![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu va recomand scrierile Sfintilor Apostoli, contemporani cu Domnul Iisus Hristos (le gasiti in Sfanta Scriptura). Va recomand si scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur. Postez un comentariu la Ioan 2:4. Imi pare rau ca nu am gasit nici un site romanesc cu acest comentariu (de inteles, nu place ortodoxiei ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur). http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf114.iv.xxiv.html O intrebare importanta: stiti de cand au inceput crestinii sa o venereze pe Maica Domnului. Daca se poate sa dati un raspuns documentat (nu abureli din care sa reiasa ca a venerat-o insusi Hristos). |
|
|||
|
|||
![]()
Te pune cineva sa o venerezi pe MD?Nu.
Atunci te rog veziti te topicurile avizate si care iti corespund. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Ioan Gura de Aur a cinstit-o pe Maica Domnului.. http://www.maicadomnului.ro/pr-adria...ui_l23_p0.html Nu ne "place" Sf. Ioan Gura de Aur?! Ba chiar avem o scurta rugaciune catre el (alaturi de alti sfinti), se rosteste in fiecare seara. De cand este cinstita Maica Domnului? Dintotdeauna! Un articol despre timpurile apostolice la care faci referire: http://sfioanmaximovici.wordpress.co...xa-1/#more-159 Sa te lumineze Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la timpurile apostolice: va rog sa-mi spuneti ce concluzie trageti, referitor la venerarea Maicii Domnului, cercetand chiar scrierile Sfintilor Apostoli (nu comentariile ulterioare). Va este greu sa cititi Epistolele Sfintilor Apostoli (se gasesc in Sfanta Scriptura)? Sau, ca sa va fie mai usor, va pot da un link unde gasiti Sfanta Scriptura in varianta online, cu program de cautare. Veti putea descoperi usor de cate ori scriu Sfintii Apostoli despre Maica Domnului. Doar daca va intereseaza ce spun Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Poate, preferati scrierile "mult mai inspirate" ale sfintilor contemporani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei nu sunt morti, ci prin lor viata daruita lui Iisus Hristos au dobandit viata vesnica si pururea se roaga pentru mantuirea oamenilor. Biserica este vie, iar a cere ajutor in rugaciune unui sfant nu este ceva nefiresc. Ar fi multe de spus.. Asa, ca o observatie, ma doare ca in afara ortodoxiei a fost redus crestinismul la o suita de invataturi (morale, de viata etc...). A fost redus si "croit" pe ingusta masura a intelegerii umane. Este dureros! Eu as fi foarte suspicioasa in fata unei doctrine care poate fi patrunsa cu mintea, este golita de "taine". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce ne deosebeste, este criteriul de clasificare a invataturilor Sfintilor Parinti (in invataturi bune si in invataturi gresite). Dvs. credeti in hotararea sinoadelor (desi, chiar si pe unele din acestea le considerati eretice). Noi verificam totul cu Sfanta Scriptura, dupa cum ne indeamna Sfintii Apostoli: "Cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa." (Fapte 17:11) Citat:
Vorbiti de taine. Si Sfanta Scriptura vorbeste de "taine", dar se refera la taine descoperite, aduse la cunostinta omului (cu vre-o 3 exceptii). Prin "tainele" dvs. il transformati pe crestin intr-o persoana mistica si credula (nu credincioasa). Prin cunoasterea tainelor (asa cum sunt dezvaluite in Cuvantul lui Dumnezeu) crestinul devine o persoana cunoscatoare si credincioasa. Asta este si voia Domnului. P.S. Referitor la taine: Sfanta Scriptura ne prezinta vre-o trei taine care nu pot fi explicate rational. Curios este faptul ca, una dintre taine, foarte importanta, nu face parte din tainele ortodoxiei. "sa pastreze taina credintei intr-un cuget curat."(1 Timotei 3:9). Ca tot va laudati cu taine: Ce ati facut cu "taina credintei"? Unde ati pierdut-o? Caci, nu face parte dintre cele 7 taine cu care va tot laudati. |
|
||||
|
||||
![]()
Iar noi in nevrednicia noastra ii vom corecta pe Sfintii Parinti. Mi se pare cam exagerat ca eu sa corectez- las Biserica sa decida. Pe mine ma inspaimanta cand aud aceste judecati subiective. Cum adica daca interpretarile lor nu coincid cu interpretarile mele inseamna ca ei au gresit???
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din cercetările mele, am reconstituit episodul catolic, însă. Am scris relativ recent un eseu pe tema aceasta (a se ignora tonul un pic subiectiv, respectiva adresă este locțiitoare de blog și nici măcar conținut suficient nu am timp să pun). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe nedrept a fost condamnat patriarhul Nestorios al Constantinopolei fiindcă respingea cultul eretic al Maicii Domnului și titlul popular, efesean, de Θεότοκος (Născătoare de Dumnezeu). Logica adversarilor lui era aceasta: Dacă Hristos nu este doar Om, ci și Dumnezeu, și dacă în El cele două naturi sunt tainic unite, înseamnă că Maria nu este doar mama unui Christos, ci "Maica lui Dumnezeu". Un singur lucru uitau aceștia, că Hristos nu era Dumnezeu datorită nașterii Lui terestre, ci El era Dumnezeu dintotdeauna, înainte de a Se naște ca om. Hristos ca om este Fiul Mariei, dar ca Dumnezeu nu are început, nici sfârșit. Ca Dumnezeu El este Creatorul Mariei, El i-a dat ființă. Dacă susținem în mod serios că Dumnezeu este Unul în esență (ουσία), că prin urmare, în ce privește natura divină Cei Trei sunt Una, atunci prin acest raționament o facem pe mama lui Iisus, creatoarea esenței divine, a Dumnezeirii. Quia absurdum est. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|