Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2009, 14:10:54
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de SHOTO Vezi mesajul
Pai daca Eva a fost facuta din coasta lui Adam, tragem concluzia ca aveau aceeasi grupa de sange.
Tu incerci sa-ti explici cum de sunt atatea grupe de sange, dar tu de unde stii ca au fost la fel, si oricum ceea ce este imposibil la oameni la Dumnezeu sigur e posibil ! Pentru toate intrebarile exista si raspuns, chiar daca la unele, noi oamenii nu le gasim !
Reply With Quote
Vechi 18.09.2009, 14:40:34
SHOTO SHOTO is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.06.2007
Implicit

Eu cred in ortodoxie in primul rand. In al doilea rand cum va argumentati la intrebarea unui ateu cu privire la originile oamenilor.
Ei, eu la asta ma refeream!
Nu doresc raspunsuri evazive, precum ca din pietre Dumnezeu poate sa faca mai multi Avrami.
Omenirea avanseaza din ce in ce mai mult in ceea ce priveste stiinta si asta este un lucru foarte bun cu toate ca religia intotdeaua a fost reticenta ( vezi cazul Galileo Galilei ) iar o data cu progresul stiintei, religia, deasemenea trebuie sa tina pasul cu aceasta.
Sper sa fie cineva capabil sa dea un raspuns argumentat in ceea ce priveste grupele de sange caci vor exista f. multi care isi vor pierde credinta.
De aceea e nevoie de raspunsuri argumentate si nu evazive.
Apropo, crezi ca daca mai multe generatiii de oameni devin vegetarieni, li se va schimba grupa de sange?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2009, 14:56:18
SHOTO SHOTO is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.06.2007
Implicit argumente pro

http://www.referatele.com/referate/p...ratele-com.php
Reply With Quote
Vechi 18.09.2009, 16:03:53
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
Am o mare intrebare:
Cum a fost posibil ca din doua persoane care aveau aceeasi grupa de sange sa iasa oameni cu 4 grupe diferite de sange. Cred in Dumnezeu dar as dori sa aflu acest lucru. Multi oameni au ridicat din umeri la auzul acestei intrebari.
Dupa cum ne spune si Parintele Cleopa si Hronograful lui Chedrinos,Adam si Eva au avut 50 de fii si 50 de fiice.Pana la Avram nu era interzisa casatoria intre frati,dupa aceea s-a stabilit sa nu se ia in casatorie rudeniile pana la gradul 4 inclusiv.
In afara de aceasta sa nu uitam ca dupa popularea pamantului de catre Adam/Eva si urmasii lor a venit potopul si au ramas in viata 8 oameni :Noe cu sotia,si fii lui cu sotiile lor(astfel se explica si aparitia celor 3 rase de oameni).Deja de la Noe incoace nu se mai luau fratii intre ei ci verii.
Gandeste-te ca toate acestea au fost facute prin puterea lui Dumnezeu si prin poruncile Sale.Vedem ca in ziua de azi nu se casatoresc rudele de sange pana la al saptelea grad inclusiv tot din porunca Sa.
Oare se contrazice Dumnezeu? Sa nu fie !
Pt. a raspunde tuturor intrebarilor care lovesc in Ortodoxie puse de fii acestei lumi trebuie sa fii foarte bine informat si sa intelegi ca Ortodoxia nu se ascunde dupa deget.Orice intrebare care o pun fii lumii acum,a fost pusa si de inaintasii lor,iar Dumnezeu a raspuns tuturor intrebarilor prin glasul Sfintilor Parinti.
Sfatul meu pentru tine: Studiaza temeinic Ortodoxia,chiar daca asta inseamna ani si o biblioteca impresionanta de carti.
In 10 ani de zile am citit aprox 2000 de carti(sau mai mult) si am acasa vreo 600.
De ce am facut asta ? Pentru ca ma chinuiau sute de intrebari fara raspuns(nici sa dorm nu ma lasau) si totodata doream sa gasesc macar o mica dovada ca nu exista Dumnezeu lucru care(atunci) mi-ar fi produs o imensa bucurie.De ce?
Pai cui nu-i covine sa faca ce il taie capu',si sa stie ca nu va da raspuns niciodata nimanui,mai ales cand se vede clar cat de neputincioase si oarbe sunt legile omenesti si se poate face slalom printre ele cu usurinta?
Deci: Studiaza !
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 14:35:00
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Am o mare intrebare:
Cum a fost posibil ca din doua persoane care aveau aceeasi grupa de sange sa iasa oameni cu 4 grupe diferite de sange. Cred in Dumnezeu dar as dori sa aflu acest lucru. Multi oameni au ridicat din umeri la auzul acestei intrebari.
Daca spui ca tu crezi ,atunci de ce te mai miri ? Nu sti ca ce este la oameni cu neputinta la D.zeu este. Dar daca ti se arata ispititorul (sub orice forma)sau dai tu peste el la rugaciunile de deslegare cu molitve ...tot asa te va interesa cum este posibil de stiintific?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2009, 11:39:54
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit citeste putin o carte de hematologie

