Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Vă recomand cu multă căldură o carte a Părintelui Epifanie , "Garanțiile vieții", unde la pagina 172, am găsit ceva interesant pentru mămimici și nu numai : << Cei căsătoriți nu trebuie să evite numai anticoncepția, dar și programarea copiilor. Să se lase cu încredere în mâinile lui Dumnezeu si să perceapă sosirea fiecărui copil ca pe un mare dar dumnezeiesc. Copii nu sunt cozonaci ca să-i comandăm la cuptor oricând vrem noi și precum vrem. Nu trebuie nicicând , nici o clipă , să uităm faptul că omul aducând pe lume copii devine împreună- creator cu Dumnezeu, precum și cei ce nu au copii , tot voia Lui este>> .
|
Interesanta viziunea paritelui referitoare la cozonaci. Pentru un barbat cozonacii se comanda, pentru multe femei asemenea. Si totusi in mentalitatea noastra inca nu total pervertita, pentru o femeie un cozonac e ceva indelung pregatit. Spre exemplu aduni petale de trandafir si le bati cu zahar in luna mai ca sa ai o aroma speciala pentru cozonacii de la Craciun. Ai grija ce faina si ce drojdie cumperi, trebuie sa ai ceva treburi facute dinainte ca niste cozonaci cum se cuvine iti manaca ceva timp. Trebuie sa ai cald in casa ca sa creasca bine aluatul. Trebuie sa scoti din timp ingredientele de la frigider si sa fie toate la aceeasi temperatura. Trebuie sa te apuci de framantat in liniste, si framanti din greu. Candva ajutau si sotii la framantatul cozonacului, cand obosea unul trecea celalat. In fine, se faceau tot felul de impletituri, se pregateau tot felul de umpluturi. Si cuptorul trebuia pregatit.
In privinta copiilor.. Trebuie sa avem unele cunoastinte care ne sunt de mare folos spre exemplu daca avem vreo radiografie de facut, vreun alt tratament medicamentos, etc. Adesea cateva cunostinte referitoare la fertilitate ne scapa de mari necazuri, de nasteri provocate cu riscuri mari pentru copil, de cezariene inutile, care nu ne vor mai permite apoi sa facem copii, cati si cand da Dumnezeu.
Nu sunt pentru programari, eu nu mi-am programt niciun copil, dar nici pentru prostie nu sunt... si cate femei nu stiu nici macar cand au avut ultimul ciclu...