Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2009, 19:33:36
mirelat
Guest

Lightbulb erata

Da, Moshe, ai dreptate... AD 2009 este pentru evrei Anul Noul 5770 scuze, se pare ca situl de pe care am luat eu informatia nu era updatat. apropo, am observat ca multi evrei din ziua de azi (probabil cei ne-religiosi) sarbatoresc Rosh Hashanah dar habar nu au in ce an sunt, adica in ce an evereiesc.

Oricum, La Multi Ani si toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 19.09.2009, 20:38:33
Iulia11's Avatar
Iulia11 Iulia11 is offline
Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Locație: Strasbourg
Religia: Ortodox
Implicit

La multi ani tuturor evreilor care citesc forumul asta si nu numai!

Stiu ca si la noi in perioada medievala parca se foloseau "anii de la facerea lumii"....care cred ca sunt aceeasi cu cei din calendarul evreiesc :)
Reply With Quote
Vechi 20.09.2009, 00:11:28
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne ajuta-i pe evrei sa gaseasca drumul spre pace!

Shana tova si hag sameah!

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 20.09.2009, 12:02:50
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Asa se intelege cum Judaismul

se "impaca" cu "teoria evolutii" ca inceputul anilor se face de la facerea omului.
Apropo, Judaismul nu a pretins niciodata ca pamantul este plat si Ierusalimul este "buricul" lumii. Galileo Galileii nu ar fi avut la noi necazuri ca Judaismul nu se impotriveste la descoperiri si inovatii noi.El vrea numai ca poruncile Judaismului sa fiu implinite absolut.
Nu se poate spune ca este multa inteligenta in asta.Sunt sigur ca atunci cand Crestinismul va avea varsta Judaismului azi fi la fel de logic si se poate mai mult.
Nu de mult in alt forum mi s-a scris de catre un crestin ca religia Crestina cere: "crede si nu ancheta".Mie mi se pare asta cam straniu.Este adevarat?

QUOTE=Iulia11;167303]La multi ani tuturor evreilor care citesc forumul asta si nu numai!

Stiu ca si la noi in perioada medievala parca se foloseau "anii de la facerea lumii"....care cred ca sunt aceeasi cu cei din calendarul evreiesc :)[/quote]
Vechi 25.10.2009, 20:52:37
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Nu de mult in alt forum mi s-a scris de catre un crestin ca religia Crestina cere: "crede si nu ancheta". Mie mi se pare asta cam straniu. Este adevarat?
nu este adevarat. "crede si nu cerceta" nu este in preceptele bisericii crestine.

mai multe poti citi aici: http://www.laurentiudumitru.ro/crede-si-nu-cerceta.php

si ceva aici: http://blog.sirg.ro/2008/09/10/despr...si-nu-cerceta/
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Evrei Darkanian Generalitati 46 30.09.2012 00:43:47
Calculul zilei la evrei culianul Sfintele Pasti - Invierea Domnului 9 17.04.2012 20:49:52
Ritualul inmormântării la evrei cristiboss56 Slujba inmormantarii 5 30.06.2010 16:04:15
Inmormantarea la evrei. Evreulcelales Iudaismul 9 17.12.2009 18:44:18
intrebari despre evrei dianadi Generalitati 9 01.02.2009 22:10:20