![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=anna21;180005]
Eu m-am intors la ortodoxie citind cartile parintelui Seraphim Rose. Poate-ti folosesc (deoarece analizeaza diferite curente spirituale din perspectiva ortodoxa). http://www.crestinortodox.ro/carte-9...gia-viitorului http://carti.x6.ro/cartea/i/Ierom-Se...l/NIHILISM.DOC QUOTE] hmmm, mda, in sfirsit inteleg de unde ti se trage felul prapastios, fundamentalist-habotnic in care abordezi problemele legate de crestinism. Stilul sau apocaliptic, de groaza, amenintari si pedepsire, in general de a prezenta problemele legate de credinta sunt foarte asemanatoare felului in care ne vorbeste si Par Arsenie Boca. De aceea eu am incetat sa-l mai citesc. La mine acestia doi au un efect contrar. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=andreicozia;180009]
Citat:
Ca sa gasesti asa ceva trebuie sa dai la o parte foarte multi traitori care te fac sa te simti "inconfortabil" in credinta ta.. Eventual o noua credinta croita doar pt bunastarea ta psihica.. ceva gen iubire fara frontiere.. Spune-mi ce citesti tu.. pot sa-ti aduc argumente cam din orice scriitor ortodox! (cauta la pacate grele: cele impotriva Duhului Sfant - prea mare incredere in bunatatea lui Dumnezeu, care te face sa crezi ca pacatele iti sunt iertate fara sa te indrepti! Iadul exista, la fel apocalipsa.. pedeapsa este sigura si de neinlaturat, indiferent daca ne place gandul sau nu!) Apreciez mult ca ai ridicat discutia de la nivelul pantofilor .. poate ajungem sa discutam si idei.. intr-o buna zi! Last edited by anna21; 09.11.2009 at 18:41:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Razvan Mihai,iti recomand si eu sa citesti "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie"de Dyonysios Farasiotis.O experienta asemanatoare traieste si autorul.
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
Da, este o carte foarte buna! Si eu ti-o recomand, Razvan :)
|
|
|||
|
|||
![]()
tu nu esti rau
. In noi,in fiecare,Domnul Dumnezeu a pus o farama de dumnezeire.TU ESTI INSA ,ACUM SUB IMPERIUL RAULUI.De aceea du-te la duhovnic Roaga-o pe Maica Domnului nostru sa te aduca la duhovnicul care ti se potriveste,sigur te va ajuta.....esti un baiat destept,sunt sigura ,de aceea citeste"marii initiati ai Indie isi parintele Paisie".vei intelege multe lucruri,pana acum neclare tie.Nu te speria de diavol .El nu are ce sa iti faca atata timp cat esti botezat... incearaca... citeste si "Jurnalul Fericirii"al monahului Nicolae de la Rohia.... ai sa afli adevarul si vei fi liber cu adevarat .Incearca.. ai tineretea de partea ta.. nu iti pierde sufletul.. Doamne miluieste! |
|
|||
|
|||
![]()
Iti recomand ce a zis preotul PROCLU:daca nu esti sigur care religie e cea mantuitoare,roaga-te postind de ex 3 zile ,citeste acatistul MAICII DOMNULUI ''BUCURIE NEASTEPTATA'' IN CARE SCRIE'IN ORICE NEDUMERIRE INTELEPTESTE-MA'' SI AI SA PRIMESTI SEMN.aSA AM PROCEDAT CU O SECTARA CARE CAUTA SA MA LAMUREASCA CA A EI CREDINTA E BUNA.a VRUT SA NA RUGAM 6 LUNI SI EU AM CAZUT DE ACORD.dAR LA sfarsitul lunei a 6-a ea care ramase gravida a avut extrauterina,f.grav pt sanatatea ei.I-a aratat Dumnezeu care-i adevarata credinta.Exista ce scrie in Scriptura:un duh de ratacire,un diavol care intuneca mintea multora care nu se roaga atunci cand au o problema.Cat traim pe pamant,toti vedem mila lui Dumnezeu ,care din mila pt iadul unde mergem ne tine ,ne pune la dispozitie preoti,sfinti,carti din care sa ne documentam,dar dincolo e DREPTATEA.Dumnezeu ,aici pot sa nu cred in nimic si daca ii zic:''Doamne-ajuta-ma'',ma ajuta.Dar,daca din lene de citit sau alte pacate eu nu caut sa fiu credincios,atunci e vai de sufletul meu.Pt toate cultele care nu sunt crestine[desi ele asa se numesc]o sa le spun ca fac mare pacat sa inlature munca sf apostoli si sfinti, carora Dumnezeu prin Sfantul duh le-a vorbit si sa-si sustina noile idei ratacite aparute de acum 100 de ani ca ar fi adevarata credinta.E pacat ca se lasa inselati de diavoli si e pacat ca nu se roaga daca au o nedumerire si raspunsul le va veni numaidecat.Decat sa na contrazicem,mai bine ne rugam sa ne arate.E asa de simplku de procedat!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=lgxyz...eature=related "Tine mintea ta in iad si nu desnadajdui." http://www.youtube.com/watch?v=EIitR...eature=related |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ia uite sa vedem care este starea Sfintului Apostol Pavel in legatura cu "tragismul" conditiei omenesti! "8. Mai departe, fraților, câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute și orice laudă, la acestea să vă fie gândul. " Ia uite fato ce zice sfintu', ca SURPRINZATOR viata nu este asa de tragica cum o vede prin prisma problemelor lui personale Par Serafim Rose sau Par Boca hmmm, oare putea sa se insele Sf Pavel?...nu prea cred! LA ACESTEA SA VA FIE GINDUL.!!!!!!! nu la prostii prapastioase! asa-ti mentii dragostea in suflet si nu cazi in deznadejde!... scrie-o Anno deasupra oglinzii de la intrare Filipeni 4:8 deci auzi?...CITE SUNT!............ deci nenumarate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
crestinism, pacat, stiinta |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Crestinismul | Guru inc. | Generalitati | 257 | 04.07.2011 19:30:33 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Irlanda a respins tratatul de la Lisabona | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 21.06.2008 14:14:45 |
Crestinismul si animalele | cod_gabriel | Generalitati | 6 | 01.10.2007 00:26:09 |
|