Draga Andrei,
Sunt de acord cu tine in ceea ce spui si te inteleg perfect, insa pentru ai convinge si pe ceilalti, cred ca ar trebui sa expunem situatia altfel±
Nu ortodocsii trebuie sa invete lucruri noi de la alte religii, CI ROMANII AU FOARTE MULTE DE INVATAT DE LA ALTE POPOARE. Multi sar ca arsi daca aud de alte culte...Pentru a ridica ortodoxia in slavi , nu e nevoie sa calcam in picioare alte religii...
Ne batem cu pumnii in piept ca Ortodoxia e singura adevarata, si toti ceilalti apartin divolului...hmmm...Pai mie asta imi miroase a MANDRIE...NOI SUNTEM CEI MAI TARI SI CEI MAI MARI SI CEI MAI DESTEPTI, SI MAI INTELEPTI....atitudinea asta nu are nimic de/a face cu ortodoxia si in situatia in care ajungem la altfel de afirmatiii deja suntem mai pacatosi ca ereticii....Ca macar ei nu stiu cu ce se mananca orotdoxia, dar noi ce justificare ii vom da Domnului pentru comportamentul nostru

.
Ia sa incercam sa facem abstractie de restul religiilor, dar abstractie la modul ca noi sa fim crestini fara a ne raporta la neortodocsi si fara ai critica in primul rand. Sa/i privim pe ceilalti ca oameni si nu ca musulmani, iudei, hindusi, sectanti etc. Si veti vedea ca avem f multe de invatat unii de la altii, caci ŽDar din dar se face raiulŽ...