![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
In sens larg, da. In nici un caz nu frati intru credinta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos scos din inima, ca doar nu'L putem purta pe Hristos in inima cand ne iubim sotia. (Continuand duhul de mai sus.) Fratilor, oare gasiti temeiuri la Sfintii Parinti, ori in Scriptura, pentru a ne ascunde anume fapte binecuvantate de la fata icoanelor. Este o taina a omului aceasta fapta, este o intimitate a celor doi, insa Domnul, prin harul trimis la Cununie a facut posibila aceasta unire. Oare acel har si prezenta a lui Hristos Euharistic in cei doi se retrage dupa noaptea Nuntii?! Sa nu fim mai sfinti decat sfintii. Sa le urmam dragostea si discernamantul. "Vai celui prin care vine ispita." Vai noua, daca prin noi se va sminti vreun incepator sau unul mai mic din Biserica. Nu conteaza ca un om este episcop sau nu. In dreapta credinta, mireanul este egal cu clericul. De multe ori, din mandrie, un cleric poate gresi cu mult mai mult decat un mirean. Asa ca, citatul de mai sus, nu are o greutate mai mare prin faptul ca e spus de un "vladica".
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 28.09.2009 at 09:44:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce religie spuneai ca esti, domnule? Am observat ca-ti place sa filozofezi dupa ureche, dar nu mi-am imaginat ca esti chiar atita de slab pregatit in materie de credinta elementara. Dumnezeu a binecuvintat, intr-adevar, unirea barbatului cu femeia in cadrul casatoriei, dar in acelasi timp este o concesie facuta din cauza slabiciunii omenesti. Casatoria este forma inferioara de traire crestineasca si daca constientizam aceasta stare, atunci ne dam si seama ca nu avem nici un motiv sa ne simtim spiritual confortabil sau sa fim intr-atit de lipsiti de modestie incit sa ne etalam in fata lucrurilor sfinte iesirile tolerate. Impreunarea trupurilor nu face parte din viata sfintilor si nici din Imparatia lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, credeam ca este un simplu cleric, nu un sfant.
Sfantul imi cunoaste gandurile si stie inima cu care am vorbit pana acum. De aceea, stau linistit. Intre un sfant casatorit (Sf. Spiridon) si un sfant necasatorit (Sf. Nicolae) sa nu indraznim vreodata sa facem ierarhizare. Sunt canoane foarte aspre pentru cei ce vad nunta si relatiile trupesti drept inferioare si cazute. Subiect inchis. Imi cer iertare pentru faptul ca nu m'am facut inteles. Har, mila si pace de la Domnul. Si pentru mine luminarea mintii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Dupa moartea sotiei sale atit Sf. Spiridon, cit si fiica sa au intrat in manastire. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toti cei care traim dupa Legea Noua casatoria nu este in nici un caz “cale de sfintenie”, ci numai pavaza in calea desfriului, o concesie facuta din cauza slabiciunii omului. Iata citeva citate din autori hiperortodocsi care sublineaza acest fapt spre neplacerea multora:
“34. Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie.” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vreau numai sa pun in evidenta aceasta formula: "iesire tolerata", care mi se pare o perla. Asta vezi tu, hiperortodox cum esti, in actul trupesc in cadrul unei casatorii binecuvantate de Dumnezeu? Si este incompatibil cu sfintenia, zici? Dar sfintii casatoriti, unde ii pui? Acest mod de a vedea lucuurile a fost condamnat de sinoade, asta ar trebui sa stii. Casatoria este o cale de sfintenie, si casatoria include si actele trupesti.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 12:36:26 |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
ma intereseaza icoanele bizantine | carmenserghi | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 10 | 01.05.2011 10:07:43 |
Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 15:56:53 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|