Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2009, 23:38:00
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit pt. sophia

Ti-am citit postare si am incercat sentimente amare. Orice om care se gaseste in mintile sale si maturizat poate vedea si imtelege tipul de probleme pe care tu cu dureroasa dreptate le ridici.
Problemele puse de tine sunt dintre cele mai serioase si grave din toate punctele de vedere :
_ atit din punctul de vedere al nostru , al userilor, prin care ne tradam bagajul de cunostiinte, volumul si temeinicia lor, nivelul practicii morale, nivelul de traire al ortodoxiei,identitatea credintei pe care am reusit sa o pricepem din tot ce se misca in jurul nostru(familie, scoala, biserica,duhovnici,apropiati etc)si nu in ultimul rind ce si cum marturisim din ceea ce am inteles ! Unii dintre noi chiar au aiureala sa creada ca ceea ce facem noi aici,in viteza, este o grozava ,,socializare" neputind-o deosebi de multe ori de vorbaria fara fond si de inducerea in eroare clara.
- din punctul de vedere al administratorului care poate intelege astfel ce rol joaca de fapt acest forum . Este ceea ce si-a propus cu el, ajunge la performantele scontate? Tinde sa devieze spre altceva? Necesita sa intreprinda ceva masuri corective ? Sau totul este bine si poate merge inainte tot asa,reglindu-se oarecum din mers !
- din punctul tau de vedere,care prin felul propriu psihoemotional,instructia ta, seriozitate si profunzimea educatiei primite ,zestrea de credinta preluata din famila parintilor si a bunicilor,nivelul de maturitate atins,propria ta contributie culturala la desavirsirea personalitatii tale,echilibrul psiho-socio-emotional de vietuire in propria ta familie... arata pozitia (dorinta intima,disponibilitatea si nevoia ardenta) si posibilitatile de a vietui ortodox. Cel mai greu este sa vietuiesti si aici ne impotmolim cei mai multi dar tu ridici si problema posibilitatilor de informare tagaduind autori consacrati (ca sa ma exprim lumeste),desconsiderind sf. canoane dupa care se conduce intreaga biserica ortodoxa si primind doar favorabile aprecierilor altora aflati tot in stadiul tau !
La fiecare dintre problemele ridicate este mult si serios de vorbit ,de explicat si de luat in consideratie cu toata seriozitatea. Dar lucrul acesta ar depasi cu mult posibilitatile acestui forum si interesul lui real(sau practic !). Credinta a trecut in cele 2 milenii prin numeroase perioade de prigoana(nu numai cea comunista in care ai fost tu conceputa)in care au existat atit oameni care nu au renuntat la credinta(fie pe fata ,ajungind de regula sfinti, fie in ascuns) dar si altii care fie au balmajit-o fie au renuntat la ea complet pt. alte idealuri ieftine si lumesti. Fiecare are libertatea sa faca ce vrea dar Hristos este D.zeu viu si adevarat indiferent ca noi vrem sau nu asta. Din exemplul tau dar si din cele raspunse mai sus fratelui ,,Costel" reiese cit de importante sunt pacatele parintilor nostrii asupra mai multor generatii viitoare... fie ca acceptam sau nu. Hristos nu are nevoie de noi ,dar noi de el ...da, da, da !O spune El insusi la ev. Ioan ,cap XV :,... nimic nu puteti fara mine !"

Vorbesc deosebit de sincer,problemele pe care le-ai pus-dupa parerea mea- sunt cele mai semnificative dintre toate puse de cineva pe forum iar pt. aceasta contributie sincera si nevinovata la ,,viata " forumului te putem considera regina neincoronata a lui. Ma despart de tine trist...pt. ca ai scos la iveala o realitate pe care o credeam doar teoretica. Vai, cite lipsuri am !

Dumnezeu sa te ierte si sa te aibe in paza si aparare !!!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cor bisericesc ortodox... Anomisimona Generalitati 9 01.05.2018 08:30:33
Monah sau laic Seraphim7 Calugarul 74 27.07.2012 17:01:42
legat de post annajanette Generalitati 31 07.08.2010 18:46:16
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 17 06.01.2010 19:32:40
profil misionar pe un site laic misionarul Resurse ortodoxe on-line 2 26.06.2008 23:32:09