![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
vin si eu cu o poezie care pe mine ma amuza. sper sa nu supar pe nimeni.
Cheia > > de Adrian Paunescu > > Mari poeti, de-a lungul vremii, au asemanat femeia > Cu o floare, cu un soare, c-o zeita, cu-o scanteie, > Cu o apa, c-o papusa... > Eu, cum nu-s poet prea mare, zic ca seamana c-o usa . > > Usa catre fericire, usa catre mangaiere > Usa ce spre taine duce galopand... luna de miere. > Usa catre inrobire, usa jugului etern > Usa care iti deschide perspectiva spre infern... > > Deh, dar ca s-ajungi sa intri, e-o problema delicata > Fiindca mai intai de toate, usa trebuie descuiata. > Si treaba se face bine si devine fericita > Nu cu cheia la-ntimplare, ci cu cheia potrivita. > > Cheia ei originala, orice usa-n lumea asta > Dupa nunta si traditie are cheia ei, si... basta! > Dar de iei un gen de usa , simpla, dubla sau de tei > Si-ai sa vezi ca merg la dinsa doua sau mai multe > chei > > Stai, n-o sparge cu toporul, nu tipa, nu fa scandal, > Ia-ti mai bine portofelul si te du la tribunal. > Ca sa-ti iei o alta usa , liber trebuie sa fii > Si-asta costa, dupa leafa, de la 3 la 7 mii! > > Cand alegi o usa noua, trebuie s-o faci cu arta > Sa n-aiba, Doamne fereste, broasca defecta sau sparta ... > Ca broasca atat e buna, pana n-a scapat la chei, > Ca pe urma n-o mai fereci, nici cu doua nici cu > trei.. > > E asemeni cu ulciorul, care dus prea des la apa > Te trezesti ca-i sare smaltul, ori se sparge, ori se > crapa... > > Usa este ca gaina, ca abia cand e batrana > Mai matura si mai coapta, face supa cea mai buna. > Da, dar care om in viata nu si-a spus in gandul lui: > "Da-o dracului de supa, vreau un piciorus de > pui"? > > Usa este ca un loto, zice pustiului un tata > Nu e nici o diferenta - dai un ban, mai tragi odata > Insa, dragul tatii, afla, nu tine cat vesnicia, > Ca exagerand cu joaca, ti se strica jucaria. > > Am vazut o usa care a trait in viata toata > Ca o sfanta cuvioasa, si-a murit nedescuiata. > A urlat la dansa cerul, cu o voce ca de crai: > "Hei, stafie ingalbenita, poate vrei sa intri-n rai? > Mars la iad, acolo-i locul pentru-o scandura uscata > Ai trait degeaba-n lume si-ai ramas tot > incuiata." > > Ce te temi mereu de usa ? o sa-mi spuneti cu temei, > Habar n-am. Aveti dreptate, sa vorbim atunci de chei. > Fiindca principalu-n lume, nu e gandul, nici ideea > Nu e focul si nici roata, principalul este cheia.. > > Si exista chei... o groaza, cati barbati, atatea chei, > Ca de cind e lumea lume, cheile le tin la ei.. > Unele sint lungi si groase, sau subtiri ca un siret > Altele mici, delicate, ce deschid si un fiset. > > Principalul nu-i marimea, important - la orice usa - > E sa se loveasca cheia si sa fie....... jucausa. > Sa nu se indoaie-n broasca si sa tina la-nvartit. > Chei de lacate, valize, de casete, frigidere, > De camari, de manastire, pivnite sau sifoniere, > Ar mai fi cheia franceza, cheia la casa de bani, > Cheia de la Turnul Londrei sau facuta de tigani, > Dara, ce te faci amice, ca din sute de modele > Tu te chinui toata viata cu o cheie de... sardele? > > Merge ea cat merge bine, dar apoi prinde rugina > Si-atunci nici Gerovitalul n-o mai scoate la lumina! > Poti sa-i dai cu glaspapirul, smirghel, pile, ciocolata, > Tot ce-ncerci este zadarnic, ti-a iesit din uz si > gata! > > 'Geaba-ncerci, 'geaba te zbuciumi si degeaba-ti > iesi din fire. > Nu te mai vaita la lume, nu e vina nimanui, > Leaga-o cu-n siret sau funda, fa-i un nod si pune-o-n cui! > Sunt atitea chei pe lume, cheia "sol" si cheia > "fa", > Dar asta nu te-ncalzeste daca n-ai tu cheia ta. > > Si... zicind cum zic batranii.... la o tinerete noua, > Zici... privindu-ti amintirea... > *"AH, DE-AS FI AVUT EU > DOUA!"* |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|