![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Dorin, sa nu uitam ca este singurul dar leganat. Ceea ce indica viata si nu moarte. Asa cum nici in lume, nu leganam pe cineva mort, ci pe cineva viu. Prin coliva are loc tainic, o comunicare cu cei trecuti in lumea vesniciei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Un preot a s-a spus ca simbolizeaza Invierea, mai precis clatinarea pietrelor de pe mormant, care o precede.
A facut parca si cateva trimiteri dar nu le mai retin, pentru mine personal aspectul respectiv nu m-a pus pe ganduri cine stie ce. Altcineva a intrebat si eu eram de fata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre viata si moarte (costel), cred caomul nu poate muri. Ai dreptate, coliva se leagana pentru ca cel adormit este ramas viu. Nici macar moartea vesnica nu este moarte, ci un fel de "viata golita de viu". Cand zic moarte, mintea mea se gandeste la o oprire, la o disparitie, la un neant. Moartea vesnica este insa o continuare a celei de aici. Cel ce a trait pacatul pana in ultima secunda a vietii lui, pacatul il va trai mai apoi pe el, in veci.
|
||||
|
||||
![]()
hmm..asta mo facut si pe mine curios:))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Marius22; 04.09.2009 at 16:46:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citim in Evanghelia lui Matei: După ce a trecut sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul. Și iată s-a făcut cutremur mare, că îngerul Domnului, coborând din cer și venind, a prăvălit piatra și ședea deasupra ei. Și înfățișarea lui era ca fulgerul și îmbrăcămintea lui albă ca zăpada. Ne mai putem gandi la cutremurul ce a avut loc in momentul mortii Mantuitorului, cand multi "drepti" au inviat (o marturie a invierii de obste): Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat; Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora. |
|
||||
|
||||
![]()
Uitati un articol pe aceasta tema - http://www.romanialibera.ro/actualit...tas-46439.html
Ganditi-va ca si preotii leagana, la Sfanta Liturghie, epitaful, atunci cand rostesc Crezul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am privit asta ca pe o ridicare la cer a colivei catre sufletul celui plecat pentru a fi primita de acela.Acum nu stiu daca gresesc,insa asa ma gandesc eu...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
coliva, moartea, mortilor, parastasul, pomenirea |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|