![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa si aici. De exemplu, Sf. Ap. Pavel spune ca barbatul trebuie sa se roage cu capul descoperit, iar femeia cu capul acoperit, de unde sarim si zicem: pai da, deci femeile cu capul acoperit in biserica. Da, dar tot Sf. Pavel zice: "rugati-va neincetat"; asta pentru ca oriunde suntem, Hristos este cu noi. Deci: femeile cu capul acoperit peste tot! Daca am avea rugaciune, nici n-am mai vedea hainele celorlalti, ci l-am vedea pe Hristos in ei, luminand. Adevarata Casa a Domnului este fiinta noastra, "Templu al Duhului Sfant". Daca am nimerit biserica de zid dar am ratat-o pe aceasta din urma, n-am facut nimic. In urma noastra raman doar hainele ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa asta nu inseamna intr-adevar in duh, in inima noastra, si prin faptele noastre care o reflecta, insa nu neaparat prin semne exterioare ca imbracamintea. Daca e sa luam literal spusele sfantului Pavel cum propui tu, Lavrentiu, atunci nici barbatii nu ar trebui sa-si acopere niciodata capul, nici in afara bisericii. Or unii barbati si-l acopera chiar in biserica - preotii calugari, si episcopii. Eu raman la cele spuse in epistola lui Diognet, ca nu prin haine se deosebesc crestinii de ceilalti.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta ziceam si eu, referitor la formalisti: pai daca suntem formalisti, sa fim pana la capat, sa nu ne oprim doar la "Casa Domnului". |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Tiganii ne terfelesc iarasi fara mila imaginea tarii !!! | guardian knight | Generalitati | 179 | 23.07.2013 15:57:03 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|