Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2009, 01:56:25
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de spiri_don Vezi mesajul
Biblia spune: "Feriți-vă de proorocii mincinoși" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristoși și prooroci mincinoși" (Mat. 24:24). "Să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile....căci in lume au ieșit mulți prooroci mincinoși" (1 Ioan 4:1).
Domnule Iustin, am citit afirmatiile tale despre Ellen White, insa da-mi voie sa le cataloghez ca fiind false. Daca tu imi dovedesti ca Ellen White se contrazice in vreun fel cu Biblia, atunci iti dau dreptate in tot ceea ce ai spus. Astept raspunsul tau...
Poti sa-mi arati un profet care a trait din vanzarea propriilor profetii si care a dus-o mai mult decat decent asa cum a trait ea?? Daca cultul adventist are duhul profetiei cu care se mandrea pe vremea cand traia Ellen White, unde este acum un alt profet asemenea ei. Ea a fost ridicata de sotul ei, un om de afaceri care a castigat de pe urma ei si a ,,viziunilor,, ei.
Vechi 26.09.2009, 07:53:05
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Poti sa-mi arati un profet care a trait din vanzarea propriilor profetii si care a dus-o mai mult decat decent asa cum a trait ea?? Daca cultul adventist are duhul profetiei cu care se mandrea pe vremea cand traia Ellen White, unde este acum un alt profet asemenea ei. Ea a fost ridicata de sotul ei, un om de afaceri care a castigat de pe urma ei si a ,,viziunilor,, ei.
Tipic. Cand apare o intrebare suparatoare, se agita o fantosa umpluta cu rumegus. Mult rumegus...
Vechi 28.09.2009, 02:55:18
iustinian
Guest

Implicit

Domnule Iustin32 dvs vorbiti din ce ati auzit, insa niciodata nu ati deschis una din aceste carti. Am citit multe carti bune, unele foarte bune, insa nici una nu se compara(exceptand Cartea Sfanta), cu ceeace a scris femeia asta. Poate din intamplare sau din pura curiozitate vei deschide intr-o buna zi cartea - Tragedia Veacurilor - apoi fa comentarii.
Vechi 04.10.2009, 23:23:50
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustinian Vezi mesajul
Domnule Iustin32 dvs vorbiti din ce ati auzit, insa niciodata nu ati deschis una din aceste carti. Am citit multe carti bune, unele foarte bune, insa nici una nu se compara(exceptand Cartea Sfanta), cu ceeace a scris femeia asta. Poate din intamplare sau din pura curiozitate vei deschide intr-o buna zi cartea - Tragedia Veacurilor - apoi fa comentarii.
Ce fel de viata a avut Ellen White ca sa merite a-i citi cartile cu texte plagiate sau ,,imprumutate,,? Si-a impartit ea averile saracilor si a urmat saraciei lui Hristos si Sfintilor? Nu. S-a lepadat ea de lume si de propriile patimi asa cum au facut profetii si Sfintii care I-au urmat lui Hristos? Nu. Ea si sotul ei afacerist au infiintat o asociatie familiala de vandut carti plagiate din care a castigat destui bani. Care din profeti au facut asa ceva? Cate carti ale Sfintilor care i-au urmat cu adevarat lui Hristos si cerintelor Lui privind desavarsirea ai citit tu ca sa ma intrebi daca am citit din cele ale ,,profetesei,, voastre plagiatoare?
Vechi 04.10.2009, 23:44:48
condor
Guest

Implicit

Citat:
Ce fel de viata a avut Ellen White ca sa merite a-i citi cartile
Totusi, este o persoana careia i se acorda foarte multa atentie, inclusiv de catre dvs. Este si acesta un mod de apreciere.
Vechi 06.10.2009, 00:30:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Totusi, este o persoana careia i se acorda foarte multa atentie, inclusiv de catre dvs. Este si acesta un mod de apreciere.
Halal raspuns. Asta nu se cheama raspuns.
Vechi 06.10.2009, 08:56:50
condor
Guest

Implicit

Citat:
Cate carti ale Sfintilor care i-au urmat cu adevarat lui Hristos si cerintelor Lui privind desavarsirea ai citit tu ca sa ma intrebi daca am citit din cele ale ,,profetesei,, voastre plagiatoare?
Nu numai ca am citit astfel de scrieri, ci le-am cercetat si le cercetez in continuare, increzandu-ma, intru totul, in invataturile descoperite. Ma refer la invataturile Sfintilor Apostoli.