Citat:
În prealabil postat de shoto Vezi mesajul
am o mare intrebare:
Cum a fost posibil ca din doua persoane care aveau aceeasi grupa de sange sa iasa oameni cu 4 grupe diferite de sange. Cred in dumnezeu dar as dori sa aflu acest lucru. Multi oameni au ridicat din umeri la auzul acestei intrebari.
sint mai multe grupuri de sange nu numai 4.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2009, 12:05:50
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
sint mai multe grupuri de sange nu numai 4.
Ceva link-uri ne poti da sa citim si noi?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2009, 12:27:29
speranta1970's Avatar
Senior Member

Implicit asta e link-ul

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ceva link-uri ne poti da sa citim si noi?
http://au.wiley.com/WileyCDA/Section/id-351297.html

din pacate nu stiu link-uri decit in limba engleza.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2009, 13:17:38
speranta1970's Avatar
Senior Member

Implicit Pentru cine este curios si interesat in grupuri de sange

http://ibgrl.blood.co.uk/isbt%20page...%20systems.htm
Reply With Quote
Vechi 06.03.2010, 17:41:53
dr.constantin dr.constantin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.03.2010
Implicit hai ca iti explic eu...

prezenta sau nu a aglutinogenelor O,A,B determina implicit grupa sanguina...sper ca asta stiai.mai departe:

aglutinogenele A,O,B sunt glicoproteine(mucopolizaharide) termostabile rezista la 80-100grade C.sinteza lor incepe la nivelul membranei eritrocitare din stadiul de eritroblast,din luna a 3- a a vietii uterine,sunt incomplet active imunologic la copilul de 6-12 luni...
formarea lor este dictata de caractere transmise ereditar,prin genele alele situate pe doi cromozomi adiacenti(unul patern si unul matern)-cate o grupa pe fiecare cromozom...

grupa sanguina e transmisa ereditar- adica de la parinti, Adam nu e tatal Evei
sinteza lor incepe in luna a 3-a a vietii uterine- Eva nu a trecut prin viata intrauterina ca sa sintetizeze aglutinogenele.(deci nu le are...aceste aglutinogenele a capatat in timp rasa umana) adica nu poate fi incadrat in nici o grupa sanguina din sistemul AOB.

Nestiintific ti au mai explicat si altii dar te ai facut ca nu vezi posturile lor: dak a fost facuta din coasta lui Adam de ce nu e la fel ca Adam(pt ca Dumnezeu a facut o diferita de Adam/si la aspect si la grupa sanguina si la mai multe lucruri).Clar?

Last edited by dr.constantin; 06.03.2010 at 17:56:38.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre transfuzia de sange Mirela0110 Generalitati 29 02.10.2016 11:52:19
Donati sange! Dia20_diana Umanitare 77 08.07.2016 09:04:10
Doneaza sange ! Meritoriu Stiri, actualitati, anunturi 14 17.01.2012 19:03:41
Despre picaturile de sange varsate de IisusHristos Daneza Stiri, actualitati, anunturi 2 07.12.2007 12:25:41