Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2009, 19:51:40
adimirea
Guest

Implicit

Tocmai scrisesem un mesaj lung in care incercam eu sa argumentez de ce este o problema protestantismul.
Dar mi-am dat seama ca mult mai bine este sa va zic ca decat sa ne certam cu ei si sa fim asa de invrajbiti poate ca ar trebui sa incercam sa-i convingem sa se intoarca la Dreapta Credinta; ortodox fix asta inseamna, ortos - drept, doxa - credinta. In limbajul primelor texte sfinte.
Eu sincer m-as bucura ca acesti oameni rataciti, fara o identitate, fara o biserica, ca niste pribegi prin intuneric, sa se intoarca acasa si sa fie iarasi in Adevar. Si nu vreau sa par ca stiu eu prea multe, sincer prima oara, repet PRIMA oara am fost la Biserica saptamana trecuta; cred cu adevarat in Dumnezeu de doar 2 luni! Si nici nu stiu cum sa spun ca nu vreau sa zic prea multe cuvinte, dar m-am simtit atat de bine si de multumit si de orice cand am iesit incat doresc asta oricui.
Multi dintre ei stiu mult mai multe despre Biblie ca mine, poate sunt si mult mai buni, si mai orice... dar ii vad rataciti si cautand sa-si faca biserica lui gigi... de ce cautarea asta pentru o biserica, daca nu va intereseaza? Poate ca trebuie sa simtim mila, compasiune si sa intelegem situatia lor. De fapt ce cauta este linistea pe care numai stiinta ca esti in Adevar ti-o poate da. Poti sa memorezi Biblia din scoarta in scoarta si sa fii cel mai bun orator... si ateii stiu Biblia, unii dintre ei, poate mai bine ca un credincios; insa numai Credinta Dreapta si Biserica Dreapta te pot elibera.

Asadar, eu as propune sa se discute nu despre "protestantii: o problema" ci despre "protestantii: cum sa-i ajutam?"
Reply With Quote

Tags
dfgergheg

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10