![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe vremea Sfintilor Apostoli nu exista biserica ortodoxa cu traditiile ei. Faceti o comparatie intre felul cum arata biserica din vremea Sfintilor Apostoli (vedeti Faptele Apostolilor si epistolele lor) si felul cum arata biserica ortodoxa. Veti gasi foarte multe diferente si putine asemanari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iubitul meu frate nu stiu daca m-am facut inteles da iti dau dreptate, e bine ca un credincios sa cunoasca Sfanta Scriptura, dar doar cunoasterea ei nu-l face cu nimic mai credincios, gandeste-te bunicii nostrii nu prea stiau citi, totusi aveau o credinta mult mai puternica si roditoare decat noi cei ce azi memoram versete biblice Da sunt intru totul de acord ca Scriptura ii poate face pe atei sa se intoarca, dar sunt in acelasi timp convins ca o scriptura inteleasa gresit ii poate face sa se departeze si mai mult de crestinism si Dumnezeu Cand am zis ca ateii citau din Scriptura, nu o faceau sa intareasca credinta ci o faceau pentru a batjocori Scriptura, pt a batjocori Numele Lui Dumnezeu Biserica nu a ramas si nici nu trebuia sa ramana la stadiul primar, am vrea acum sa avem curatenia primilor crestini, umblarea primilor crestini dar nu uita ca Duhul Sfant e lucrator, acesta a lucrat in Biserica, si nu gresesc cand zic ca Biserica ortodoxa isi are originile in apostoli pt ca atunci s-a format Biserica apoi s-a dat generatiilor urmatoare, Oamenii nu sunt roboti, Dumnezeu le-a dat libertate si orizonturi Ei au incercat sa imbunatateasca viata cultica, serviciile divine, toate facandu-se nu dupa capul fiecaruia ci in adunari sinodale , in sinoade ecumenice Nimic din ortodoxie nu e la intamplare, si mijloacele de exprimare a credintei nu fac altceva decat sa inalte omul de la statutul de legalist la statutul de traitor al credintei, al pocaintei
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa este. Cunoasterea este inutila daca nu pui in practica ceea ce cunosti. Iar punerea in practica este inutila daca nu este facuta cu dragoste (1 Corinteni cap.13). Dar, nu trebuie sa minimalizam rolul cunoasterii. Nu suntem adepti ai sloganului "crede si nu cerceta". Citat:
Iar in ceea ce priveste credinta bunicilor... parea mai puternica in functie de conjunctura (in lumea satului nu-ti permiteai sa-ti faci de cap - te stiau toti). Dar, adevarata credinta s-a vazut cand firea omeneasca a fost rascolita. Am citit niste articole din presa anilor 1920, in care "bunicii" si-au marturisit credinta punand parul pe unii "eretici", la indemnul "preafericitilor". De asemenea, daca citi romanul "Rascoala" (inspirat din fapte reale), de Liviu Rebreanu veti gasi niste manifestari reale ale credintei: crime, violuri, etc. "Va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna"- scria Sfantul Apostol Iuda. Ce justificare aveti pentru adaugirile aduse acelei credinte primare, pline de putere? Era cumva incompleta acea credinta? Stim noi, adaugitorii, mai mult decat Sfintii Apostoli? |
|
||||
|
||||
![]()
au pus parul pe unii "eretici"?sincer?foarte bine.......chiar unii merita.din plin........dar,condor...de ce esti rautacios?unii "eretici"au pus parul si pe altii....de asta nu ai auzit din ziarele vremii?aaaaaaaaaaaaaa,scuzama.....vezi doar partea pozitiva?uitate si la partea negativa!stiii care este partea negativa la ortodocsi?ca le-a dat aripi sa-si faca veacul acesti protestanti in romania.....nu au ce cauta aici....de exemplu in serbia nu prea au ce cauta......de ce tocmai in romania.....?chiar si-n grecia sunt fugariti......ce cauta acestia aici?au venit cu tone de ajutoare din germania si america ca sa ne ademeneasca?mai bine stam in saracia noastra si nu avem nevoie de ......."zdremtele"lor din germania si