai ca el vorbea de asceza. Sa zicem ca suferinta, asa cum vine ea in viata noastra, nu cautata, este un fel de asceza, daca este traita ca o trambulina.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| incurajare in suferinta | o_copila | Generalitati | 4 | 19.09.2024 01:33:10 |
| Suferinta | costel | Generalitati | 36 | 19.09.2024 01:20:42 |
| Suferinta | Ovidiu_26 | Generalitati | 8 | 19.09.2024 01:05:39 |
| Mila si Suferinta | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 04.04.2011 22:44:24 |
| Suferinta unui orb | Elena_Elena | Intrebari utilizatori | 3 | 13.09.2010 21:14:49 |
|
|