Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2009, 11:02:41
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului: screrile Sfintilor Parinti sunt stufoase. Din ce stiu nici nu se poate pune degetul pe o editie definitiva a acelor scrieri (corectati-ma daca n-am dreptate).

Odata cu Sfintii Parinti se introduce in ecuatie un grad mare de complexitate. geo.nektarios scria mai demult ca Sfintii Parinti se contrazic pe alocuri intre ei, ceea ce n-ar fi de mirare, avand in vedere ca si in Biblie exista contradictii. Si pe langa contradictii, exista ambiguitati. Daca Biblia a reusit sa lase asemenea loc de interpretare incat astazi exista 34 de mii de culte crestine, de ce n-ar face si Sfintii Parinti acelasi lucru?

Ce vreau eu sa spun aici este ca dificultatea cu care combateti punctele de vedere ale "sectarilor" (termen peiorativ, in opinia mea) vine din faptul ca ei se bazeaza in mare parte sau exclusiv pe Biblie. Din start mai putina literatura de mestecat.

Parerea mea.
Salut punctul dvs. de vedere - aș spune pragmatic. De ce să nu adoptăm principiul Sola Scriptura, un principiu hristic de altfel, acesta ne-ar feri de multe încurcături dogmatice având în vedere stufoșenia scrierilor patristice, cum spuneți.

Aș avea totuși o mică observație. Nu neg o anume ambiguitate prezentă în scrierile sfinte, însă contradicțiile sunt doar aparente. Urmând același principiu Sola Scriptura în ce privește adoptarea gogmelor și regulilor de viață creștină, trebuie să avem în vedere ansamblul Scripturilor, nu doar fragmente precum și studiul lipsit de preconcepții a acestora. Dispar astfel și ambiguitățile, cât și aparentele contradicții.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un raspuns va rog ! cristian98 Botezul 10 08.01.2013 01:11:14
un răspuns..! myself00 Generalitati 5 16.03.2012 17:17:29
raspuns verona Generalitati 2 23.10.2006 19:44:56
raspuns pompi Vrajitoria 1 06.07.2006 15:20:47