![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ultima parte a postului meu m-am exprimat complet aiurea , am fost distras si nici nu m-am uitat de doua ori. Deci, cum interpretezi versetele astea : 1Corinteni 13:1De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. Care sunt limbile ingerilor? 1 Corinteni 14:4 Cine vorbește în altă limbă, SE ZIDESTE pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica. Despre darul asta nu ne spune ca va dainui, in schimb ne spune ca acest dar va inceta. 8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; 9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. 10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. 11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. 12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu. Celor carora li s-a propovaduit evanghelia , au ajuns si ei la cunoasterea lui Dumnezeu si au ajuns sa vorbeasca si ei "limba lui Dumnezeu" nemaifiind nevoie ca cineva in mod indirect din afara lor sa vina sa ii invete.Asadar acum in mod direct si fata catre fata vorbesc si ei unii catre altii in graiurile lor native, nu printr-un intermediar.Ca fiecare cultura si limba are propria ei identitate si propriile lor intelesuri care nu coincid intotdeauna mot-a-mot cu alta limba.Deci o data ce nu au mai fost copii in cele duhovnicesti , si au crescut din punct de vedere al graiurilor si al tainelor si in credinta nu a mai fost necesar darul acesta.Darul limbilor a venit la inceput si ca o marturie pentru cei mai slabi in credinta, ca sa creada ca intradevar la botez se intampla ceva.Limbile de foc si darul limbilor eu il vad ca un dar pentru inceput, si ca o marturie a lui Dumnezeu.Sa nu uitam ca la Babel s-a coborit Dumnezeu si a despartit limbile, iar de atunci s-au si despartit oamenii pe pamant, si au inceput sa isi faca idoli.Cum la Babel s-au despartit limbile si oamenii nu s-au mai inteles intre ei, la Cincizecime a venit Duhul din nou dandu-le limbi de foc,aducand din nou intelegerea.Pentru ca fiecare auzea si intelegea, desi erau de diferite nationalitati si limbi.Aceasta este marturia dintru inceput ca Dumnezeu a binevoit intru toti oamenii si a hotarat unirea tuturor in Duh si adevar.Cum la Babel au fost uniti si struniti spre un gand rau, la Cincizecime au fost uniti intr-un grai toti in Duhul Sfant, spre viata vesnica. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|