america.........doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iubitul meu, una e ceea ce va impune secta sa ganditi si alta e realitatea de care ne lovim, este foarte clar ca o interpretare, o credinta inafara Bisericii e erezie, vezi, conform cu principiul dumneavoastra, s-au format sectele, "ce sa ascultam noi de Biserica, n-are dreptate" si in subiectivismul nostru creem erezii peste erezii, asa cu Biblia in mana Faptul ca o mana de oameni se aduna regulat , citesc din Scriptura,canta si au o traire morala nu-i face automat Biserica lui Hristos ci doar o gasca de razvratiti, iar neascultarea, mandria, e pacatul de capatai Apoi mie mi se pare o jignire adusa bunicilor mei si ai tai, sa pui in carca lor pacatele unora sau altora si sa spui "uite asta era "credinta" lor" dar e ceva tipic pt neo-protestanti! criminali, violatori etc, au existat si vor exista cat va tine lumea, Versetul scos din context pe care-l aduci, vorbeste despre credinta nu despre Sola Scriptura, credinta data odata pt todeauna este aceea in Iisus Hristos, aici nu se vorbeste despre moduri de inchinare, despre traire sau organizare cultica
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In conceptia dvs., ce ar trebui sa faca cei care sunt in Biserica lui Hristos? |
|
||||
|
||||
![]()
Eh, sa nu exageram cu toleranta neoprotestantilor, in special in ce priveste mantuirea. Am auzit de cateva ori ca " daca vreti sa ne intalnim si pe lumea cealalta in rai trebuie sa va pocaiti (botezati, predati, sa-l primiti pe Iisus ca mantuitor personal, sau ce eufemism au folosit) ca altfel nu stiu daca ne inatlnim" :D :D :D Si asta este o conceptie generala intre neoprotestanti -- adica daca nu te "predai" nu poti sa te mantuiesti doar ortodox sau catolic fiind.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Faptul ca o mana de oameni se aduna regulat , citesc din Scriptura,canta si au o traire morala nu-i face automat Biserica lui Hristos ci doar o gasca de razvratiti" - sunt cuvintele dvs. Am intreles ca faceti referire la "sectele neo-protestante", despre care spuneti ca "se aduna regulat, citesc din Scriptura, si au o traire morala". Aceleasi atribute le avea si Biserica lui Hristos din primul secol: membrii ei se adunau (si se rugau), cercetau Scriptura si duceau o viata morala. Curios este faptul ca, pe cei care au astfel de atribute, dvs. ii numiti "o gasca de razvratiti", care nu au dreptul sa creada ca fac parte din Biserica lui Hristos. Atunci va intreb: cei care merg la slujbe care nu se tineau pe vremea Sfintilor Apostoli, pupa mana preotului, se ichina la sfinti (inchinare refuzata chiar de Sfintii Apostoli), apoi injura, se imbata, fura si curvesc, pot avea pretentia ca sunt Biserica? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Recunoasteti ca ati iesit la vanatoare de " credinciosi caldicei" si nu sunteti nicidecum aici pentru a constientiza ca denominatiunea dumneavoastra e gresita si nu are nici o legatura cu Biserica din timpul Sfintilor Apostoli? Pe vremea Apostolilor exista exact Biserica Ortodoxa, si pur si simplu nu vreti sa acceptati acest lucru pentru ca preferati sa faceti prozelitism pentru ca asta va cere confesiunea dumneavoastra. Este logic ca o singura Biserica, o singura confesiune este si poate fi cea adevarata, cea din timpul Sfintilor Apostoli...cele care au aparut dupa 1054 sunt niste inventii hilare si atat ![]() Bafta la vanatoarea de " credinciosi caldicei"...numai ca ati gresit forumul, un simplu sfat!!! ![]() |
![]() |
Tags |
dfgergheg |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? | Florin-Ionut | Secte si culte | 90 | 14.02.2012 13:25:48 |
problema mea... | soulonfire | Generalitati | 41 | 18.08.2011 21:46:52 |
am si eu o problema.. | noname | Umanitare | 6 | 26.12.2008 00:16:18 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|