Dvs. nu va puteti "lauda" ca va incredeti in totalitate, in invataturile sfintilor. De Sfintii Apostoli, din Sfanta Scriptura, ati cam uitat (invataturile lor nu prea se potrivesc cu traditia).
Iar din invataturile sfintilor de dupa apostoli faceti selectie (nu le recunoasteti pe toate).

Nu aveti nimic stabil. Mai ciupiti din Sfanta Scriptura, mai ciupiti din scrierile sfintilor, mai preluati din mitologia greaca, mai luati din obiceiurile pagane. Si, ati facut o salata, preparata timp de 2000 de ani cu care va laudati.

Noi stim doua lucruri: Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si sta la baza marturiei noastre de credinta; celelalte scrieri ne sunt de ajutor, dar numai verificate cu Biblia.
Vechi 06.10.2009, 20:38:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Nu numai ca am citit astfel de scrieri, ci le-am cercetat si le cercetez in continuare, increzandu-ma, intru totul, in invataturile descoperite. Ma refer la invataturile Sfintilor Apostoli.

Dvs. nu va puteti "lauda" ca va incredeti in totalitate, in invataturile sfintilor. De Sfintii Apostoli, din Sfanta Scriptura, ati cam uitat (invataturile lor nu prea se potrivesc cu traditia).
Iar din invataturile sfintilor de dupa apostoli faceti selectie (nu le recunoasteti pe toate).

Nu aveti nimic stabil. Mai ciupiti din Sfanta Scriptura, mai ciupiti din scrierile sfintilor, mai preluati din mitologia greaca, mai luati din obiceiurile pagane. Si, ati facut o salata, preparata timp de 2000 de ani cu care va laudati.

Noi stim doua lucruri: Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si sta la baza marturiei noastre de credinta; celelalte scrieri ne sunt de ajutor, dar numai verificate cu Biblia.
Si daca ai citit asemenea scrieri, ai facut vre-o comparatie intre viata acelor Sfinti si viata singurei voastre ,,profetese,, din ,,viziunile,, careia s-a nascut secta voastra?

Dar tu te poti lauda ca te increzi in toate invataturile, scrierile si ,,viziunile,, singurei voastre ,,profetese,, pe temelia carora s-a constituit secta voastra? Ea nu a avut greseli???!!! Si ce greseli-aberatii!!???
Biserica primara nu s-a intemeiat pe parerile-teologumene ale unui singur om fie el si Sfant Martir , ci pe baza a ceea ce s-a crezut de la Apostoli si urmasii lor in toate locurile si in toate timpurile, nu ca la voi cu un singur asazis profet pe invatatura si ,,viziunile,, s-a intemeiat o secta.
De unde aveti voi Biblia ca sa ziceti ca o aveti? Ati luat-o de la Biserica Catolica dar voi nu ati vrut sa recunoasteti si Sfanta Traditie (ce-i drept corupta de catolici dar fara inovatii la ortodocsi) din care a iesit si Biblia si singura in masura sa talcuiasca Biblia caci Biserica-pastratoarea amandoura este stalpul si temelia adevarului,(Efes 3,15) nu Biblia care s-a nascut din Biserica.

Last edited by Iustin32; 06.10.2009 at 20:46:51.
Vechi 06.10.2009, 21:04:13
condor
Guest

Implicit

Citat:
Dar tu te poti lauda ca te increzi in toate invataturile, scrierile si ,,viziunile,, singurei voastre ,,profetese,, pe temelia carora s-a constituit secta voastra? Ea nu a avut greseli???!!! Si ce greseli-aberatii!!???
Nu. Ma pot lauda ca ma incred in toate invataturile Sfintei Scripturi. In rest, totul se verifica cu Scriptura (inclusiv scrierile Ellenei White - simpatia dvs.).

Citat:
Biserica primara nu s-a intemeiat pe parerile-teologumene ale unui singur om fie el si Sfant Martir , ci pe baza a ceea ce s-a crezut de la Apostoli
Biserica noastra se bazeaza pe tot ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu (invataturile proorocilor, invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli).

Citat:
De unde aveti voi Biblia ca sa ziceti ca o aveti?
De la Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu nu este proprietatea vre-unei biserici.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CASATORIE ALBA nicoleta23 Stiri, actualitati, anunturi 79 05.07.2021 14:02:53
'CALUGARIA ALBA' Nosam Nunta 65 03.12.2020 15:32:51
Calugaria alba Angela Calugarul 169 06.01.2018 23:37:30
Casatoria alba Adriana_Crestina Nunta 7 11.08.2011 22:32:25