Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2009, 22:03:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
F. corect ! Dar după tine ( sincer ) , de unde venim și unde mergem ? Sau sensul vieții în general ! De afirmi că nu mai avem nimic comun cu maimuțica din semnătura ta, ești întru totul deacord că suntem o "specie" civilizată, evoluată . Corect ori ba ? Apărută după părerea ta ( în general ) din senin , aiurea, fără nici o explicație anume. Scrabble ( fostul ) actualul Miron, "verișorul" tău , îmi explica ( filozofa ) odată, că < sensul vieții este perpetuarea vieții !> . Halal explicațiune pentru un "evoluat" în toate cele. Poate tu, ce ești mult mai luminat, îmi oferi lămuriri ( explicații ) suplimentare.
Daca tu imi spui care e sensul vietii in rai si sensul existentei lui Dzeu, iti spun si eu sensul vietii, de unde venim si unde mergem.

Am mai spus de atitea ori ca: avem multe in comun cu maimutica, de aia avem barbatii tite, de aia respiram pe aceeasi gaura pe unde mincam, de aceea tinem atit de mult la copilul nostru si multe, multe, altele. Sintem o specie civilizata, care nu a aparut din senin dar are legatura cu aleatorul, cu o explicatie data de evolutionismul prin selectie naturala.
Scrabble a spus si el ca sa spuna ceva. Ateii nu sustin ca viata are vreun sens, ca viata noastra trebuie neaparat sa aibe vreun sens. Asta nu inseamna ca noi nu putem sa ii dam un sens, fiecare dupa puterile sale.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:11:10
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Daca tu imi spui care e sensul vietii in rai si sensul existentei lui Dzeu, iti spun si eu sensul vietii, de unde venim si unde mergem.

Am mai spus de atitea ori ca: avem multe in comun cu maimutica, de aia avem barbatii tite, de aia respiram pe aceeasi gaura pe unde mincam, de aceea tinem atit de mult la copilul nostru si multe, multe, altele. Sintem o specie civilizata, care nu a aparut din senin dar are legatura cu aleatorul, cu o explicatie data de evolutionismul prin selectie naturala.
Scrabble a spus si el ca sa spuna ceva. Ateii nu sustin ca viata are vreun sens, ca viata noastra trebuie neaparat sa aibe vreun sens. Asta nu inseamna ca noi nu putem sa ii dam un sens, fiecare dupa puterile sale.
Sensul vietii trebuie sa fie MANTUIREA! Asta e obiectivul principal!

Si mata mea are tate, si scroafa are tate...

Dar cand esti batut in cap... si mai esti si "orb"... si dracu isi baga coada... hello topcat :) !
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:13:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Sensul vietii trebuie sa fie MANTUIREA! Asta e obiectivul principal!

Si mata mea are tate, si scroafa are tate...

Dar cand esti batut in cap... si mai esti si "orb"... si dracu isi baga coada... hello topcat :) !
Al vietii, o fi.
Imi spui te rog care e sensul mintuirii?
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:14:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:

Buun, ne înțelegem perfect ! Deci tu ca un priceput, ști explicația noastră , bună, rea ( pt. tine ) e răspunsul "nostru" : MANTUIREA . Nu mă afectează dacă îl accepți ( răspunsul ) sau nu. Ai libertate deplină ! Dar te rog dă și tu (voi ) un sens , bazat pe ceva cât de cât logic ( sau mai puțin logic ) . Eu te accept pe tine și tu pe mine , ne respectăm CREZUL , dar că tot ai pus o grămadă de întrebări pe acest forum Ortodox, am ( avem ) și dreptul să-ți cunoaștem credința, propria-ți filozofie și concepție despre viață în general. Deci , o luăm cu sensul . . .Te ascult ( te aștept ) !
Vechi 25.09.2009, 22:16:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Buun, ne înțelegem perfect ! Deci tu ca un priceput, ști explicația noastră , bună, rea ( pt. tine ) e răspunsul "nostru" : MANTUIREA . Nu mă afectează dacă îl accepți ( răspunsul ) sau nu. Ai libertate deplină ! Dar te rog dă și tu (voi ) un sens , bazat pe ceva cât de cât logic ( sau mai puțin logic ) . Eu te accept pe tine și tu pe mine , ne respectăm CREZUL , dar că tot ai pus o grămadă de întrebări pe acest forum Ortodox, am ( avem ) și dreptul să-ți cunoaștem credința, propria-ți filozofie și concepție despre viață în general. Deci , o luăm cu sensul . . .Te ascult ( te aștept ) !
Mai intii o intrebare, te rog, ca sa ne lamurim: de ce viata trebuie sa aibe vreun sens?
Si inca una, ajutatoare: ce sens are mintuirea?
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:18:41
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Topcat, cum iti explici ca pe suprafata pamantului inca mai exista maimute? N-ar fi trebuit sa evolueze toate in... "noi"?
Vechi 25.09.2009, 22:21:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Topcat, cum iti explici ca pe suprafata pamantului inca mai exista maimute? N-ar fi trebuit sa evolueze toate in... "noi"?
Nu
Din intrebarea ta imi dau seama ca habar nu ai ce inseamna evolutia prin selectie naturala. Daca doresti sa afli iti stau la dispozitie, n-as vrea sa incarc topicul asta.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:25:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Nu
Din intrebarea ta imi dau seama ca habar nu ai ce inseamna evolutia prin selectie naturala. Daca doresti sa afli iti stau la dispozitie, n-as vrea sa incarc topicul asta.
Excelent răspuns ! Mergi mai departe în selecția ta . . .
Vechi 25.09.2009, 22:27:17
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
Nu
Adica maimuta care a stat la baza "noastra" a fost mai iscusita decat strabunii urangutanului si-ai maimutei capuccin si-a mai si beneficiat de circumstante favorabile (meteo, ambientale, etc)...?
Maimuta care a stat la baza rasei asiatice a avut, la randul ei, ochii oblici?
Vechi 25.09.2009, 22:27:57
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Al vietii, o fi.
Imi spui te rog care e sensul mintuirii?
Mantuirea si aspectele ei

http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...i-aspectele-ei

Poftim!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? ar14rai Secte si culte 69 05.02.2013 12:18:29