![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Miha-Anca - eu cred ca altceva a vrut Lavrentiu sa spuna si anume: ca Iisus nu a tolerat violenta si rautatea, nici la cel mai vinovat om, ci a propovaduit blandetea, modestia (adica barna proprie) si iertarea.
Oamenii aceia au vrut s-o omoare cu pietre pe pacatoasa, crezandu-se pe ei insisi perfecti. Cam asa se intampla si pe acest forum si in alte imprejurari in viata de acum: omoram omul chiar si numai la figurat si zicem ca suntem noi perfecti si avem de dat lectii, ca numai celalalt este prost si pacatos. Si inca ceva: eu la fiecare Evanghelie citita la slujba vad/aud si inteleg iubirea. Nu vad/aud nicaieri dogma. Iisus a invatat oamenii cu pilde, clar, cu calm si totul bazat pe iubire. De unde au aparut atatea dogme si filozofii, nu stiu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Ioan Damaschin: printre operele lui se numara "Izvorul cunostintei", o trilogie, care cuprinde: a) Capitole filozofice (Logica); b) despre erezii; c) EXPUNEREA EXACTA A CREDINTEI ORTODOXE (Dogmatica): - CAP. 1: Dumnezeirea este necuprinsa de minte. Nu trebuie sa cautam si sa ne interesam de cele ce nu ni s-au predat de sfintii parinti, apostoli si evanghelisti; - CAP. 2: Despre cele exprimabile si neexprimabile; despre cele cognoscibile si cele incognoscibile; - CAP. 3: Dovedirea existentei lui Dumnezeu; - CAP. 4: Despre fiinta lui Dumnezeu. Fiinta lui este necuprinsa cu mintea. - CAP. 5: Demonstrare ca exista un Dumnezeu nu multi Dumnezei. - CAP. 6: Despre Cuvantul si Fiul lui Dumnezeu. Demonstrare silogistica. - CAP. 7: Despre Sfantulæ Duh. Demonstrare silogistica. - CAP. 8: Despre Sfanta Treime - CAP. 9: Despre insusirile lui Dumnezeu etc. Si acum va intreb: despre aceste dogme vorbiti si spuneti ca nu trebuie respectate intocmai, sau era vorba mai degraba despre canoane, adica Pidalionul?!? Oare nu cumva e o neintelegere la mijloc? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inafara de necunoasterea unor lucruri cruciale (iata cum arata credinta celor care nu stiu in ce cred !) pt. credinta,ignorarea acestora in mod constient si repetat, se manifesta cu tarie inertia (atunci cind esti sesizat de greselile grave pe care le faci)caderea in mierea amara(prost inteleasa) a fratietatii cu sfatuirea altora cu prostiile tale precum si asocierea inconstienta(fara nici o dorinta de verificare a spuselor celorlalti)cu altii asemenea doar din sentimentalism si empatie paguboasa sunt atitudinile dominante si penibile in care ,spre marea mea surprindere, multi, multi se complac. Dar daca nu se intimpla sa apara postarea ta ?... toti ceilalti useri, buni si rai, frumosi si uriti, politicosi si impardonabili...se complaceau in penibil aratindu-si indiferenta si dispretul fata de ceea ce inseamna defapt credinta sustinindu-si doar dorinta de a ...socializa propriile aiureli . Inchei repetind nu stiu pt. a cita oara : ,, Prieten imi este acela care-mi arata greselile mele" - Sf. Vasile cel Mare (sfint parinte al bisericii ...) |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru cei care nu cred în dogme , în ADEVARURILE RELEVATE , măcar credeți și cercetați informațile furnizate de acest site ORTODOX. Sun articole extrem de folositoare , pentru oricine, pentru orice nivel, pentru orice minte . . ., doar puțină bunăvoință , calm și discernământ , și vă garantez că efortul cititorului este minim . Câteva articole spre exemplu : Ce sunt și de unde avem dogmele ? ( ce sunt dogmele; Ce suntem datori să știm despre dogme ; De unde avem dogmele ; Cine le învață și le lămurește ; Cine le păstrează , le apără și le propagă . . . . . . . ) . Sunt pagini întregi pe acest site , ce sunt sigur că nu au fost deschise măcar odată de cei ce acum se autovictimizează în continuu , în continuu, în continuu . . . . . . . . . . . . . . .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Citat Cristiboss56: "drept pentru care m-am logat si mi-am facut pagina si pe Comunitate , unde am descoperit cu mare bucurie multi sufletisti cu pagini personale foarte interesante ( muzica , poezie , comentarii si multe , multe albume foto ) . DE CINE SI DE CE SA NE ASCUNDEM ?"
Am avut si eu curiozitatea de a intra pe prima pagina a Comunitatii si iata ce statistica am gasit: Membri: 1354 membri • Prietenii: 19710 prietenii • Comentarii: 4291 comentarii In medie s-au scris 3 comentarii, in schimb s-au legat 1455 prietenii de catre fiecare persoana?!? Poate imi explici cum devine cazul, Cristian, ca eu nu inteleg. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|